Top 10 beste films met Morgan Freeman en de trailers

0
The Shawshank Redemption - Top 10 beste films met Morgan Freeman en de trailers
The Shawshank Redemption - Top 10 beste films met Morgan Freeman en de trailers

Beste films met Morgan Freeman

Morgan Porterfield Freeman Jr. (Memphis (Tennessee), 1 juni 1937) is een Amerikaans acteur. Hij speelt op zowel het toneel, de televisie als in de film. Hij heeft één Oscar (voor Million Dollar Baby) en drie Oscarnominaties op zijn naam staan. Daarnaast kreeg hij nog meer dan dertig filmprijzen toebedeeld, waaronder een Zilveren Beer, een Empire Award en een Golden Globe. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over film op deze website.


Top 10 beste films met Morgan Freeman en de trailers

Bron: www.aarp.org


10. Amistad (1997)

Het op feiten gebaseerde epos van Steven Spielberg over tot slaaf gemaakte Afro-Amerikanen die vochten voor hun leven en hun vrijheid in de jaren 1830.

Als abolitionist-activist Theodore Joadson is Freeman perfect gecast als een man die zich maar al te goed bewust is van het onuitwisbare stempel van de slavernij als Amerika’s erfzonde.


9. Gone Baby Gone (2007)

Dit is een keiharde misdaaddrama zich afspelend in Boston. Als Jack Doyle, het hoofd van de politie-taskforce Crimes Against Children, laat Freeman het kronkelige garen zijn kenmerkende ons zien hoe hoog de inzet is waar iedereen voor speelt.

Zoals altijd is Freeman een acteur die met weinig veel weet te doen. Elke zin die uit zijn mond komt is raak.


Zie hier 50 beste acteurs aller tijden, op alfabetische volgorde.


8. March of the Penguins (2005)

Freeman is slechts de verteller van deze onwaarschijnlijke documentaire blockbuster over de Odyssean-paringsrituelen van de Antarctische keizerspinguïn.

Zijn diepe en langzame bariton is altijd een van de belangrijkste wapens in zijn acteerarsenaal geweest, maar hier wordt hij centraal ingezet, waardoor deze prachtige film de perfecte maatstaf is voor verwondering en menselijkheid.


7. Street Smart (1987)

Freeman speelt een moorddadige pooier genaamd Fast Black … en hij is absoluut angstaanjagend. Hij verbaasde iedereen met zijn rol. Tot dan toe had nooit iemand kunnen vermoeden dat op een dag dezelfde acteur Nelson Mandela zou spelen, de president van de Verenigde Staten en God.


Zie hier de 100 Beste westerns aller tijden – een overzicht met trailers


6. Seven (1995)

Freeman en Brad Pitt spelen samen als politierechercheurs die een reeks ondraaglijk gruwelijke seriemoorden onderzoeken. Deze moorden worden gepleegd in overeenstemming met de zeven hoofdzonden van de Bijbel.

Dankzij het duistere visioen van David Fincher blijkt Seven meer te zijn dan weer een griezelig gegeven. Het is geladen met een sombere en regenachtige sfeer, een escalerend gevoel van angst en, op het einde, een pervers ziek gevoel van ironie.

Op het scherm zijn Freeman en Pitt perfecte complementen: jeugd en leeftijd, spierkracht en hersens, impulsiviteit en weloverwogenheid.


5. Million Dollar Baby (2004)

Herenigd met zijn oude Unforgiven co-ster in deze hartverscheurende Best Picture-winnaar (waarvoor Freeman zijn eerste – en tot nu toe enige – Oscar zou winnen), geeft Freeman een optreden vol subtiele emotie.

Eastwood is hier de headliner en speelt een ouder wordende bokstrainer die terughoudend is om een ​​vasthoudend meisje (Hilary Swank) aan te nemen dat denkt dat ze een bokser kan zijn.

En hun langzaam brandende leraar-leerling/vader-dochterrelatie is het kloppende hart van de film. Maar dat verhaal zou niet werken zonder Freeman als Eastwoods oudste vriend en geweten, Scrap, die de ijzige façade van zijn chagrijnige vriend doet smelten.

Net als in Unforgiven bewijst Freeman dat hij er een meester in is Eastwood zover te krijgen dat hij zijn stoerheid laat verslappen.


Zie hier de beste historische films – De top 25 volgens IMDB


4. Driving Miss Daisy (1989)

Dit is een prachtig en diep aangrijpend portret van een zwarte chauffeur en zijn oudere, zuidelijke matrone-werkgever (Jessica Tandy).

Ze beleven een soort dagelijks onuitgesproken platonisch liefdesverhaal, afhankelijk van elkaar, ondanks de raciale kloof die hen scheidt. Als Hoke Colburn is Freeman het toonbeeld van waardigheid in deze ontroerende, tijdloze film.


3. Glory (1989)

Het opzwepende en krachtige oorlogsdrama van Edward Zwick is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat in de meeste geschiedenisboeken van de middelbare school is weggelaten.

Matthew Broderick is uitstekend als de blanke officier die de groep leidt, maar de meest meedogenloze en hartverscheurende wendingen in de film komen van Freeman en Denzel Washington. Zij geven een masterclasses over de stoïcijnse moed en trots onder hun met modder en bloed bevlekte uniformen.


2. Unforgiven (1992)

Freeman heeft vaak gezegd dat zijn favoriete film The Outlaw Josey Wales uit 1976 van Clint Eastwood is. Dus toen de acteur de kans kreeg om samen met Eastwood te spelen in Unforgiven, hij hoefde niet twee keer te worden gevraagd.

Ogenschijnlijk gaat de film over een eens meedogenloze scherpschutter genaamd Bill Munny (Eastwood), die zijn bloedige verleden achter zich heeft gelaten. Door zijn geweten wordt hij echter weer in actie geroepen om een ​​sadistische sheriff (Gene Hackman) neer te schieten.

De boodschap over de tol die geweld op de ziel van iemand eist, kan ook worden gezien als een soort mea culpa van een acteur en regisseur die de eerste helft van zijn carrière besteedde aan het verheerlijken van moorden op het grote scherm.

Als zijn even spijtige beste vriend en oude partner Ned Logan, geeft Freeman een prachtig genuanceerd optreden. Dit dwingt Eastwood tot emotionele diepten die hij gewoonlijk onder de oppervlakte verborgen houdt.


1. The Shawshank Redemption (1994)

In Frank Darabonts Oscar-genomineerde film spelen Freeman en Tim Robbins samen als een paar veroordeelden die gedoemd zijn weg te rotten in Maine’s imposante Shawshank State Prison.

Hoewel het scenario is aangepast naar een novelle van Stephen King, is de film geen horrorverhaal. Verre van. Het is eerder een ontroerende weergave over vriendschap terwijl deze twee gedoemde zielen worstelen om hoop vast te houden op een plek waar hoop sterft.

Als Red is Freeman spectaculair ingetogen, hij mengt mededogen, wanhoop, berusting en uiteindelijk zoiets als extase als hij eindelijk vrijheid proeft en wordt herenigd met zijn vriend, Robbins’ Andy Dufresne, op een zonnig strand in Mexico. Het is een film die bij elke kijkbeurt beter en dieper wordt.


  1. The Shawshank Redemption (1994)
  2. Unforgiven (1992)
  3. Glory (1989)
  4. Driving Miss Daisy (1989)
  5. Million Dollar Baby (2004)
  6. Seven (1995)
  7. Street Smart (1987)
  8. March of the Penguins (2005)
  9. Gone Baby Gone (2007)
  10. Amistad (1997)

Zie hier de beste acteurs ter wereld, de top 50


Geef een reactie