, , , ,

Top 10 beste landen om dieren in het wild te zien

Top 10 beste landen om dieren in het wild te zien

Beste landen om dieren in het wild te zien

Natuurlijk kun je naar een dierentuin, maar dieren in het wild is natuurlijk tig keer beter. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over natuur op deze website.


Top 10 beste landen om dieren in het wild te zien


10. Zuid-Afrika

Zuid-Afrika zit vol met natuurreservaten en bedreigde diersoorten die je nergens anders ziet. De beste dieren om te zien zijn de Afrikaanse olifant, buffel, leeuw, neushoorn en luipaard.

Bezoekers kunnen ook één van de nationale parken of natuurreservaten bezoeken, zoals Addo Elephant Park of Pilanesberg National Park, waarvan bekend is dat ze honderden dieren huisvesten om ze te beschermen tegen stropers.


Zie hier de Top 10 meest bijzondere dieren te zien in India.


9. Verenigde Staten

Voor bezoekers die naar Utah gaan, zijn kuddes bizons bijvoorbeeld het favoriete dier om naar te zien. Als alternatief, als je naar Alaska reist, dan is een kans om grizzlyberen door het bos te zien dwalen een must.

Een klein eindje rijden van de meeste steden zal je onderdompelen in het natuurlijke landschap en je de kans geven om een ​​aantal verbazingwekkende dingen te zien.


8. Schotland

In Schotland kunnen bezoekers getuige zijn van een breed scala aan prachtige wezens, van grote roofvogels, zoals steenarenden en rode wouwen, tot oceaanzoogdieren, zoals de dwergvinvis.

Er is ook genoeg te zien en te doen op het platteland, evenals rondleidingen en natuurgebieden die je het landschap laten zien. Één van de beste plekken om wilde dieren te spotten is Cairngorms National Park.


Zie hier de Top 10 grootste roofvogels ter wereld – een overzicht


7. China

Als je aan China denkt, denk je aan de reuzenpanda, en dat is precies wat je zult zien als je naar het Conservation & Research Centre voor de reuzenpanda in de buurt van Chengdu reist.

Maar dat is niet alles, als bergen je ding zijn, kun je de paden op om te proberen de met uitsterven bedreigde Yunnan stompneusaap in de buurt van de Tiger Leaping Gorge te spotten. Bezoekers kunnen ook een korte trip naar Zuid-China maken om tijgers te zien.


Zie hier de Top 10 meest bedreigde diersoorten ter wereld 2023.


6. Costa Rica

Costa Rica is een weelderige reisbestemming boordevol biodiversiteit en ecosystemen: een absoluut een paradijs voor natuurliefhebbers. Hier kunnen bezoekers adembenemende jungletochten maken om luiaards, kapucijnapen met witte gezichten, jaguars, vleermuizen, tapirs en flitsen van smaragdgroene schitterende quetzalvogels te zien.

Zorg er voor dat je ook een glimp opvangt van de zeeschildpadden die nestelen op de zandige oevers van Tortuguero, dolfijnen die zwemmen en adelaarsroggen die doen wat ze ook doen.


Zie hier de Top 10 grootste schildpadden ter wereld.


5. India

India is de thuisbasis van het Kanha Tiger Reserve, waar je een rondleiding kunt maken om deze prachtig gestreepte roofdieren in het wild te zien.

Tijgers zijn niet het enige, bezoekers kunnen hier ook genieten van Aziatische leeuwen, Indische olifanten, Indische neushoorns, Indische luipaarden en nog veel.


Zie hier de Top 10 vakantie droombestemmingen 2022.


4. Botswana

Botswana, net ten noorden van Zuid-Afrika, is een andere uitstekende optie voor natuurliefhebbers. Chobe National Park is gevuld met olifanten.

Hier hebben bezoekers ook een goede kans om Kaapse buffels te zien en zelfs enkele bedreigde diersoorten te spotten, waaronder de Afrikaanse wilde hond of een neushoorn. En dat is niet het enige: zorg ervoor dat je uitkijkt naar boomklimmende luipaarden of leeuwen met zwarte manen.


3. Sri Lanka

Sri Lanka is verreweg de beste plek om te bezoeken als je olifanten in hun natuurlijke habitat wilt zien. Natuurliefhebbers kunnen getuige zijn van deze prachtige wezens die ronddwalen over grasvlakten of in het plaatselijke opvangcentrum voor olifanten.

Tijdens je bezoek is een stop bij Wilpattu National Park ook een must als je een luipaard wilt spotten.


Zie hier de Top 10 slimste kattenrassen ter wereld.


2. Borneo

Hier, langs de lagere Kinabatangan-rivier, vinden bezoekers een divers ecosysteem gevuld met een verscheidenheid aan primaten en verschillende soorten vogels.

Borneo is ook de thuisbasis van een overvloed aan nachtdieren en andere interessante dieren zoals de schattige dwergolifanten, bedreigde platkopkatten en westerse spookdiertjes.


1. Thailand

Bezoekers kunnen in Thailand een aantal standaard beesten verwachten, zoals beren en tijgers, maar ook een aantal interessantere personages zoals de binturong en pangolin.

Veel van de dieren in het wild die hier voorkomen, zul je nergens anders op de planeet vinden, waardoor deze plek een zeer gewaardeerde plek is voor milieuactivisten. Bovendien zijn er tal van tours om je te laten zien wat je wilt zien.


Top 10 beste landen om dieren in het wild te zien

  1. Thailand
  2. Borneo
  3. Sri Lanka
  4. Botswana
  5. India
  6. Costa Rica
  7. China
  8. Schotland
  9. Verenigde Staten
  10. Zuid-Afrika

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie