, , ,

Top 10 beste films over de Formule 1 aller tijden

Grand Prix 1966 - Top 10 beste films over de Formule 1 aller tijden

Beste films over de Formule 1 aller tijden

Er zijn vele mooie films en documentaires gemaakt over de Formule 1. Dit is een lijst met prachtige klassiekers zoals Grand Prix of nieuwere input zoals Ferrari: Race to Immortality. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over Formule 1 op deze website.


Top 10 beste films over de Formule 1 aller tijden

Bron: www.lunchbox-productions.com


10. Motorsport Heroes

Manish Pandey, de auteur van Senna, heeft de eerste film geschreven voor Motorsport Network. Racelegendes Mika Hakkinen, Michele Mouton, Felipe Massa en Michael Schumacher zijn te zien in Motorsport Heroes, een bloemlezing van verhalen uit de racewereld. Een emotionele reis van 111 minuten, ondersteund door archiefbeelden van alle coureurs.


Zie hier de top 10 landen schuld Verenigde Staten aan andere landen 2020.


9. Senna

Ayrton Senna is een coureur die tot de verbeelding spreekt. Een schat aan voorheen onbekende video’s is gebruikt om het verhaal van zijn leven te vertellen.

Senna’s abrupte dood is verrassend en emotioneel. Hoewel Senna niet meer bij ons is, geeft het succes van deze documentaire aan dat er nog steeds een sterke wens is om meer over het icoon te weten te komen.


8. Ferrari: Race to Immortality

F1: The Race for Immortality richt zich op de hoogtijdagen van Ferrari in de jaren vijftig. Met Enzo Ferrari aan het roer vinden tragedie en overwinning samen plaats. Ferrari’s rijke autosportgeschiedenis, van filmisch drama tot tragedie en overwinning, wordt in de documentaire belicht door het verhaal te presenteren van hoe het team legendarisch werd.


Zie hier de top 10 belangrijkste revoluties uit de geschiedenis.


7. Crash and Burn

Crash and Burn werkt er hard aan om Tommy Byrne weer onder de aandacht van het publiek te brengen. Ondanks dat hij is vergeleken met Ayrton Senna, werd de Ierse racer nooit een begrip Deze documentaire onderzoekt waarom.

Een onvervuld potentieel is het resultaat van het snobisme van de F1 en de ontoegankelijkheid van de sport. Uit de film blijkt duidelijk dat deze kleurrijke man zijn plek niet kon vinden in de glinsterende wereld van de Formule 1.


6. Weekend of a Champion

Roman Polanski’s documentaire uit 1971 over het Grand Prix-weekend van Sir Jackie Stewart in Monaco was mogelijk omdat Polanski een persoonlijke vriend van Stewart was.

Doordat er zoveel toegang is tot zowel de ster als de coureur, geeft de documentaire een kijkje in het leven van een coureur tijdens een Grand Prix. Als je er ooit van gedroomd hebt om een ​​wereldkampioen in actie te zien, dan is dit je kans.


Antwoord op de vraag: hoe houd je je hoofd cool onder alle omstandigheden?


5. Williams (2017)

Williams is vooral een persoonlijke kijk op de familie Williams. We zien het verhaal vanaf het begin met Frank Williams tot het huidige leiderschap van zijn dochter Claire.

Ook Virginia Williams, de vrouw van Frank en de schoonmoeder van Claire, is het onderwerp van het verhaal. Zo dienen interviews met onder meer Nigel Mansell en Sir Patrick Head om het verhaal van een echt familiebedrijf tot leven te brengen.


4. Rush

Zowel fans als niet-fans zullen genieten van Ron Howard’s re-enactment van het Formule 1-seizoen 1976. Het duel van James Hunt en Niki Lauda om het wereldkampioenschap Formule 1 wordt meesterlijk geportretteerd in Rush, die niet bang is om in Lauda’s levensveranderende ramp op de Nürburgring te duiken.

Dat doet niets af aan de race-passie van de film, waarin respectievelijk Marvel Cinematic Universe-acteurs Chris Hemsworth en Daniel Bruhl als Hunt en Lauda te zien zijn.


Zie hier de top 10 beste films over racisme volgens IMDb.


3. 1:Life on the Limit

In termen van interviews biedt ‘Life on the Limit’ het beste van het beste als het gaat om racelegendes. Van John Surtees tot Lewis Hamilton, allen komen in beeld.

Autoracen begon in de vroege jaren 1900 en het is een lange weg geweest van toen naar de huidige Formule 1. De documentaire benadrukt de moeilijkheid om veiligheid en opwinding in balans te brengen. Dit in een sport die inherent riskant is opgeleukt met zeldzame en oude beelden.


2. McLaren

Samen met de historische beelden helpen nieuwe dramatische beelden en gesprekken met mensen die Bruce McLaren kenden, om zijn verhaal te vertellen. Het mooiste in de documentaire is de ongelooflijke toewijding die hij bijbracht bij degenen die voor hem werkten.

Dit toen hij van een bescheiden begin in Nieuw-Zeeland naar het hoogtepunt van de autosport ging. Het verhaal van de baanbrekende oprichter van McLaren blijft aangrijpend terwijl het bedrijf terugvecht na een paar moeilijke jaren.


1. Grand Prix 1966

Liefdesverhalen verweven met geweldige actiemomenten in deze met een Oscar bekroonde film. Het is het racen in deze film dat het tot een van de beste films van John Frankenheimer heeft gemaakt, ondanks enige kritiek op het plot.

Het is een eerbetoon aan het gouden tijdperk van de autosport en is een must-see voor alle Formule 1-fans.


Top 10 beste films over de Formule 1 aller tijden

 1. Grand Prix 1966
 2. McLaren
 3. 1:Life on the Limit
 4. Rush
 5. Williams (2017)
 6. Weekend of a Champion
 7. Crash and Burn
 8. Ferrari: Race to Immortality
 9. Senna
 10. Motorsport Heroes
 11. Drive to Survive
 12. Life of Speed: The Juan Manuel Fangio Story
 13. Jochen Rindt: Uncrowned Champion
 14. Uppity: The Willy T. Ribbs Story

Zie hier de top 10 meest gebruikte medicijnen 2019.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie