, , , , ,

Top 10 beste filmsoundtracks aller tijden

Titanic - Top 10 beste filmsoundtracks aller tijden

Beste filmsoundtracks aller tijden

De beste filmsoundtracks hebben onze wereld op zijn kop gezet en een blijvende indruk achtergelaten. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over film op deze website.


Top 10 beste filmsoundtracks aller tijden

Bron: www.listverse.com


10. The Sound of Music

Van het opzwepende “Do-Re-Mi” dat ons de basisprincipes van muziek leert terwijl het een glimlach op ons gezicht tovert tot de hartverwarmende ballad “Edelweiss” die altijd ons hart raakt.

Wie kan het weerstaan ​​om mee te zingen met “My Favorite Things” als Maria al die geweldige willekeurige dingen begint op te sommen.

Maar het zijn niet alleen de pakkende deuntjes die de soundtrack van The Sound of Music uitzonderlijk maken. Het is ook hoe de muziek het verhaal perfect aanvult en de emoties versterkt.


9. The Lion King

Wie kan het weerstaan ​​om ‘Circle of Life’ uit volle borst te zingen? Dat openingslied bezorgt je koude rillingen, om vervolgens uit te barsten in een epische explosie van Afrikaanse ritmes en krachtige zang die je regelrecht naar het hart van het dierenrijk voert

Het is geen wonder dat de nummers van Elton John Academy Awards en Grammy Awards hebben gewonnen. De instrumentale stukken in deze soundtrack nemen ons mee op een emotionele achtbaan die de geest van het verhaal perfect weergeeft.


8. Star Wars

De openingsscore is als een onmiddellijke adrenalinekick die ons vertelt dat we op het punt staan ​​aan een episch ruimteavontuur te beginnen. En laten we de ‘Imperial March’ niet vergeten, het ultieme volkslied voor alle schurken.


Zie hier de Top 10 beste films gebaseerd op en boek.


7. Forrest Gump

Deze soundtrack is als een tijdcapsule van muzikale grootsheid. Het neemt ons mee op een reis door decennia van iconische deuntjes, waarbij de geest van elk tijdperk perfect wordt weergegeven.

Van de aanstekelijke klanken van Elvis Presley’s “Hound Dog” die ervoor zorgen dat je je heupen schudt tot de groovy beats van Creedence Clearwater Revival’s “Fortunate Son” die je meteen meeneemt naar het tijdperk van de Vietnamoorlog. Elk nummer is een juweeltje boordevol nostalgie.


6. Purple Rain

Met zijn opwindende mix van funk, rock en pop creëerde Prince een sonisch meesterwerk dat nog steeds schokgolven door onze speakers laat gaan.

Luister maar eens naar het titelnummer, “Purple Rain”, en je zult begrijpen waarom het een volkslied is voor alle leeftijden. Het heeft die geweldige gitaarsolo, die soulvolle zang en rauwe energie die ons elke keer weer op de been brengt.

Purple Rain weeft zijn muziek in het weefsel van de film, waardoor het verhaal wordt versterkt.


Zie hier de 10 nummers die groter zijn dan de film waarvoor ze zijn geschreven.


5. Saturday Night Fever

Deze soundtrack is als een tijdmachine die ons meeneemt naar het groovy-tijdperk van de jaren ’70, met de Bee Gees voorop. Wie kan de pakkende beats en falsetzang van “Stayin’ Alive” weerstaan?

Er is ook een geweldige line-up van artiesten als KC and the Sunshine Band, Tavares en Yvonne Elliman, die hit na hit afleveren. Van de funky vibes van “Boogie Shoes” tot het soepele en zwoele “If I Can’t Have You”. Elk nummer voegt zijn eigen smaak toe aan het disco-extravaganza.


4. Dirty Dancing

De minder bekende pareltjes als “Love Is Strange” en “Cry to Me” brengen een vleugje soul en authenticiteit.


3. Pulp Fiction

Duik in de wereld van Tarantino en ontdek waarom de soundtrack van Pulp Fiction de coolste en meest stoere soundtrack aller tijden is. Tarantino is altijd een meester geweest in het zorgvuldig uitkiezen van geweldige deuntjes om zijn films te versterken. Pulp Fiction is daarop geen uitzondering.

Van de iconische surfrock-vibes van “Misirlou” waarmee de film in stijl begint, tot de bluesachtige grooves van “Son of a Preacher Man” die bol staan ​​van retro-coolheid: deze soundtrack is een masterclass in het samenstellen van de perfecte mix van nummers.


Zie hier de Top 10 beste films met Samuel L. Jackson.


2. The Bodyguard

“I Will Always Love You”, is het als een spirituele ervaring. De adembenemende zang bezorgt ons koude rillingen en laat ons elk grammetje emotie voelen. Pakkende nummers als “I Have Nothing” en “Run to You” laten Whitney’s ongelooflijke bereik zien en laten ons onder de indruk van haar talent.


1. Titanic

De krachtige zang van Celine Dion zweeft over de meeslepende orkestratie en levert een liefdeslied op dat synoniem is geworden met de film zelf. Andere instrumentale stukken zoals “Rose” en “Southampton” nemen ons mee naar de luxe en het verdriet van de noodlottige reis.


Top 10 beste filmsoundtracks aller tijden

  1. Titanic
  2. The Bodyguard
  3. Pulp Fiction
  4. Dirty Dancing
  5. Saturday Night Fever
  6. Purple Rain
  7. Forrest Gump
  8. Star Wars
  9. The Lion King
  10. The Sound of Music

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie