Top 10 beste landen voor thuiswerkers 2022

0
Top 10 beste landen voor thuiswerkers 2022
Top 10 beste landen voor thuiswerkers 2022

Top 10 beste landen voor thuiswerkers 2022

We gaan met z’n allen steeds meer ‘hybride’ werken wereldwijd. Thuiswerken is inmiddels in een aantal gevallen zelfs de norm. Dat was al voor veel ZZP’ers het geval, nu komen daar ook vele andere bedrijven bij. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over werk op deze website.


Top 10 beste landen voor thuiswerkers 2022


De NordLayer’s Global Remote Work Index laat een ranglijst van de beste landen voor werken op afstand. Bij het beoordelen en vergelijken van 66 landen is bij de rangschikking rekening gehouden met vier verschillende factoren:

  • Digitale beveiliging
  • Sociaaleconomische aantrekkelijkheid
  • Fysiek en digitaal comfort
  • COVID-19 reactie

Zie hier de Top 10 favoriete steden om in te werken 2022.


Bij digitale beveiliging gaat het om een veilige externe werklocatie met voldoende infrastructuur. Ook gaat het hier bijvoorbeeld om privacy en bescherming tegen cybercriminaliteit.

De sociaaleconomische aantrekkelijkheid of het land politieke stabiliteit heeft, betaalbare lokale prijzen en toegankelijk is.


Zie hier de Top 50 grote bedrijven met de gelukkigste werknemers 2021.


Fysiek en digitaal comfort kijkt naar hoe comfortabel het is om in het land te zijn, online en offline. Volgens de studie zijn co-working-ruimtes met snelle internetsnelheid cruciaal voor thuiswerkers en zijn een goede algemene infrastructuur en een sociaal leven essentieel voor comfortabel leven.

Ten slotte is in de studie gekeken naar de COVID-19-reactie van landen. Hoewel NordLayer erkent dat er geen garanties zijn, kunnen landen met hoge algemene vaccinatiepercentages en een snelle pandemische responsgeschiedenis als “veiliger worden beschouwd om in te zijn tijdens de pandemie”.


Natuurlijk: hybride werknemers gelukkigste en meest innovatieve werknemers.


Top 10 beste landen voor thuiswerkers 2022

Rekening houdend met die factoren, is dit de top 10 van landen voor werken op afstand:

1. Duitsland
2. Denemarken
3. Verenigde Staten
4. Spanje
5. Litouwen
6. Nederland
7. Zweden
8. Estland
9. Singapore
10. Frankrijk


Onderzoek ‘opbrnengsten’ thuiswerken

Als iedereen die thuis kan werken na Covid-19 één extra dag vanuit huis gaat werken ten opzichte van de situatie voor Covid-19, levert dat de samenleving zo’n vier miljard euro op.


Zie hier de Top 10 best verkochte producten van IKEA aller tijden.


Deze kostenbesparing zit bij werkgevers en werknemers, maar ook in de samenleving als geheel. De uitstoot van CO2 daalt met 606 kiloton. Dat blijkt uit het PwC-onderzoek ‘The costs and benefits of working from home’.


Geef een reactie