Rijksmuseum hoort bij de 10 beste musea in de wereld

0
Rijksmuseum hoort bij de 10 beste musea in de wereld Het Rijksmuseum - Foto: John Lewis Marshall
Rijksmuseum hoort bij de 10 beste musea in de wereld

Rijksmuseum hoort bij de 10 beste musea in de wereld

Tripadvisor is een organisatie met invloed. Als je een beetje wereldburger bent en wel eens de grens over gaat om wat cultuur elders op te snuiven, kom je al snel Tripadvisor tegen.

Zo hebben ze bijna 15.000 beoordelingen over het eiland Bora Bora. Nu hebben ze hun publiek ook gevraag om een oordeel te geven over wat de beste museums in de wereld zijn en ‘ons’ Rijksmuseum heeft de top 10 gehaald!

Verder nog negen andere musea die een bezoek meer dan waard zijn.


Lees hier ->>> meer over kunst op deze website.


Beste musea in de wereld: de top 10 volgens Tripadvisor

De rode letters betekenen dat je op een linkje kunt klikken en dan ga je naar de website van het betreffende museum, gewoon even doen…


10. National Museum of Anthropology, Mexico Stad

Dit museum in werd in 1790 geopend door Alexander von Humboldt, De beroemde Pruisische ontdekkingsreiziger.

Het museum heeft 23 zalen met een totale oppervlakte van bijna 80.000 vierkante meter met onder andere de Azteekse zonnesteen, Olmeekse koppen uit Tabasco, schatten uit de cenotes van Chichén Itzá en een standbeeld van Tlaloc uit Teotihuacán.


9. Vasa Museum, Stockholm

Het Vasamuseum is een maritiem museum en je vindt er het enige volledig intact gebleven zeventiende-eeuwse schip, de Vasa. Het Vasamuseum is het drukstbezochte museum in Scandinavië.


8. Rijksmuseum, Amsterdam

Ja, dat kennen we wel… En blijven gaan! Zie hier de Belangrijkste werken in het Rijksmuseum.


7. National Gallery, Londen

Het National Gallery biedt een zprachtig overzicht van de West-Europese schilderkunst uit de periode tussen 1250 en 1900 met werken.

Te zien zijn onder andere: Leonardo da Vinci, Peter Paul Rubens, Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Frans Hals, Quiringh van Brekelenkam, Hendrick ter Brugghen, Dirck Hals, Meindert Hobbema, Vincent van Gogh, Titiaan, Sandro Botticelli, Jan van Eyck, Willem Drost, Nicolas Poussin, Claude Lorrain, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Diego Velazquez, John Constable, William Hogarth, William Turner, Johannes Vermeer en Joseph Wright.

De toegang tot het museum is gratis…


6. State Hermitage Museum en Winter Palace, Sint Petersburg

Ook in de Hermitage is zo veel te zien met schilders als Leonardo da Vinci, Rafaël, Giorgione, Titiaan, Michelangelo, Caravaggio, Rembrandt, Vincent van Gogh, Paul Gauguin, Henri Matisse en Pierre-Auguste Renoir. Maar ook bijvoorbeeld Oosterse kunst, wapentuig en numismatiek.


Zie hier de Top 10 kunstmusea in Europa die je bezocht moet hebben.


5. Musée du Louvre, Parijs

Op de 60.000 m2 tentoonstellingsruimte kun je naast de Mona Lisa nog 35.000 andere werken zien.


4. Museo Nacional del Prado, Madrid

De collectie van het Prado omvat werken van de 14e tot de 19e eeuw en bestaat uit 5000 tekeningen, 2000 prenten, 1000 munten en medailles, zo’n 2000 voorwerpen van toegepaste kunst en ongeveer 700 beelden. Wie dan? Wat dacht je van Jheronimus Bosch, Rembrandt, Peter Paul Rubens, Rafaël, Titiaan en Caravaggio.


Zie hier de Top 10 oudste musea ter wereld.


Top 3 beste musea in de wereld: de top 10 volgens Tripadvisor


3. Art Institute of Chicago

Het Art Institute heeft een belangrijke collectie met meer dan 260.000 kunstwerken van het Impressionisme en Post-Impressionisme,

Oude meesters, Amerikaanse kunst, Europese en Amerikaanse toegepaste kunst en design, Aziatische kunst en moderne en hedendaagse kunst. Wie dan? Renoir, Saurat, Cézanne, De Toulouse-Lautrec, Van Gogh en vele anderen.


2. Musee d’Orsay, Parijs

Het accent in dit voormalige treinstation ligt in de geschiedenis van de westerse kunst tussen 1848 en 1914. Zo zijn er beeldhouwwerken van Rodin te zien en schilderijen van onder andere Van Gogh, Gaugain, De Toulouse-Lautrec, Mondriaan en Munch.


1. Metropolitan Museum of Art, New York

De permanente collectie van het Moma omvat meer dan 2 miljoen kunstwerken met vele schilderijen en beeldhouwwerken van over de hele wereld. Vermeer, Van Gogh, Sisley, Monet, Manet, Caravaggio, Braque, Kandinsky, Picasso, Modiglianie, etc, etc, etc… Alles is er zo ongeveer te vinden.


 

Geef een reactie