Top 10 Beste jachthonden

0
Labrador retriever: beste jachthonden
Labrador retriever: beste jachthonden

Beste jachthonden

Natuurlijk zijn niet alle honden jachthonden. Een jachthond heeft als taak het helpen van de mens bij de jacht, één van de eerste functies van de hond als huisdier. Wegens zijn uitstekende reukvermogen is de hond onvervangbaar bij het opsporen van het wild. Daarnaast komt de jachthond zeer van pas voor het opdrijven van het wild en het apporteren van de geschoten dieren. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over honden op deze website.


Top 10 Beste jachthonden

Bron: www.manofmany.com


10. Ierse setter

Ierse Setter
Ierse Setter

Net als hun Engelse tegenhangers zijn Ierse setters even intelligent als effectief. Zij hebben geen sterk ontwikkelde waakinstincten, gaan makkelijk om met andere dieren en zijn goed met kinderen.

Gemiddelde gewicht: 24-32 kilo
Levensverwachting: 12-15 jaar
Specialiteit: speuren, werkhond


9. Engelse setter

Engelse setter
Engelse setter

De Engelse setter is een veelzijdig jachthond. Setters zijn oorspronkelijk vooral gefokt voor de jacht op waterwild, en houden dan ook over het algemeen van een duik in het water.

Gemiddeld gewicht: 24-32 kilo
Levensverwachting: 11-15 jaar
Specialiteit: jachthond, werkhond


8. Bluetick Coonhound

Bluetick Coonhound
Bluetick Coonhound

De Bluetick Coonhounds zijn gefokt als jachthonden. Ze zijn atletisch, sterk en hebben een veel activiteit nodig, zoals jagen om gelukkig te zijn. Als ze vanaf jonge leeftijd goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze ook als huis worden gehouden.

Gemiddeld gewicht: 24-35 kilo
Levensverwachting: 11-12 jaar
Specialiteit: Groot wild


7. Chesapeake Bay retriever

Chesapeake Bay retriever
Chesapeake Bay retriever

Volgens de overlevering is dit ras ontstaan uit de Newfoundland-puppy’s die gered werden tijdens een schipbreuk voor de kust van Maryland. Het is niet bekend welk ander ras met deze honden werd gekruist, maar het resultaat was een retriever die in staat is om zwaar werk in koud water te verrichten.

De Chesapeake Bayretriever is een harde werker met een stabiel karakter. Het is een hond die zijn/haar territorium bewaakt. In huis is het een rustige hond, maar dat gaat alleen op als er een uitlaatklep aan zijn energie wordt gegeven. Als hij zich gaat vervelen en te weinig beweging krijgt, kan hij destructief worden en het huis gaan slopen.

Gemiddelde gewicht: 20-25 kilo
Levensverwachting: 12-14 jaar
Specialiteit: zwemmen, jagen


6. Pointer

Pointer
Pointer

Waarschijnlijk heeft het ras Spaanse voorouders, waarbij later de Foxhound is ingekruist. Het is een jachthond die veel wordt gebruikt bij de jacht op vogels. Het dier is snel en heeft een goed reukvermogen.

Gemiddeld gewicht: 23-33 kg
Levensverwachting: 11-14 jaar
Specialiteit: jacht, kan worden getraind als een retriever


Zie hier de populairste huisdieren in de Verenigde Staten 2022


5. Engelse springer spaniel

Engelse springer spaniel
Engelse springer spaniel

Van oorsprong is deze spaniel een veelzijdige jachthond die we gebruiken om het wild op te stoten uit de dichte dekking. In het Engels noemt men dit ’to spring the game’ en hieraan heeft dit ras zijn naam te danken. Daarnaast is de Engelse Springer Spaniel ook een goede apporteur van het geschoten wild. Afgezien van zijn kwaliteiten als jachthond, is de Engelse Springer Spaniel ook zeer geschikt als gezelschapshond.

Bron: www.houdenvanhonden.nl

Average Size: 20-25 kgs
Life Expectancy: 12-14 Years
Specialty: Flushing, Gun dog


4. Amerikaanse foxhound

American foxhound
Amerikaanse foxhound

Dit zijn echte jachthonden, ze jagen graag op een vos, maar ze kunnen ook in meutes jagen op andere dieren. De honden zijn geen kinderen gewend. Deze foxhound rekenen we tot de bloedhonden.

Gemiddeld gewicht: 25-33 kilo
Levensverwachting: 11-13 jaar
Specialiteit: Groot wild


3. Beagle

Beagle
Beagle

De beagle behoort tot de beste speurhonden ter wereld. In Groot-Brittannië werd en wordt hij gebruikt voor de jacht op konijnen en hazen. De hond wordt gebruikt om het wild op te jagen zodat de jager erop kan schieten. Beagles hebben een erg eigenwijs karakter. Sommige mensen verwarren deze eigenwijsheid nog weleens met een gebrek aan intelligentie, maar dit is zeer zeker niet het geval.

Beagles zijn juist uitermate intelligent. De honden zijn in het algemeen zachtaardig, vriendelijk en niet agressief of verlegen. Ze houden van menselijk gezelschap. Ze zijn over het algemeen sociaal naar andere honden.

Beagles hebben voldoende beweging nodig (een volwassen hond zo’n 1,5 uur per dag).

Gemiddeld gewicht: 8-14 kg
Levensverwachting: 12-15 jaar
Specialiteit: jachthond, konijnen en hazenjacht


2. Golden retriever

Golden retriever
Golden retriever

Net als de Labrador zullen Golden retrievers eenden of vogels opsporen en vrolijk ophalen. Gemakkelijk te trainen en leuk voor het hele gezin, deze honden zijn zowel de beste vriend van de mens als één van de beste honden om mee te jagen.

Gemiddeld gewicht: 25-35 kilo
Levensverwachting: 10-23 jaar
Specialiteit: Allround apporteren


1. Labrador retriever

Labrador retriever
Labrador retriever

De Labrador Retrievers zijn even vriendelijk als effectief. Naast het vermogen om koude temperaturen te weerstaan, loyaliteit en enthousiast gedrag, is dit een hondenras voor jagers. Ze zijn ook nog eens geweldige huisdieren.

Gemiddeld gewicht: 25-35 kilo
Levensverwachting: 10-12 jaar
Specialiteit: Water


De retrievers behoren natuurlijk ook tot de vriendelijkste hondenrassen.


Zie hier de top 10 meest gehoorzame hondenrassen.


Top 10 Beste jachthonden

  1. Labrador retriever
  2. Golden retriever
  3. Beagle
  4. American foxhound
  5. Engelse springer spaniel
  6. Pointer
  7. Chesapeake Bay Retriever
  8. Bluetick Coonhound
  9. Engelse setter
  10. Ierse setter

Geef een reactie