, , , , , , ,

Top 10 beste musea in Zwitserland

Het Kunsthaus Zürich - Top 10 beste musea in Zwitserland

Beste musea in Zwitserland

De Zwitsers hebben gedurende de eeuwen veel mooie dingen verzameld en laten dat op een zeer waardige wijze zien. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over musea op de deze website.


Top 10 beste musea in Zwitserland


10. FIFA Wereldvoetbalmuseum, Zürich

Het FIFA World Football Museum is een voetbalmuseum dat eigendom is van en beheerd wordt door de FIFA.

Naast de buitengewone geschiedenis van FIFA en het WK voetbal illustreert een interactieve, multimediale belevingswereld hoe het spel, over de hele wereld, dagelijks de emoties van mensen beroert, beïnvloedt en inspireert.

De belangrijkste hoogtepunten zijn de originele FIFA World Cup Trophy en de gigantische voetbalflipperkast – waar zowel jong als oud hun kracht kunnen testen om het tempo bij te houden.


9. CERN, Genève

CERN, ’s werelds grootste onderzoekscentrum voor deeltjesfysica, is opgericht in 1954. Het is een Europese onderzoeksorganisatie die het grootste laboratorium voor deeltjesfysica ter wereld exploiteert.

Bij CERN kun je de Microkosmos bezoeken om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Large Hadron Collider en het Universum van Deeltjes om je grijze massa echt op te rekken.


8. Internationaal Rode Kruis- en Rode Halve Maan-museum, Genève

Dit museum is een van de grootste musea in Zwitserland. Het legt de beste en de slechtste kant van de mensheid uit.

In het Internationale Rode Kruis en Rode Halve Maan Museum kun je drie afzonderlijke gebieden zien, elk ontwikkeld door een bekende tentoonstellingsarchitect, waarmee je drie grote uitdagingen in de wereld van vandaag kunt verkennen: het verdedigen van de menselijke waardigheid, het herstellen van familiebanden en het terugdringen van natuurlijke risico’s.


7. Het Transportmuseum, Luzern

Het Zwitserse Transportmuseum is opgericht in 1959 en is het meest bezochte museum in Zwitserland. Het is een plek om de geschiedenis van de weg-, spoor-, water- en luchtmobiliteit te ervaren, evenals die van de ruimtevaart.

Unieke attracties die nergens anders in Zwitserland te vinden zijn, zoals het filmtheater, het planetarium, Swiss Chocolate Adventure en Media World zijn hier te zien.

Naast het museum neemt een rondleiding je mee op chocoladeavontuur. Dit terwijl virtuele hoofdrolspelers je vertellen over de ontdekking, herkomst, vervaardiging en transport van chocolade.

Een multi-zintuiglijke ontdekkingsreis: zien, horen, ruiken, proeven en voelen.


6. Bodmer Museum, Cologny

De Bodmer Stichting is een bibliotheek en museum gespecialiseerd in manuscripten en kostbare edities. Het bevat de literaire collecties van Martin Bodmer. Er zijn exemplaren van het Egyptische Dodenboek, een eerste editie van de Gutenbergbijbel en documenten die met de hand zijn geschreven door Beethoven.

Ook Napoleon, Borges en nog veel meer historische figuren zijn er te vinden. De Martin Bodmer Foundation behoort tot de grootste privébibliotheken ter wereld en is gevestigd in Cologny, net buiten Genève.

Dit is de plek die je moet zien als je van literatuur houdt.


5. Musée d’Art et d’Histoire Genève

Kunst- en Geschiedenismuseum

Het Museum voor Kunst en Geschiedenis is een enorm museum met meer dan één miljoen expositiestukken. Het is een must om te bezoeken omdat het een soort samenvatting is van alles wat er in de Zwitserse geschiedenis is gebeurd. Het is ook het grootste kunstmuseum in Genève.

Het Musée d’Art et d’Histoire werd tussen 1903 en 1910 gebouwd door de architect Marc Camoletti uit Genève. Het heeft meer dan een half miljoen objecten.

Hieronder een aantal belangrijke werken en unieke series die het tot een instituut van internationale allure hebben gemaakt. Dit museum onderhoudt het museum een ​​permanente tentoonstelling van een selectie collecties toegepaste kunst, beeldende kunst en archeologie.

Regionale archeologische vondsten, Egyptische en klassieke oudheden, kunstwerken, meubels, wapens, muziekinstrumenten, schilderijen en beeldhouwwerken getuigen allemaal van 15.000 jaar geschiedenis.


4. Olympisch Museum Lausanne

In dit geweldige museum kun je veel leren over de geschiedenis van de Olympische Spelen. Het behandelt alle grootste momenten van de Olympische Spelen, van de oude spelen in Griekenland tot de moderne Olympische Spelen.
\
Binnen worden memorabilia, waaronder de sprintschoenen van Jesse Owen en het tennisracket van Roger Federer, tentoongesteld. Dit tussen honderden andere beroemde items waar bezoekers naar kunnen kijken. Het Olympisch Museum is echt een verborgen schat.

Het Olympisch Museum is in 1993 in Ouchy geopend. Het idee van een museum gewijd aan de waardering van de Olympische Spelen gaat terug op Pierre de Coubertin. Coubertin blies de Olympische Spelen nieuw leven in en richtte het Internationaal Olympisch Comité (IOC) op.


3. Museum Rietberg

Dit kunstmuseum is het enige kunstmuseum in Zwitserland dat zich richt op niet-Europese kunst. Het heeft een omvangrijke collectie uit Azië, Amerika, Afrika en Oceanië. Alles aan de Rietberg is letterlijk perfect.

Het ligt in een van de mooiste parken van Zürich. Ook vanuit architectonisch oogpunt is het Museum Rietberg interessant.

De waardevolle sculpturen die baron Eduard von der Heydt (1882-1964) in 1952 aan de stad Zürich schonk, vormen de kern van de permanente collectie. Deze collectie heeft zich voortdurend uitgebreid, voornamelijk door verdere schenkingen.

De Emerald Extension werd in 2007 geopend. Dit grotendeels ondergrondse complex verdubbelde de tentoonstellingsoppervlakte van het museum.

Website: www.rietberg.ch


2. Staatsmuseum van Zürich

Zwitsers Nationaal Museum

Het Landesmuseum is een van de grootste historisch-culturele collecties van Zwitserland. Het museum toont in permanente tentoonstellingen de geschiedenis van Zwitserland vanaf het begin tot nu.

Er zijn ook ongebruikelijke collecties Zwitserse klokken, Zwitserse harnassen en wapens en klederdrachten uit elk van de kantons van het land. Voor liefhebbers van geschiedenis is dit een must-bezoek.

In de 19e eeuw won Gustav Gull, één van de belangrijkste architecten uit de geschiedenis van Zwitserland, met zijn project de Nationale Landesmuseumwedstrijd. Zijn kasteelachtige gebouw, dat verschillende bouwstijlen combineert, is in 1898 in Zürich, vlakbij het treinstation, geopend.

Tegenwoordig toont het onlangs uitgebreide Landesmuseum op indrukwekkende wijze de Zwitserse cultuurgeschiedenis.

Website: www.landesmuseum.ch


1. Het Kunsthaus Zürich

Het Kunsthaus Zürich

Het Kunsthaus Zürich

Kunsthaus Zürich is één van de belangrijkste kunstmusea in Zwitserland met een grote kunstcollectie. Denk aan werken van Picasso, Monet, Chagall, Rothko, Munch en vele anderen. Dit fantastische museum is zeker een must-bezoek voor liefhebbers van kunst en beeldhouwwerken .

Kunsthaus is opgericht in 1787 en telt 20.000 leden en is een van de grootste musea van Europa. Tegenwoordig staat het Kunsthaus bekend om zijn topcollectie, waaronder middeleeuwse sculpturen en paneelafbeeldingen, schilderijen uit de barokperiode en beroemde Zwitserse schilderijen uit de 19e en 20e eeuw.

Website: www.kunsthaus.ch


Top 10 beste musea in Zwitserland

  1. Het Kunsthaus Zürich
  2. Staatsmuseum van Zürich
  3. Museum Rietberg
  4. Olympisch Museum Lausanne
  5. Musée d’Art et d’Histoire Genève
  6. Bodmer Museum, Cologny
  7. Het Transportmuseum, Luzern
  8. Internationaal Rode Kruis- en Rode Halve Maan-museum, Genève
  9. CERN, Genève
  10. FIFA Wereldvoetbalmuseum, Zürich

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie