, , ,

Top 10 beste nationale parken in Maleisië

Bako Nationaal Park - Top 10 beste nationale parken in Maleisië

Beste nationale parken in Maleisië

Beroemd om zijn stranden, regenwouden en een mix van Maleisische, Chinese, Indiase en Europese culturele invloeden, is Maleisië het hele jaar door een van de meest bezochte landen in Zuidoost-Azië.


Lees hier ->>> meer over natuur op deze website.


Top 10 beste nationale parken in Maleisië

Bron: www.traveltriangle.com


10. Lambir Hills Nationaal Park

Het Lambir Hills National Park is een van de populaire nationale parken in Maleisië en herbergt ongeveer 237 verschillende soorten vogels, vliegende eekhoorns, herten, wilde zwijnen en gibbons.

De junglepaden leiden je naar verschillende watervallen en zwembaden die verspreid over het regenwoud liggen. Je kunt ook de charme van wilde orchideeën ontdekken langs de uitdagende Summit Trail en op de terugweg ontspannen bij de Dinding-waterval.

Locatie: Miri, Sarawak, Maleisië


9. Nationaal park Gunung Gading

Gunung Gading National Park wordt gerekend tot de unieke nationale parken in Maleisië. Dit omdat het park ’s werelds grootste bloem van de ongelooflijke Rafflesia tentoonstelt.

Deze enorme en unieke bloemen zijn bijzonder om te zien en vormen ongetwijfeld het hoogtepunt van Gunung Gading National Park. Het bergachtige gebied heeft talloze watervallen en beken verborgen tussen de bossen die een verfrissende pauze bieden aan de reizigers.

Locatie: 94500 Lundu, Sarawak, Maleisië


8. Similajau Nationaal Park

Similajau National Park, gelegen aan de kust van het eiland Borneo. Het heeft een enorme catalogus aan verschillende activiteiten waaruit bezoekers kunnen kiezen en is één van de populaire nationale parken in Maleisië.

Of je nu een fervent vogelaar, wandelliefhebber of snorkelliefhebber bent, dit park heeft alles te bieden, van prachtige stranden tot dichte jungles. En als u zichzelf een gedurfde avontuurliefhebber noemt, kunt u ook een boot charteren om ’s nachts krokodillen te spotten.

Locatie: Similajau, 97000 Bintulu, Sarawak, Maleisië


Zie hier de Top 10 mooiste nationale parken ter wereld 2022.


7. Nationaal park Endau-Rompin

Het Endau-Rompin National Park, dat de op een na hoogste berg van Maleisië herbergt, heeft een overvloed aan natuurlijke wonderen die je zullen verbazen met hun pracht. Het is één van de beste nationale parken in Maleisië. Het park is vernoemd naar twee rivieren die er doorheen stromen .

Terwijl rivieren, poelen en watervallen het terrein van het park kenmerken, kun je wandelen over de paden van dit eeuwenoude landschap dat 240 miljoen jaar oud is en een bezoek waard is tijdens een ideale reis naar Maleisië .

Locatie: Taman Negara Rompin Peta, Mersing, Endau, Johor, Maleisië


6. Nationaal park Penang

Penang National Park ligt ver in de noordwestelijke regio van het land en herbergt een verbazingwekkende reeks fauna en flora die ook een scala aan activiteiten biedt die reizigers kunnen ervaren.

Met prachtige stranden in overvloed en leuke en wilde tochten door de dichte bossen, is er echt voor ieder wat wils in dit geweldige nationale park.

Locatie: Pejabat Taman Negara P. Pinang, Jalan Hassan Abbas, Balik Pulau, 11050 Pulau Pinang, Maleisië


5. Niah Nationaal Park

Het Niah National Park is een bijzondere plek om te bezoeken en behoort tot de top nationale parken in Maleisië . De combinatie van de warme en gastvrije, met leven gevulde bossen en de sombere en koude grotten maken deze plek favoriet onder toeristen.

Het grottencomplex vertoont sporen van menselijke bewoning die zo’n 40.000 jaar geleden dateren en is als zodanig een zeer belangrijke archeologische vindplaats in Maleisië. De grotten zelf zijn adembenemend om te verkennen en de kenmerkende geologische formaties zijn prachtig om te zien.

Locatie: 98200 Miri, Sarawak, Maleisië


Zie hier de Top 10 mooiste nationale parken in Canada om te bezoeken.


4. Nationaal park Tunku Abdul Rahman

Het beste deel van het Tunku Abdul Rahman National Park, gelegen voor de kust van Kota Kinabalu, is dat tweederde van de hele regio bedekt is door de zee. Kristalhelder blauw water maakt het des te fascinerender om dit nationale park te verkennen.

Verspreid over een gebied van ongeveer 4.929 hectare herbergt het nationale park een groep van vijf eilanden Pulau Gaya, Pulau Sapi, Pulau Manukan, Pulau Mamutik en Pulau Sulug, waardoor het één van de meest populaire nationale parken in Maleisië is.

Locatie: Sabah, Maleisië


3. Nationaal park Gunung Mulu

Mulu National Park is een van de beste nationale parken in Maleisië en populair onder reizigers vanwege het iconische grottenstelsel.

Met een oppervlakte van ongeveer 528,64 vierkante kilometer wordt aangenomen dat de iconische Sarawak-kamer de grootste grotten ter wereld zijn die plaats bieden aan maximaal 40 Boeing 747-vliegtuigen.

Daarnaast herbergt Mulu National Park ook de Clearwater Cave die ongeveer 189 km lang is en de 8e langste grot ter wereld is. Dit spectaculaire nationale park staat bekend als een van de beste werelderfgoedlocaties in Maleisië en mag u bij uw volgende bezoek niet missen.

Locatie: Sarawak, Maleisië


Zie hier de Top 10 mooiste natuurparken in Zweden.


2. Nationaal park Taman Negara

Taman Negara National Park, opgericht in 1939, is één van de beste nationale parken in Maleisië . Verspreid over een gebied van 4.344 vierkante kilometer is Taman Negara ook het oudste regenwoud ter wereld, dat naar schatting meer dan 130 miljoen jaar oud is.

Het nationale park Taman Negara is beroemd om activiteiten zoals een loopbrug, snelschieten, speleologie, vis voeren, wandelen en nog veel meer. Het is ook goed uitgerust met resorts, chalets, pensions en hostels.

Locatie: Kuala Tahan, 27000 Kuala Tahan, Pahang, Maleisië


1. Bako Nationaal Park

Bako Nationaal Park

Bako Nationaal Park

Het Bako National Park, gelegen op een afstand van 37 km van Kuching, is een van de meest populaire nationale parken in Maleisië.

Beschouwd als één van de oudste en kleinste nationale parken in Sarawak, is het verspreid over een gebied van 2.727 hectare en herbergt het bijna elk type plant dat op Borneo voorkomt.

Met het regenwoud, de natuur, de beek, watervallen, tropische planten, bewoonde prachtige stranden en unieke rotsformaties is Bako ook een geweldige plek voor natuurliefhebbers om vogels te kijken.

Locatie: Sarawak, Maleisië


Top 10 beste nationale parken in Maleisië

  1. Bako Nationaal Park
  2. Taman Negara Nationaal Park
  3. Gunung Mulu Nationaal Park
  4. Tunku Abdul Rahman Nationaal Park
  5. Niah Nationaal Park
  6. Penang Nationaal Park
  7. Endau-Rompin Nationaal Park
  8. Similajau Nationaal Park
  9. Gunung Gading Nationaal Park
  10. Nationaal park Lambir Hills

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie