, , ,

Top 10 beste films voor de liefhebbers van Peaky Blinders

Top 10 beste films voor de liefhebbers van Peaky Blinders

Beste films voor de liefhebbers van Peaky Blinders

Peaky Blinders is één van de meest succesvolle dramaseries van de BBC. Het volgt de daden van de gang in Birmingham die bekend staat als de Peaky Blinders na de Eerste Wereldoorlog. De beproevingen en beproevingen van Tommy Shelby zijn echter niet per se uniek.

Er zijn namelijk een aantal films die kunnen worden gezien als inspiratie voor Peaky Blinders. Denk aan machtsstrijd, kapitalisme en politiek, familiale loyaliteit en rivaliteit tussen broers en zussen, misdaad en de macht van wapens en geweld. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over films op deze website.


Top 10 beste films voor de liefhebbers van Peaky Blinders

Bron: www.top10films.co.uk


10. Bellman And True

Richard Loncraine (1987)

Hiller werkte als systeemanalist bij een bank. Voor een stel misdadigers steelt hij een dossier op tape, maar de misdadigers zijn er niet tevreden mee. Ze kidnappen zijn zoon en eisen dat hij een afdruk maakt van het bestand. Intussen is hij echter ontslagen en moet hij in hun kelder apparatuur proberen te bouwen om de tape te lezen. Daarna moet hij blijven tot de bankroof is geklaard.


9. Down Terrace

Ben Wheatley (2009)

Vers uit de gevangenis vragen vader Bill en zoon Karl zich af wie uit hun criminele kring de verrader is. Terwijl dat wordt uitgezocht, staat Karls vriendin Valda voor de deur van hun rijtjeshuis in Brighton. Ze is hoogzwanger, maar is Karl wel de vader?

En dan begint de Londense onderwereld zich er ook nog eens mee te bemoeien. Er valt een ruim aantal doden in deze sterke, in kitchen sink-stijl gemaakte misdaadfilm. Zwarte humor, prima spel en een strak script met veel vaart leverden de makers de Raindance Award op bij de British Independent Film Awards.


Zie hier de Top 10 beste films gebaseerd op een boek.


8. The Reckoning

Neil Marshall (1970)

In The Reckoning speelt Charlotte Kirk de rol van Grace Haverstock, een vrouw die haar man kwijtraakt tijdens de Pestepidemie in Londen, in het Engels ook bekend als de Great Plague. Grace wordt er onterecht van beschuldigd een heks te zijn en wordt overgedragen aan Judge Moorcroft (Sean Pertwee), de meest harteloze heksenjager van Engeland.

Grace wordt gemarteld, zowel fysiek als mentaal, maar probeert tegelijkertijd haar onschuld te bewaren. Ze moet haar innerlijke demonen onder ogen komen, terwijl de Duivel – ja, de enige echte – langzaam in haar geest begint te kruipen.


Zie hier de Tasergun met onvriendelijk filmpje.


7. Lock, Stock And Two Smoking Barrels

Guy Ritchie (1998)

Vier vrienden, een half miljoen pond een grote puinhoop….. Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy’s pokertalent zullen ze op één avond een smak rijker worden. Wat ze niet konden voorzien, was dat de organisator geen zin heeft om eerlijk te spelen.

Resultaat: de vier raken niet alleen hun centen kwijt maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden goed te maken. Een week om een nieuw plan te verzinnen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Met alle gevolgen van dien.

Koopt


6. Legend

Brian Helgeland (2015)

In de misdaadthriller Legend speelt Tom Hardy (The Revenant, The Dark Night Rises) de dubbelrol van Reggie en Ronnie Kray, de twee meest beruchte criminelen uit de Britse geschiedenis. De gebroeders Kray nemen in de jaren 60 crimineel Londen over en lijken onoverwinnelijk. Maar wanneer Reggie verliefd wordt op Frances (Emily Browning) begint de relatie tussen de broers langzaam af te takelen. Hun empire raakt op losse schroeven en de broers moeten vrezen voor hun leven…

De brute misdaadthriller Legend neemt je mee naar de wereld van Reggie en Ronnie Kray die tot op de dag van vandaag worden gerekend tot de grootste criminelen uit de Britse geschiedenis. De script en regie zijn in handen van Academy Award winnaar Brian Helgeland (L.A. Confidential, Mystic River).

Koopt


Zie hier de top 4 grote rellen in Nederland, met filmpjes.


5. Eastern Promises

David Cronenberg (2009)

Onder de oppervlakte van het hippe en swingende Londen bestaat een grimmige wereld beheerst door wraak en geweld. Hier regeert de Russische Maffia met ijzeren hand. Nadat een tienermeisje overlijdt tijdens de bevalling van een gezonde baby, ontdekt verpleegster Anna in haar bezittingen een Russisch geschreven dagboek.

Op zoek naar een veilig thuis voor de baby wil zij koste wat het kost achter de inhoud van het dagboek zien te komen. Ze komt terecht bij Semyon, de eigenaar van een Russisch restaurant, die zelf ook erg geïnteresseerd blijkt te zijn in de inhoud van het dagboek.

Semyon is namelijk het hoofd van een grote Russische maffiafamilie en zijn hele leven komt in gevaar als de inhoud van het dagboek aan het licht komt. Samen met zijn sadistische zoon Kirill en de mysterieuze chauffeur Nikolai opent hij de jacht. Zijn Anna en het kind hun leven nog wel zeker?


4. Gangs Of New York

Martin Scorsese (2002)

New York, 1840. Amsterdam Vallon vlucht als kleine jongen nadat hij heeft gezien dat zijn vader wordt afgeslacht door bendeleider Bill the Butcher tijdens zware gevechten tussen Ierse immigranten en Amerikanen die in New York zijn geboren. Eenmaal volwassen keert Amsterdam terug naar zijn oude buurt.

The Butcher zwaait er nog steeds met harde hand de scepter en wil de Ierse immigranten (die met duizenden per week aankomen) met geweld verdrijven. Amsterdam gaat wraak nemen op Bill maar moet daarvoor eerst zijn vertrouwen winnen.

Als Amsterdam’s plan vreselijk misgaat, verzamelt hij een leger Ieren dat groot genoeg is om de bende van Bill te verslaan. De onvermijdelijke confrontatie komt precies op het moment dat alle immigranten met geweld in opstand komen tegen de dienstplicht. New York verandert in een gigantisch slagveld.

Koopt


Zie hier de verboden wapens in Nederland (met filmpje).


3. Get Carter

Mike Hodges (1971)

Jack Carter is een brutale Londense gangster die terugkeert naar zijn geboortestad Newcastle. Hij wil er de dood van zijn broer wreken maar raakt verwikkeld in een vete tussen lokale boeven.


2. The Godfather

Francis Ford Coppola (1972)

The Godfather is één van de beste films aller tijden, op plaats drie volgens het American Film Institute. De film was destijds een groot succes. Het was de bestbezochte film van het jaar. The Godfather werd genomineerd voor elf Oscars, waarvan hij er drie won: de Oscar voor beste film, beste acteur (voor Marlon Brando) en beste bewerking van een boek tot een scenario.

De film betekende de grote doorbraak voor James Caan, Robert Duvall en de destijds onbekende Al Pacino. Marlon Brando keerde met deze film terug als geslaagd acteur na jaren van flops en blies het genre van de gangsterfilm nieuw leven in.


1. The Long Good Friday

John Mackenzie (1980)

Harold Shand is een ouderwetse gangster uit Londen. Op een dag organiseert hij op zijn boot een bijeenkomst voor zijn bevriende gangsters en politici. Ook Charlie, een Amerikaanse maffioso, en diens advocaat Tony zijn naar Londen gereisd.

Met de financiële hulp van de maffia wil Harold de verlaten Docklands ombouwen tot een mogelijke locatie voor de Olympische Spelen. Maar Harolds poging om de Amerikaanse gangsters te overtuigen om mee in zijn lucratief project te investeren, dreigt te mislukken wanneer zijn trouwe vriend Colin vermoord wordt, zijn moeder aan een moordaanslag ontsnapt en een van zijn casino’s wordt opgeblazen.


Zie hier Badr, Peter, Ernesto, Semmy, Remy en K1 (video’s beste KO’s).


Top 10 beste films voor de liefhebbers van Peaky Blinders

  1. The Long Good Friday
  2. The Godfather
  3. Get Carter
  4. Gangs Of New York
  5. Eastern Promises
  6. Legend
  7. Lock, Stock And Two Smoking Barrels
  8. The Reckoning
  9. Down Terrace
  10. Bellman And True

Zie hier de gloriedagen van ex-bokser Piet Voorwinde (video).


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie