, , , , , , ,

Top 10 beste musea in Portugal

Museu Calouste Gulbenkian - Top 10 beste musea in Portugal

Top 10 beste musea in Portugal

Portugal is een aantrekkelijk land met een kleurrijke geschiedenis. Van kunst en fotografie tot mode en muziek: er is voor ieder wat wils. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over Portugal op deze website.


Top 10 beste musea in Portugal

Bron: www.expatica.com


10. Casa da Música

Het Casa da Música is gehuisvest in een asymmetrisch gevormd gebouw van negen verdiepingen hoog in Porto. Het is uitsluitend voor alles wat te maken heeft met muziek.

Dit architectonisch hoogstandje is ontworpen door Rem Koolhaas ter gelegenheid van het feestjaar 2001. Dit toen de stad Porto werd uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa.

Het indrukwekkende monument heeft niet alleen een huisorkest, maar biedt ook onderdak aan internationale toporkesten van over de hele wereld.

De façade is echter net zo fascinerend als de optredens die binnen plaatsvinden. Het gebouw is bedekt met platen van wit cement, doorsneden door grote gegolfde of vlakke glazen ramen. Dit maakt het visueel opvallend voor het oog.


9. Museu Nacional de Arte Antiga

Nationaal Museum voor Oude Kunst

Het Museu Nacional de Arte Antiga (MNAA), gelegen in Lison, beschikt over één van de grootste kunstcollecties ter wereld. Er zijn meer dan 40.000 items, verspreid over een uitgebreide collectie schilderijen, beeldhouwwerken, goudwerk, meubels, textiel, keramiek en prenten.

De nationale galerij toont kunstwerken uit de 14e tot de 20e eeuw, waaronder de beroemde en gevierde verering van St. Vincent. MNAA is zelfs een van de populairste musea in Portugal en een absolute must voor kunstliefhebbers.

Museu Nacional de Arte Antiga, Rua das Janelas Verdes, Lissabon 1249-017, Portugal


8. Lourinhã-museum

Als je van dinosaurussen houdt, mag een bezoek aan het Museu da Lourinhã niet ontbreken. Dit indrukwekkende museum bestrijkt drie thematische gebieden: etnografie, archeologie en paleontologie.

Het museum nodigt bezoekers uit om een ​​denkbeeldige reis terug in de tijd te maken. Dit vanaf de tijd dat dinosaurussen over de aarde zwierven.

In de paleontologiezaal worden afgietsels van verschillende dinosaurussen tentoongesteld, evenals fossielen die zijn teruggevonden in de Lourinhã-formatie uit het late Jura.

Museu da Lourinhã, Rua Joao Luis de Moura 95, Lourinha 2530-158, Portugal


Zie hier de Top 10 nationale parken in Portugal.


7. Museu da Imagem

Het Museu da Imagem, gevestigd in Braga, is uitsluitend gewijd aan fotografie. Het museum is gevestigd in een middeleeuwse toren, niet ver van het kasteel van Braga, en toont meer dan 200.000 foto’s gemaakt door zowel klassieke als hedendaagse fotografen.

Deze bestrijken een breed scala aan onderwerpen en schetsen de historische ontwikkeling van Braga gedurende de afgelopen twee eeuwen. Elk jaar organiseert het museum hedendaagse fotografietentoonstellingen en tentoonstellingen om het historische archief onder de aandacht te brengen.

Je ontdekt ook een tentoonstelling van camera’s uit verschillende tijdsperioden; evenals een bibliotheek vol met beeldgerelateerde boeken, tijdschriften en catalogi om te verkennen.

Museu da Imagem, Campo das Hortas, 35, Braga 4700-421, Portugal


6. Museu dos Biscainhos

Het Museu dos Biscainhos, gevestigd in een prachtig bewaard gebleven 17e-eeuws paleis in Braga, is een absolute must-visit voor liefhebbers van kunst en geschiedenis. Het museum stelt permanente collecties tentoon van kunst uit de 17e en 18e eeuw, grotendeels afkomstig uit particuliere collecties.

Deze omvatten barok meubilair en keramiek, Europees glaswerk, Chinees porselein, maar ook Portugese en Europese schilderijen. Elk jaar boeit het paleis bezoekers met zijn prachtige tuinen, gebouwd op drie niveaus, omgeven door een vestingmuur.

Bovendien bieden het paleis en de tuinen een kijkje in het dagelijkse leven van de 17e-eeuwse adel; evenals de aalmoezeniers, bedienden en slaven die daar woonden.

Museu dos Biscainhos, Rua dos Biscainhos, Braga 4700-415, Portugal


Zie hier de Top 10 traditionele Portugese Gerechten die je moet proberen.


5. Serralves Museum

Het Serralves Museum, uniek gelegen op het terrein van het landgoed Serralves in Porto, behoort tot de 100 meest bezochte musea ter wereld. In feite is dit het belangrijkste museum voor hedendaagse kunst in Portugal en beschikt het over 14 tentoonstellingsgalerijen verdeeld over drie verdiepingen.

Deze tonen moderne en hedendaagse stukken van wereldklasse van over de hele wereld. Het museum biedt ook tijdelijke tentoonstellingen, uitvoeringen en educatie- en publieksprogramma’s om kunst toegankelijker te maken voor het publiek.

Het gebouw is een kunstwerk op zich. Het verbluffende architectonische ontwerp beschikt ook over een bioscoop, bibliotheek, auditorium en restaurant, omgeven door prachtig aangelegde tuinen.

Serralves Museum, Rua D. João de Castro, 210, 4150-417 Porto, Portugal


4. Museu Nacional dos Coches

Nationaal Koetsenmuseum

Het Museu Nacional dos Coches, gehuisvest in het Belem-paleis in Lissabon, presenteert de weelderige transportvoertuigen die door de Portugese koninklijke familie worden gebruikt. Het museum bevat de grootste en meest waardevolle collectie in zijn soort ter wereld.

Bezoekers kunnen zich vergapen aan meer dan 70 prachtige staatsrijtuigen, sommige versierd met uitgebreide afbeeldingen van de maritieme ontdekkingen van Portugal.

Één van de meest indrukwekkende rijtuigen die te zien zijn, is in 1716 gebouwd voor de Portugese ambassadeur bij paus Clemens XI. Deze is versierd met scènes die de militaire en maritieme overwinningen van Portugal vertegenwoordigen.

Anderen behoorden tot verschillende Europese koninklijke families uit Spanje en Engeland; inclusief koningin Elizabeth II die er tijdens een staatsbezoek in reisde. Een kleine tip: met de Lisboa Card heeft u gratis toegang .

Museu Nacional dos Coches, Praça Afonso de Albuquerque, Belem 1300-044, Portugal


Zie hier de Top 10 oudste musea ter wereld.


3. MUDE – Museu do Design e da Moda

Als je voor mode leeft, dan is een bezoek aan het Museu do Design e da Moda (of MUDE) een must. Deze wordt beschouwd als een van Europa’s rijkste en mooiste designtentoonstellingen uit de 20e eeuw en bevat werken van meer dan 230 ontwerpers.

De collectie vertegenwoordigt designtrends van over de hele wereld, verspreid over een periode van 1937 tot heden. Het museum bevat een collectie van 2.500 stuks, allemaal gehuisvest in een indrukwekkend voormalig bankgebouw van acht verdiepingen in het hart van Lissabon.

Afkomstig uit de privécollectie van beeldend kunstenaar Francisco Capelo, omvatten de stukken jurken, modeaccessoires, meubels en huishoudelijke voorwerpen. Bezoekers kunnen ook genieten van het bijwonen van lezingen, workshops en educatieve programma’s.

Museu do Design e da Moda, Rua Augusta 24, Lissabon 1100-053, Portugal


2. Museu de Marinha

Het beroemde maritieme museum in Lissabon is gewijd aan alle aspecten van de geschiedenis van de scheepvaart in Portugal. Het Museu de Marinha presenteert de pioniersrol van het land bij de verkenning van de oceanen van de wereld.

Het beschikt zelfs over een aanzienlijke collectie van 17.000 items. Deze omvatten historische schilderijen, navigatie-instrumenten en verschillende 16e-eeuwse kaarten die de wereld weergeven zoals mensen die toen kenden.

Misschien wel het meest indrukwekkend zijn echter de schaalmodellen van schepen uit de 15e eeuw; inclusief schepen uit het tijdperk van ontdekking.

Veel van de tentoongestelde voorwerpen kwamen zelfs uit de privécollectie van koning Luís. Hij had een sterke interesse in de maritieme geschiedenis van Portugal en begon in de 19e eeuw met het verzamelen van voorwerpen.

Museu de Marinha, Praca Imperio, Lissabon 1400-206, Portugal


1. Museu Calouste Gulbenkian

Museu Calouste Gulbenkian

Museu Calouste Gulbenkian

Het is niet verwonderlijk dat de Portugese hoofdstad Lissabon de grootste keuze biedt als het om musea gaat. Één van de meest populaire hiervan is het Museu Calouste Gulbenkian, dat een van ’s werelds mooiste particuliere kunstcollecties herbergt.

De kunstwerken komen uit de privécollectie van de in Ottomaanse afkomst geboren oliemagnaat Calouste Gulbenkian. Het omvat een prachtige tentoonstelling van Egyptische, Griekse, Romeinse, Islamitische, Aziatische en Europese kunst.

Bezoekers kunnen zich vergapen aan Egyptische relikwieën, Chinees porselein en westerse meesterwerken; voordat u gaat wandelen in het prachtige landschapspark waar het museum zich bevindt.

Museu Calouste Gulbenkian, Avenida de Berna 45A, Lissabon 1067-001, Portugal
Website: www.gulbenkian.pt


Top 10 beste musea in Portugal

  1. Calouste Gulbenkian Museum
  2. Maritime Museum
  3. MUDE – Design and Fashion Museum
  4. National Coach Museum
  5. Serralves Museum
  6. The Biscainhos Museum
  7. Image Museum
  8. Lourinhã Museum
  9. National Museum of Ancient Art
  10. Casa da Música

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie