Top 10 beste private equity-bedrijven ter wereld 2022

Top 10 beste private equity-bedrijven ter wereld 2022
Top 10 beste private equity-bedrijven ter wereld 2022

Beste private equity-bedrijven ter wereld 2022

Een rapport van Private Equity International (PEI) rangschikte de 300 beste bedrijven op basis van de totale fondsenwerving met private equity gedurende de periode van vijf jaar die eindigde op 1 juni 2021. Dit zijn volgens dat rapport de top 10 private equity-bedrijven.


Lees hier ->>> meer over het bedrijfsleven op deze website.


Top 10 beste private equity-bedrijven ter wereld 2022

Bron: www.privateequityinternational.com


10. Neuberger Berman Group LLC

Neuberger Berman Group LLC heeft een totaal beheerd vermogen van $ 460 miljard, inclusief $ 70 miljard aan private equity. Onder verwijzing naar meer dan 25 jaar ervaring in alternatieve investeringen, heeft Neuberger Berman meer dan 648 professionals in dienst in 25 landen over de hele wereld.


9. Warburg Pincus LLC

Warburg Pincus LLC heeft in totaal meer dan $ 73 miljard aan beheerd vermogen, geïnvesteerd in meer dan 235 bedrijven. De wortels van het bedrijf liggen in EM Warburg & Co., opgericht in 1939, en Warburg Pincus werd opgericht in 1966. Het hoofdkantoor is gevestigd in New York en het heeft kantoren in 13 landen.


8. TPG Capital

TPG Capital, opgericht in 1992 door David Bonderman en Jim Coulter, heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco. Het bedrijf heeft 12 extra kantoren in acht landen.

Onder de opmerkelijke transacties van het bedrijf zijn de buy-out van Continental Airlines in 1993, de overname van Petco in 2000 (met Leonard Green and Partners) en de leveraged buy-out (samen met Bain Capital en Goldman Sachs Capital Partners) van Burger King in 2002.


Zie hier de Top 10 rijkste eigenaren van Amerikaanse sportteams 2022


7. Vista Equity-partners

Met een beheerd vermogen van meer dan $ 86 miljard investeert Vista Equity Partners uitsluitend in software-, data- en technologie-ondersteunde organisaties.

Het bedrijf heeft strategische investeringen in onder meer bedrijven in de gezondheidszorg, reclame en risicobeheer.

In september 2019 sloot Vista een technologiefonds van $ 16 miljard, het grootste fonds ooit bijeengebracht door een onafhankelijke private equity-onderneming.


6. EQT

EQT AB, gevestigd in Zweden, heeft een totaal beheerd vermogen van 73,3 miljard euro, of bijna $ 81,7 miljard tegen de wisselkoers op het moment van schrijven. Het bedrijf is opgericht in 1994 en heeft ongeveer 1.200 werknemers in 24 landen in Europa, Noord-Amerika en de regio Azië-Pacific.

Flying Tiger Copenhagen is misschien wel het bekendste portfoliobedrijf onder Amerikaanse consumenten.


5. Thomas Bravo

Thoma Bravo heeft een beheerd vermogen van $ 91 miljard en meer dan 40 jaar ervaring in het verstrekken van kapitaal en strategische ondersteuning aan ervaren managementteams en groeiende software- en technologiebedrijven.

Enkele van de meest opvallende bedrijven in zijn portfolio zijn McAfee, Conga en Anchorage.


Zie hier alle miljardairs van België 2021 volgens Forbes.


4. The Carlyle Group Inc.

The Carlyle Group Inc. heeft een totaal beheerd vermogen van $ 293 miljard, heeft wereldwijd meer dan 1.800 professionals in dienst en is actief via 26 kantoren verspreid over vijf continenten. Het bedrijf werd opgericht in 1987 en heeft zijn hoofdkantoor in Washington.

De corporate private equity-eenheid heeft een beheerd vermogen van $ 161 miljard, en opmerkelijke huidige belangen zijn onder meer Supreme, Workforce Logiq en Orion Breweries Ltd. uit Japan.


Zie hier de beste non-fictie boeken volgens de Guardian – De top 75


3. CVC Capital Partners

CVC Capital Partners heeft bijna $ 122 miljard aan beheerd vermogen en zijn private-equityplatforms beheren $ 92 miljard aan activa. Dit bedrijf, opgericht in 1981, heeft meer dan 650 mensen in dienst, waaronder 300 beleggingsprofessionals, in 24 kantoren over de hele wereld.


2. KKR & Co. Inc.

KKR, opgericht in 1976 en met het hoofdkantoor in New York beheert eeb vermogen van $ 459 miljard. Het staat bekend als één van de eerste firma’s die zich bezighielden met grootschalige leveraged buyouts, wat nog steeds een van de specialiteiten van het bedrijf is.

Tot de huidige portefeuilleposities behoren Fiserv Inc., Optiv en PetVet.


Zie hier de Top 50 meest invloedrijke Joden 2022 cf Jarusalem Post.


1. De Blackstone Group Inc.

Opgericht in 1985 en met het hoofdkantoor in New York, met kantoren in Londen, Hong Kong, Beijing en Dubai, heeft The Blackstone Group Inc. een totaal beheerd vermogen van $881 miljard.

Het bedrijf investeert in een breed scala van marktsectoren, waaronder energie, detailhandel en technologie. Hoewel private equity ($ 126 miljard) de grootste investeringscategorie is, heeft Blackstone ook honderden miljarden dollars aan belangen in vastgoed-, krediet- en hedgefondsoplossingen.

Onder de 107 bedrijven in de portefeuille bevinden zich Refinitiv, leverancier van gegevens over financiële markten en infrastructuur, Ancestry, leverancier van digitale familiegeschiedenis, en eigenaar en exploitant van dating- en sociale netwerkapps Bumble.


Wij stellen een bijdrage voor ons werk zeer op prijs als blijk van waardering van uw kant en voor ons om er nog harder aan te werken!

Bedrag


Top 10 beste private equity-bedrijven ter wereld 2022

  1. De Blackstone Group Inc.
  2. KKR & Co. Inc.
  3. CVC-kapitaalpartners
  4. De Carlyle Group Inc.
  5. Thomas Bravo
  6. EQT
  7. Vista Equity-partners
  8. TPG Kapitaal
  9. Warburg Pincus LLC
  10. Neuberger Berman Groep LLC