Top 10 beste live bands aller tijden volgens RSM met beeld

0
Bruce Springsteen and the E Street Band - Top 10 beste live bands aller tijden volgens RSM
Bruce Springsteen and the E Street Band - Top 10 beste live bands aller tijden volgens RSM

Beste live bands aller tijden volgens RSM

Het zijn de Rolling Stone Magazine (RSM) -lezers de tien beste live-acts aller tijden hebben gekozen Lees meer…


Lees hier ->>> meer over muziek op deze website.


Top 10 beste live bands aller tijden volgens RSM

Bron: www.rollingstone.com


10. Kiss

Kiss is een shockrock/hardrockband die in thuisland de Verenigde Staten tot de succesvolste bands aller tijden wordt gerekend. In Europa is Kiss vooral bekend door de hits I Was Made for Lovin’ You en Sure Know Something uit 1979.


9. The Grateful Dead

Grateful Dead is een voormalige Amerikaanse rock-, folk- en countryband die actief was in de periode 1965-1995.


Zie hier de beste album aller tijden is Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles (Top 500)


8. Pearl Jam

In de begintijd werd de muziek van de band als ‘grunge’ bestempeld zoals ook andere bands uit Seattle als Nirvana, Alice in Chains en Soundgarden aan grunge werden gekoppeld. Later werd Pearl Jam steeds vaker geassocieerd met classic rock, alternatieve rock en mainstream rock. Vijf albums van de band bereikten de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard 200.


7. Queen

De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen, harmonieën (zoals in Somebody to Love goed te horen is) en de krachtige liveoptredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste liveoptreden aller tijden.


Zie hier de Top 100 beste gitaar nummers aller tijden volgens Rolling Stone Magazine.


6. U2

U2 is een Ierse rockband met Bono (Paul David Hewson), zang en gitaar, The Edge (David Howell Evans) op gitaar, piano, bas en soms zang, Adam Clayton op bas en soms gitaar en Larry Mullen jr. op drums. Deze bezetting is van het begin af ongewijzigd gebleven, wat uitzonderlijk is in de popgeschiedenis.


5. Led Zeppelin

Led Zeppelin is een voormalige Engelse rockband opgericht in 1968 door gitarist Jimmy Page, nadat hij als enige lid van de Yardbirds was overgebleven. Naast Page bestond Led Zeppelin uit Robert Plant (zang), John Paul Jones (bas en toetsen) en John Bonham (drums).


Zie hier de Top 50 beste grunge albums volgens Rolling Stone Magazine.


4. Pink Floyd

Als een van de meest succesvolle en invloedrijke bands in de rockmuziek verkocht Pink Floyd wereldwijd meer dan 300 miljoen albums.


Zie hier de Top 10 langste nummers in de Top 2000 met beeld en geluid.


3. The Who

The Who is vooral bekend geworden als rockpioniers; uitvinders van de powerchords en Townshends rockopera Tommy. De vroege mod-albums van de band, met korte, soms agressieve nummers, zijn goede voorbeelden van hoe The Who eruitzag.

Pete Townshend met zijn leidende powerchords, Keith Moon met zijn explosieve drumwerk, John Entwistle met zijn basloopjes en Roger Daltrey met zijn krachtige stem en rondvliegende microfoon.


Zie hier de Top 10 meest gesamplede rockartiesten in hiphop.


2. The Rolling Stones

Sinds The Rolling Stones in 1962 werden opgericht, hebben zij vele grote hits gehad, zoals Sympathy for the Devil, Angie, Paint It Black, (I Can’t Get No) Satisfaction en Start Me Up.

Zij hebben meer dan vijfentwintig studioalbums uitgebracht, waaronder de klassiekers Exile on Main St., Goats Head Soup, Beggars Banquet, Let It Bleed en Sticky Fingers. In 2016 brachten de Stones het album Blue & Lonesome uit.


Zie hier: Rolling Stones meeste opbrengst door concerten: 2 miljard dollar.


1. Bruce Springsteen and the E Street Band


Top 10 beste live bands aller tijden volgens RSM

  1. Bruce Springsteen and the E Street Band
  2. The Rolling Stones
  3. The Who
  4. Pink Floyd
  5. Led Zeppelin
  6. U2
  7. Queen
  8. Pearl Jam
  9. The Grateful Dead
  10. Kiss

Geef een reactie