Top 10 Beste grunge bands aller tijden met videobeelden

0
Top 10 Beste grunge bands aller tijden met beeld
Top 10 Beste grunge bands aller tijden met beeld

Beste grunge bands aller tijden
De grunge is een naam voor gitaarrock die in de late jaren tachtig ontstond in Seattle in de Verenigde Staten. Grunge kwam voort uit de noise rock en alternatieve rock en koppelt de strakke eenvoud van de punk en indierock aan het overstuurde gitaargeluid van de heavy metal. Zie hier een tiental aardige voorbeelden van bands die deze muziekstijl voortbracht.


Lees hier ->>> meer over muziek op deze website.


Top 10 Beste grunge bands aller tijden


10. Mudhoney

Mudhoney is een Amerikaanse grungeband die in januari 1988 werd opgericht. De band maakte met onder meer Pearl Jam, Nirvana en Soundgarden deel uit van de zogenaamde Seattle-scene. De muziek bestaat uit scheurende gitaren met daarbij de ruwe zang van voorman zanger Mark Arm.

Bassist Matt Lukin verliet de band in 1999 maar kwam in december 2000 kort terug voor een tour die duurde tot januari 2001. Zijn vervanger was Guy Maddison.


9. Hole

Hole was een Amerikaanse grungeband van zangeres Courtney Love.

De band is in Los Angeles gevormd toen Love, die al in verschillende eerdere bands speelde, gitarist Eric Erlandson via een krantenadvertentie had gevonden. Bassist Jill Emery en drumster Caroline Rue werden toegevoegd, waarna de band haar eerste album opnam met Sonic Youths Kim Gordon als producer. Het album was rauwer en wilder dan het latere werk van de band.


8. Mother Love Bone

Mother Love Bone (1988–1990) was een band uit Seattle. De band was een van de grondleggers van de grunge-stroming.

Mother Love Bone is opgericht door gitarist Stone Gossard en bassist Jeff Ament, die beiden afkomstig waren uit het daarvoor opgeheven Green River en die beiden later ook Pearl Jam zouden oprichten. De band bestond verder uit zanger Andrew Wood (ex-Malfunkshun), gitarist Bruce Fairweather en drummer Greg Gilmore.


7. Screaming Trees

Screaming Trees was een Amerikaanse grungeband. De band werd opgericht in 1985 in Ellensburg, Washington door de broers Gary Lee Conner (gitaar) en Van Conner (bas), zanger Mark Lanegan, en drummer Mark Pickerel.


6. The Melvins

De Melvins is een Amerikaanse rockgroep die werd opgericht in Montesano in de staat Washington. Zanger-gitarist Buzz Osborne – ook wel King Buzzo genoemd – is het enige permanente bandlid.

De groep bestond aanvankelijk uit Buzz, drummer Mike Dillard en bassist Matt Lukin, die later bij Mudhoney speelde. Dale Crover verving Mike Dillard in 1984. De band heeft altijd moeite gehad een vaste basgitarist te behouden.

Buzz werkte als tiener in een restaurant met een jongen die Melvin heette en de meest gehate collega van het restaurant was. De bandleden vonden Melvin een belachelijke naam en noemden hun band naar hem.


5. Stone Temple Pilots

Stone Temple Pilots is een Amerikaanse grungeband, actief van 1989 tot 2002 en weer vanaf 2008.

Het debuutalbum van Stone Temple Pilots deed het aardig, mede dankzij de hit Plush, maar de doorbraak kwam met de opvolger Purple (1994) dat in de Verenigde Staten de nummer-1-positie bereikte. Tijdens de begeleidende tournee raakte Scott Weiland echter steeds meer verslaafd aan drugs, en hij werd in 1995 gearresteerd voor bezit van heroïne en cocaïne.


4. Soundgarden

Soundgarden was een Amerikaanse rockband uit Seattle die in 1984 werd opgericht door zanger en drummer Chris Cornell, gitarist Kim Thayil en bassist Hiro Yamamoto. Matt Cameron werd de bands vaste drummer in 1986 en bassist Ben Shepherd werd in 1990 de definitieve vervanger van Yamamoto.

Op 18 mei 2017 werd bekend dat zanger Chris Cornell op 52-jarige leeftijd in Detroit is overleden. Persbureau AP meldt dat het management het overlijden ‘plotseling en onverwacht’ heeft genoemd.


Zie hier de top 10 meest funky baslijnen aller tijden.


Top 3 Beste grunge bands aller tijden


3. Pearl Jam

Pearl Jam is een Amerikaanse rockband uit Seattle, Washington. De band is opgericht in 1990 en bestaat uit zanger en gitarist Eddie Vedder, bassist Jeff Ament, drummer Matt Cameron en de gitaristen Stone Gossard en Mike McCready. Sinds 2002 is toetsenist Kenneth “Boom” Gaspar toerlid.


2. Alice in Chains

Alice in Chains is een Amerikaanse rockband uit Seattle, die werd opgericht in 1987 door zanger/gitarist Jerry Cantrell en drummer Sean Kinney. Wijlen leadzanger Layne Staley en bassist Mike Starr completeerden de bands eerste bezetting. Starr werd in 1993 vervangen door Mike Inez. Na Staley’s dood in 2002 werd de band opgeheven. In 2005 maakte het een doorstart met William DuVall als leadzanger.


1. Nirvana

Nirvana was een Amerikaanse grungeband die in 1987 werd opgericht in Aberdeen, Washington door zanger en gitarist Kurt Cobain en bassist Krist Novoselic. De band kende een reeks verschillende drummers van wie Dave Grohl, die in 1990 bij de band kwam, de langstzittende was.

Website: www.nirvana.com


Geef een reactie