Top 10: Beste keepers van de laatste tien jaar

Beste keepers van de laatste tien jaar
Beste keepers van de laatste tien jaar

Top 10: Beste keepers van de laatste tien jaar

Kon je vroeger niet zo goed voetballen, dan bleef er maar één gedwongen keuze over: op het doel en je ‘lek’ laten knallen. Inmiddels kan en moet een keeper veel meer als de  bal tegenhouden. Hij moet meevoetballen! Hieronder een top tien van de laatste tien jaar.


Lees hier ->>> meer over voetbal op deze website.


Top 10: Beste keepers van de laatste tien jaar


1. Julio César de Espindola: Deze Braziliaanse keeper speelt momenteel voor Inter Milaan in de  Italiaanse Serie A.

2. Iker Casillas: Hij is een de Spaanse doelman die speelde voor Real Madrid. Hij leidde Spanje naar hun eerste kampioenschap in 44 jaar: het Europees Kampioenschap. Ook in 2010 wordt hij met Spanje wereldkampioen.

3. Gianluigi (D’n Buffel) Buffon: Deze Italiaanse voetballer was de keeper van het Italiaanse elftal ook speler van de club Juventus van de Serie A. Hij heeft een hoogste record van doelman van het jaar in Italië: acht keer.

4. Edwin (Flappie) van der Sar: De eerste Nederlander in het rijtje. Speelde lang voor de Engels club Manchester United. Won de UEFA Champions League met verschillende clubs, met Ajax 1995 en Manchester United.


Zie hier de Top 10 meest invloedrijke sporters ter wereld 2022.


5. Igor Akinfeev: Deze Rus voetballer die speelde voor CSKA Moskou.


Zie hier de top 10 beste dribbelaars aller tijden.


6. Petr (Petje) Cech: Hij voetbalt voor de Tsjechische Republiek en voor Chelsea.

7. Victor Valdes: Deze Spanjool speelt voor FC Barcelona. Hij is de meest succesvolle keeper van Barcelona en won verschillende titels, vijf keer landskampioen, een Copa Del Rey en de Champions Leauge.

8. Hugo Lloris: Deze keeper is van Franse oorsprong. Hij speelt voor de Franse club Olympique Lyonnais.

9. Shay Given: Deze Ierse voetballer speelde onder andere voor Manchester City als keeper en al 116 keer voor het Ierse elftal.

10. Maarten Stekelenburg: De tweede Nederlandse keeper op het lijstje. Hij speelt voor AS Roma en Oranje, inmiddels 45 keer. Daarvoor speelde hij voor Ajax.

Bron, vrij naar: Top 10 goalkeepers


Zie hier de top 10 keepers met meeste wedstijden 0 tegen in de Champions League.