Top 10 beste nummers van Van Halen met beelden

0
Top 10 beste nummers van Van Halen met beelden
Top 10 beste nummers van Van Halen met beelden

Beste nummers van Van Halen

De wereldband met een Indo-Nederlands tintje. Helaas is Eddie niet meer, maar de muziek blijft! Lees en zie meer…


Lees hier ->>> meer over muziek op deze website.


Top 10 beste nummers van Van Halen

Bron: www.ultimateclassicrock.com

Website: www.van-halen.com


10. Eruption

Van ‘Van Halen’ (1978)

Eddie Van Halen vond het moderne rockgitaarspel opnieuw uit met dit instrumentale nummer van Van Halens debuutalbum.

Eruption introduceerde veel van Van Halen’s muzikale innovaties, waaronder tikken met twee handen, whammy bar-trucs en het gebruik van zowel harmonischen als audio-effecten door de gitarist.


9. Romeo Delight

Van ‘Woman and Children First’ (1980)

De ongelooflijk snelle (zelfs voor Eddie Van Halens begrippen) openingsriff is het eerste wat opvalt aan deze concertopener. In de coupletten, hoe kort ze ook zijn, draagt ​​David Lee Roth vaardig het momentum van de refreinriff, terwijl Eddie de spanning opbouwt met volumestijgingen en andere trucs.


8. On Fire

Van ‘Van Halen’ (1978)

Het is eigenlijk een extreem opgevoerd bastaardkind van Rick Derringer’s klassieker ‘Rock and Roll, Hoochie Coo’, waarbij Eddie een duizelingwekkend aantal riffs en licks op elkaar stapelt in allerlei vreemde, fantastische hoeken.


7. Little Guitars

Van ‘Diver Down’ (1982)

De muzikale ideeën van Eddie Van Halen werden duidelijk verfijnder en popvriendelijker en minder afhankelijk van hardrockriffs.


6. Panama

Van ‘1984’ (1984)

Eddie Van Halen droeg niet alleen de supercharged riff en solo van het nummer bij, maar ook zijn Lamborghini, die ook te horen is tijdens het nummer.


Zie hier de Top 10 grootste gemaskerde bands in de rockgeschiedenis.


5. Dance the Night Away

Van ‘Van Halen II’ (1979)

Dance the Night Away was Van Halens eerste Top 20-hit en bereikte nummer 15 in de VS. Eddie Van Halen gebruikte het nummer om te demonstreren dat hij een even sterke ritmespeler als solist was, maar hij droeg ook een ongewone solo bij die bestond uit arpeggio’s.


4. Unchained

Van ‘Fair Warning’ (1981)

Fair Warning was een duidelijke wending in een donkere richting voor Van Halen, en Unchained weerspiegelde dat. De gitaarriff van Eddie Van Halen gebruikte een verlaagde stemming, ongebruikelijke akkoordstemmen en zware flanging om Roth’s even gruizige tekst te onderstrepen: ‘Change, nothing stay the same / Unchained, and ya hit the ground runnin’.’


3. Hot for Teacher

Van ‘1984’ (1984)

Van Halen wakkerde menig schooljongensfantasie aan met ‘Hot for Teacher’. De video voor het nummer bevatte een heet bikinimodel als leraar in een klas vol adolescente jongens. Muzikaal is het nummer furieus uptempo en bevat enkele van Alex Van Halen’s beste drumwerk, samen met een gekke riff en solo’s van Eddie Van Halen.


2. Runnin’ With the Devil

Van ‘Van Halen’ (1978)

Gemarkeerd door een voorhamer bas/drum/gitaar aanval en Roth’s onmenselijke geschreeuw, bewees het nummer ook dat Eddie Van Halen niet snel hoefde te spelen om goed te spelen.


1. Everybody Wants Some!!

Van ‘Women and Children First’ (1980)

Read More: Top 10 Van Halen Songs | https://ultimateclassicrock.com/van-halen-songs/?utm_source=tsmclip&utm_medium=referral

Dit nummer heeft het unieke “jungle” bas- en drumritme, samen met een grabbelton met gitaartrucs en een klassieke Roth-schtick,


Top 10 beste nummers van Van Halen

  1. Everybody Wants Some!!
  2. Runnin’ With the Devil
  3. Hot for Teacher
  4. Unchained
  5. Dance the Night Away
  6. Panama
  7. Little Guitars
  8. On Fire
  9. Romeo Delight
  10. Eruption

Geef een reactie