Top 10 beste landen ter wereld 2022 o.b.v. levenskwaliteit

0
Canada - Top 10 beste landen ter wereld 2022 o.b.v. levenskwaliteit
Canada - Top 10 beste landen ter wereld 2022 o.b.v. levenskwaliteit

Beste landen ter wereld 2022

’s Werelds beste landen om in te leven rapport is gebaseerd op perceptie van mensen in 78 landen over de hele wereld.

Beste landen ter wereld op basis van kwaliteit van leven

Kwaliteit van leven in elk land gaat verder dan de ideeën over gezondheidszorg, onderwijs, werkgelegenheid, toegang tot voedsel en betaalbare huisvesting.

Meegenomen in het onderzoek zijn ook verschillende immateriële zaken zoals werkzekerheid, politieke stabiliteit, individuele vrijheid en kwaliteit van het milieu.

De onderstaande lijst met beste landen is samengesteld door de portal op basis van de levenskwaliteitindex.

De subrangschikking van de index is gebaseerd op het equivalent gewogen gemiddelde van scores van de onderstaande parameters die betrekking hebben op de kwaliteit van leven in een land.


Lees hier ->>> meer over diverse vergelijkingen tussen en binnen landen op deze website.


Top 10 beste landen ter wereld 2022

Bron: www.usnews.com


10. Nieuw-Zeeland – 84

BBP per hoofd van de bevolking – $ 45.073
BBP – $ 213 miljard

Nieuw-Zeeland heeft een onafhankelijke parlementaire democratie onder leiding van een gekozen premier. Overigens is de Britse koningin nog steeds staatshoofd.

De meerderheid van de inwoners van Nieuw-Zeeland woont op het noordelijke eiland. Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn prachtige natuur, indrukwekkende bergen en ongerepte stranden.

Het exporteert zuivel, schapen, rundvlees, gevogelte, fruit, groenten en wijn. Nieuw-Zeeland heeft een van de hoogste onderwijsuitgaven als percentage van het bruto binnenlands product (BBP).


Wist je dat vrouwen meer spijt hebben van dronkenschap dan mannen.


9. Duitsland – 84,9

BBP per hoofd van de bevolking – $ 56.285
BBP – $ 3,89 biljoen

Duitsland is één van ’s werelds grootste economieën en ook het meest bevolkte land in de Europese Unie. Het is één van ’s werelds grootste importeurs en exporteurs en heeft zeer hoogopgeleide arbeidskrachten.


Zie hier de Top 200 landen met de hoogste levensverwachting 2023.


8. Finland – 85

BBP per hoofd van de bevolking – $ 51.521
BBP – $ 269 miljard

Finland heeft twee officiële talen: Fins en Zweeds. Finland vierde in 2017 groots zijn honderdjarige onafhankelijkheid. Ongeveer 33% van het Finse BBP is afkomstig van internationale handel.

Finland scoort hoog op het gebied van burgerrechten, persvrijheid en kwaliteit van leven. Het is één van de eerste landen die het stemrecht aan vrouwen toestond en het eerste land dat het algemeen kiesrecht legaliseerde.


Zie hier de belangrijkste vaardigheden volgens werkgevers aldus Randstad.


7. Nederland – 88,3

BBP per hoofd van de bevolking – $ 59.675
BBP – $ 910 miljard

Nederland is een zeer tolerante samenleving en het was het eerste land dat het homohuwelijk in 2001 legaliseerde. Er zijn ook vele en verschillende musea in Nederland.

Het land, bekend om zijn tulpen, functioneert onder een constitutionele monarchie met een gekozen parlement. Nederland heeft een open-marktbeleid en is een van de belangrijkste transportlocaties in Europa.


Lees hier ->>> meer over politiek op deze website.


6. Australië – 89,5

BBP per hoofd van de bevolking – $ 52.031
BBP – $ 1,39 biljoen

Australië is een rijke natie met een hoog bruto binnenlands product en inkomen per hoofd van de bevolking. De dienstensector en de export van grondstoffen voeden de Australische economie. Australië heeft een zeer hoge deelname aan sportactiviteiten.


Wist je dat kinderen met ouders van hetzelfde geslacht het beter doen op school.


5. Zwitserland – 89,9

BBP per hoofd van de bevolking – $ 73.144
BBP – $ 732 miljard

Zwitserland is één van ’s werelds rijkste landen en staat bekend om zijn lage belastingtarief voor bedrijven, de geheime banksector en het toerisme. Het werkloosheidspercentage in Zwitserland is erg laag en het heeft een van de hoogste bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking ter wereld.

Zürich is de grootste stad van Zwitserland. Zwitserland kent vier talen, Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans die een nationale status genieten.


Zie hier de Top 84 landen met de hoogste kwaliteit van leven 2023: Nederland op één!


4. Noorwegen – 92

BBP per hoofd van de bevolking – $ 68.345
BBP – $ 406 miljard

Meer dan een eeuw geleden werd Noorwegen in 1905 onafhankelijk van Zweden door een referendum. Het is een land met een hoog inkomen met een BBP per hoofd van $ 68.345.

Noorwegen is één van ’s werelds grootste exporteurs van aardolieproducten.


Zie hier de top 10 oudste bomen ter wereld.


3. Zweden – 93,7

BBP per hoofd van de bevolking – $ 55.338
BBP – $ 534 miljard

Zweden is vergelijkbaar met de andere Scandinavische landen, het geven veel geld uit aan openbare dienstverlening. Het heeft een geavanceerde infrastructuur en een transportnetwerk van wereldklasse. Onderwijs en gezondheidszorg zijn gratis voor al haar burgers.

De Zweden beweren met trots een van de langste levensverwachtingen ter wereld te hebben. Ze zijn ook erg gul. Ze doneren jaarlijks 1 procent van het bruto nationaal product (BNP) aan humanitaire hulpprogramma’s.

In 1995 trad Zweden officieel toe tot de Europese Unie, maar het weigerde in 2003 om te wisselen naar de munteenheid van de eurozone na een stemming.


2. Denemarken – 97,4

BBP per hoofd van de bevolking – $ 59.897
BBP – $ 348 miljard

Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, dient als een knooppunt dat de noordelijke regio van Europa verbindt met andere landen. Kopenhagen heeft de grootste internationale luchthaven in de Scandinavische regio en ook een drukke haven.

Denemarken functioneert heeft 1849 onder een constitutionele monarchie. Koningin Margrethe II is het huidige ceremoniële staatshoofd. De Deense overheid wordt als zeer stabiel en transparant ervaren.

Het hoger onderwijs in Denemarken is gratis en het heeft een universeel gezondheidszorgsysteem dat grotendeels gratis medische zorg aan zijn burgers garandeert. Denemarken heeft veel industrieën zoals voedselverwerking, toerisme en metalen.


1. Canada – 100

BBP per hoofd van de bevolking – $ 50.661
BBP – $ 1,74 biljoen

Canada is na Rusland het grootste land ter wereld. Het land is zeer dunbevolkt, met de meerderheid van zijn burgers die binnen 150 kilometer met de grens met de Verenigde Staten wonen.

De levensstandaard in Canada is erg hoog en het heeft een hoogtechnologische industriële samenleving. De VS is de grootste handelspartner van Canada.

De motor van de Canadese economie is de dienstensector en het is een belangrijke exporteur van energie, voedsel en mineralen over de hele wereld.

Canada, lid van de Verenigde Naties, heeft één van ’s werelds grootste bewezen oliereserves en is de op drie na grootste olieproducent ter wereld.


Top 10 beste landen ter wereld 2022 o.b.v. levenskwaliteit

  1. Canada – 100
  2. Denemarken – 97,4
  3. Zweden – 93,7
  4. Noorwegen – 92
  5. Zwitserland – 89,9
  6. Australië – 89,5
  7. Nederland – 88,3
  8. Finland – 85
  9. Duitsland – 84,9
  10. Nieuw-Zeeland – 84

Wist je dat mensen die geen masker dragen of afstand houden sociopaatischer zijn.


Geef een reactie