Top 10 beste films over schilders

0
Basquiat (1996) - Top 10 beste films over schilders
Basquiat (1996) - Top 10 beste films over schilders

Beste films over schilders

Hier zijn 10 prima films over beroemde schilders, variërend van experimentele kunstfilms tot de meer conventionele biografieën. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over schilders en hier ->>> meer over film op deze website.


Top 10 beste films over schilders

Bron: www.lunchbox-productions.com


10. Andrei Rublev (1966)

Tarkovsky’s gevierde en beruchte film Andre Rublev is een must-see voor filmliefhebbers die graag filmische bergen willen beklimmen.

Zowel het verhaal van de schilder als de recreatie van het middeleeuwse Rusland zijn belangrijke doelen van de film. Een meesterwerk van filmische vertelkunst.


Zie hier de top 10 bekendste Spaanse schilders en schilderijen


9. Exit Through the Gift Shop (2010)

Je zult nooit zeker weten of Banksy’s Exit Through the Gift Shop, geregisseerd door de legendarische en raadselachtige graffitikunstenaar, echt is of niet. De grens tussen feit en fantasie is vaag.

Een film over de kunstenaar die filmmaker is geworden Thierry Guetta alias Mr. Brainwash, die net zo goed een museumexpositie op zich zou kunnen zijn.

Het is een wilde reis die de moeite waard is om meer dan eens meet te maken om al zijn raadsels te achterhalen, omdat het tegelijkertijd bizar, humoristisch en angstaanjagend is.

Zie hier de tien beroemdste kunstwerken van Banksy.


Zie hier de Top 10 beste romantische komedies aller tijden.


8. My Left Foot (1989)

Met My Left Foot won Daniel Day-Lewis de Oscar voor Beste Acteur voor zijn vertolking van kunstenaar en schrijver Christy Brown, een verhaal dat zowel inspirerend als tragisch is.

Met hersenverlamming sinds zijn geboorte, was Browns enige fysieke beweging die van zijn linkervoet, die hij gebruikte om zijn autobiografie te typen en zijn kunstwerken te schilderen.

Day-Lewis verdwijnt volledig in de rol en wekt een man op met een helder intellect en een verbrijzeld lichaam die samensmelt met de twee om ultieme expressie te bereiken.


Zie hier de top 10 bekendste Duitse schilders.


7. Frida (1995)

Salma Hayeks geeft een geweldige vertolking van Frida Kahlo in Julie Taymor’sfilm. Hayeks vertolking van Frida Kahlo’s chaotische leven wordt tot leven gebracht.

Als resultaat van Kahlo’s leven, portretteert de film de kunstenaares als een vrouwelijke revolutionair die tijdens haar carrière vele taboes doorbreekt.

Zie hier de beroemdste schilderijen van Frida Kahlo.


6. Modigliani (2004)

Amedeo Modigliani wordt gespeeld door Andy Garcia. De film concentreert zich op de laatste jaren van de kunstenaar als hij verliefd wordt op en trouwt met een aantrekkelijke jonge vrouw, evenals de rivaliteit die hij had met Pablo Picasso.


Zie hier de top 10 bekendste schilders uit de Verenigde Staten.


5. Rembrandt (1936)

Rembrandt van Rijn is op het scherm tot leven gewekt door de verbazingwekkende Charles Laughton. Elke scène in de film is een losjes verbonden verzameling schilderingen die de donkerste dagen van de kunstenaar als moedeloze kunstenaar uitbeelden.

Het is een fascinerend kijkje in de laatste jaren van een creatief genie die zijn eigen nalatenschap confronteert.

Zie hier de top 10 meest bekende schilderijen van Rembrandt.


4. Big Eyes (2014)

In termen van Tim Burtons eerdere werk valt Big Eyes op als een anomalie. Het is des te opmerkelijker dat de gothic-filmmaker de tijd nam om dit werk te maken over Margaret Keane’s problemen met haar kunst en de haar hebzuchtige en eikel van een echtgenoot.

Terwijl Amy Adams en Christoph Waltz de relatie uitbeelden, zijn hun verhalen over verraad en de rol van de kunstenaar bij het op de markt brengen van hun werk meeslepend.


Zie hier de top 10 duurste schilderijen geveild in 2018.


3. Pollock (2000)

Het filmen van Pollock, dat bijna een decennium duurde, is het liefdeswerk voor acteur/regisseur Ed Harris. Met zijn beruchte woede en alcoholisme verwierf Pollock een reputatie als een moeilijke mens.

Het is één van de beste pogingen om de deze bijzonder kunstenaar op een open en eerlijke manier tot leven te brengen.

Zie hier de 10 meest beroemde schilderijen van Jackson Pollock.


Zie hier de top 30 beste films met treinen aller tijden volgens IMDb.


2. At Eternity’s Gate (2018)

Van Gogh is het onderwerp van Schnabel’s film, een andere averfilming van het archetype van de gewonde kunstenaar. Willem Dafoe is genomineerd voor een Academy Award voor zijn vertolking van de schilder.

In tegenstelling tot zijn eerdere films, heeft Schnabel ervoor gekozen om zich te concentreren op een specifieke periode in het leven van Van Gogh. Door het intieme karakter van de film laat het het hoofdpersonage zien met al zijn imperfecties.

Zie hier de 10 beroemdste schilderijen van Vincent van Gogh.


Zie hier de top 30 beste films met treinen aller tijden volgens IMDb.


1. Basquiat (1996)

Toen Julian Schnabel ervoor koos een biografie te filmen van zijn overleden vriend en medewerker Jean-Michel Basquiat, was hij al een bekende kunstenaar.

Basquiat is een geweldig eerbetoon aan één van de meest intrigerende en bijzondere talenten van de kunstwereld.

Jeffrey Wright van Westworld speelt een vroege rol als het gekwelde genie, wiens verhaal hartverscheurend is. Net als het werk dat hij maakte tijdens zijn korte carrière, die tragisch werd afgebroken toen hij op 27-jarige leeftijd een overdosis nam.

Zie hier de beroemdste schilderijen van Jean-Michel Basquiat.


Zie hier de top 10 bekendste Duitse schilders met hun meesterwerk.


Top 10 beste films over schilders

  1. Basquiat (1996)
  2. At Eternity’s Gate (2018)
  3. Pollock (2000)
  4. Big Eyes (2014)
  5. Rembrandt (1936)
  6. Modigliani (2004)
  7. Frida (1995)
  8. My Left Foot (1989)
  9. Exit Through the Gift Shop (2010)
  10. Andrei Rublev (1966)

Geef een reactie