Top 10 beste Monty Python sketches aller tijden

Dead Parrot - Top 10 beste Monty Python sketches aller tijden
Dead Parrot - Top 10 beste Monty Python sketches aller tijden

Beste Monty Python sketches aller tijden

Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin hebben de wereld van comdy veranderd met hun bizarre sketches, bizarre karakters en scherpe teksten.

En natuurlijk zijn er nog veel meer onvergetelijke sketches, denk aan de The Fish-Slapping Dance, de Silly Olympics of Philosophy Football. Lees meer…

Website: www.montypython.com


Lees hier ->>> over humor op deze website.


Top 10 beste Monty Python sketches aller tijden


10. Mr. Creosote

Mr. Creosote is een extreem zwaarlijvige man die gaat dineren in een Frans restaurant. Hij is ook onbeleefd tegen de hoofdkelner en heeft weinig tact met de hoeveelheid voedsel en alcohol die hij consumeert. En toch, zelfs als hij de drang voelt om te braken, blijft hij maar doorgaan.

Het personage, gespeeld door Terry Jones, verschijnt in Monty Python’s The Meaning of Life.


Wist je dat lachen om donkere humor duidt op intelligentie.


9. Upper Class Twit of the Year

Monty Python’s Flying Circus is een eindeloze parodie op de Britse cultuur. De hele sketch is een hindernisbaan met vijf stereotiepe eikels die elkaar proberen te overtreffen met hun gebrek aan verstand.


Zie hier de Top 25 beste TV-series 2022.


8. Funniest Joke in the World

Deze donkere schets is een letterlijke interpretatie van de uitdrukking “sterven van het lachen”. “The Funniest Joke in the World” volgt een groep mensen die de grappigste grap ooit leest, waardoor ze doodgaan van het lachen.

Niet lang daarna wordt die grap opgevangen en gebruikt als wapen tegen Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Wist je datwerknemers meer humor willen op de werkvloer.


7. Argument Clinic

Deze schets is een klassiek voorbeeld van hoe je NIET moet argumenteren. Het is ook opmerkelijk om op te merken dat het personage van Palin probeert te beweren dat de specialist geen ruzie met hem heeft – klassieke valse logica.


6. Spam

“Spam” is een sketch over twee klanten die proberen te bestellen van een menu dat varkensvlees in bijna elk item bevat. Wanneer een van de klanten klaagt over de overvloed aan spam, scant een groep Viking-klanten hun spamnummer.


Zie hier de top 20 beste Engelse comedy series aller tijden.


5. “Always Look on the Bright Side of Life”

Monty Python and the Holy Grail en Life of Brian bevatten verschillende geweldige nummers, waarvan de beste “Always Look on the Bright Side of Life” is.

Het wordt gezongen door Eric Idle aan het einde van Life of Brian als Brian Cohen en andere veroordeelden worden gekruisigd.

Dit nummer is ook een ode aan de “stijve bovenlip-houding” die het Britse volk heeft: “Keep calm and carry on!”.


4. The Ministry of Silly Walks

“The Ministry of Silly Walks” is een zeer klassieke schets die een heer, Mr. Putey, volgt die zijn “walk” wil laten subsidiëren. Ambtenaar Mr. Teabag vindt Putey’s wandeling echter niet gek genoeg, wat hem ertoe aanzet hem de les te lezen.

Cleese moet vooral de gekste wandelingen maken, van de straat naar zijn kantoor. Hij liet zich zelfs inspireren door de slapstick van Max Wall.


Zie hier de top 10 rijkste komieken ter wereld 2022.


3. “The Lumberjack Song”

Michael Palin leidt een refrein van Mounties en zingt voor zijn beste meisje over de glorie van een houthakker. Maar naarmate het lied vordert, vertelt hij plotseling zijn genegenheid voor het dragen van vrouwenkleren – tot ongenoegen van het refrein en zijn meisje.


2. The Spanish Inquisition

In deze iconische sketch verschijnen drie sluwe geestelijken van de inquisitie wanneer verschillende personages specifiek vermelden dat “ze geen Spaanse inquisitie verwachtten!” Dit om verschillende onschuldige slachtoffers te straffen.

De schets is een weergave van de echte Spaanse Inquisitie, en het is over-the-top in echte Monty Python-mode.


1. Dead Parrot

Deze sketch draait om een ​​huisdiereigenaar, Mr. Praline (gespeeld door Cleese), die bij de winkelier (gespeeld door Palin) klaagt over zijn papegaai genaamd Polly, die is overleden. Na de uitbarsting van meneer Praline geeft de winkelier hem een ​​andere manier om nog een papegaai te bemachtigen.

We hebben allemaal van die momenten waarop we een terechte klacht hebben over een defect product, maar de winkel er niet in slaagt het probleem op te lossen.

Cleese en Chapman brengen dat scenario naar donkere maar over-the-top plaatsen met doodseufemismen, non-sequiturs en scherp commentaar.


Top 10 beste Monty Python sketches aller tijden

  1. Dead Parrot
  2. The Spanish Inquisition
  3. “The Lumberjack Song”
  4. The Ministry of Silly Walks
  5. “Always Look on the Bright Side of Life”
  6. Spam
  7. Argument Clinic
  8. Funniest Joke in the World
  9. Upper Class Twit of the Year
  10. Mr. Creosote

Zie hier de top 100 beste sitcoms aller tijden cf Rolling Stone Magazine.