Top 10 beste regio’s om je vakantie door te brengen 2022 volgens Lonely Planet

0
Vestfirðir of Westfjorden - Beste regio's om je vakantie door te brengen 2022 volgens Lonely Planet
Vestfirðir of Westfjorden

Beste regio’s om je vakantie door te brengen 2022 volgens Lonely Planet

Waar moet je heen in 2022? De dames en heren van Lonely Planet geven hierop antwoord. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over vakantie op deze website.


Top 10 beste regio’s om je vakantie door te brengen 2022 volgens Lonely Planet

Bron: www.lonelyplanet.com


10. Bourgondië, Frankrijk

Bourgogne heeft een lange geschiedenis als koninkrijk en hertogdom en is eeuwenlang een machtscentrum van betekenis geweest.

Het is een regio die bekend staat om zijn gastronomie, is ook rijk aan natuurlijk maar ook gebouwd erfgoed, van versterkte kastelen tot cadoles, waaronder abdijen en kathedralen.

Het is mogelijk om Alésia en het MuséoParc Alésia te bezoeken, waar Vercingétorix in 52 v.Chr. een beleg voerde tegen de legers van Julius Caesar. Ook is het mogelijk om Cluny te bezoeken, ooit het geestelijke en intellectuele centrum van Europa.

Verder zijn er tientallen ander bijzondere plekken om te bezoeken zoals het paleis van de hertogen van Bourgondië in Dijon, de Hospices de Beaune en de abdij van Saint-Philibert in Tournus.


Zie hier een overzicht van de top 450 grootste hipstersteden ter wereld.


Zie hier de top 10 rijkste landen ter wereld 2022.


9. Vancouver Island, Canada

Vancouver Island is een eiland in de noordoostelijke Stille Oceaan en een deel van de Canadese provincie van British Columbia. Het eiland is 456 km lang, 100 km breed. Het eiland is qua oppervlakte het grootste en het dichtstbevolkt langs de westkust van Amerika.

Inheemse volkeren wonen al duizenden jaren op Vancouver Island, lang voor de komst van Spaanse en Britse marine-expedities aan het einde van de 18e eeuw. Sportvissen, walvissen spotten, wandelen, duiken, surfen en skiën zijn slechts een paar zaken waarvoor toeristen Vancouver Island bezoeken.

Bezoekers komen ook om de 19e-eeuwse architectuur van Victoria en de vele dorpen aan de kust te zien, zoals Cowichan Bay, Chemainus en Qualicum Beach.


8. Scenic Rim, Australië

Het centrum van Scenic Rim wordt gedomineerd door de Flinders Peak Group en een breed bergachtig terrein.

Veel hooggelegen gebieden zijn bedekt met bossen en beschermd in nationale parken (inclusief Werelderfgoed) bij Tamborine Mountain, McPherson Range, Main Range National Park, Mount Barney National Park en landvormen waaronder Cunninghams Gap en Fassifern Valley.

De hoogste berg van Zuidoost-Queensland is Mount Barney en heeft een hoogte van 1.356 meter. Wyaralong Dam is het nieuwste stuwmeer van de regio.


Zie hier de top 20 mooiste natuurgebieden in Nederland.


7. Atacamawoestijn, Chili

De Atacama is een 970 km lange, zeer droge woestijn in het noorden van Chili, grotendeels in de regio Atacama tussen Arica in het noorden en La Serena in het zuiden. Kleinere gedeelten liggen in aangrenzende delen van Peru, Bolivia en Argentinië.

De woestijn ligt gemiddeld op 610 meter boven zeeniveau tussen het kustgebergte (Cordillera de la Costa) en de Andes. Het staat als een van de droogste woestijnen ter wereld bekend (de allerdroogste woestijnen ter wereld zijn de droge Valleien van McMurdo).


Zie hier de top 10 beste steden ter wereld in 2021 om in te leven.


5. Puerto Rico

Puerto Rico, formeel een unincorporated territory van de Verenigde Staten, ligt in het oostelijk deel van de Caribische Zee. Het maakt deel uit van de Grote Antillen, en ligt oostelijk van de Dominicaanse Republiek, en ten westen van de Maagdeneilanden.

Toeristische bestemmingen zijn onder meer het eiland zijn Aguadilla, waar de oude Ramey Air Force Base is gevestigd, Arecibo, beroemd om zijn observatorium en Rincón geliefd om zijn branding .

Puerto Rico heeft 19 casino’s, voornamelijk in San Juan. Bayamón heeft zijn Parque de las Ciencias (Science Park). Cabo Rojo staat bekend om zijn prachtige stranden. Cataño heeft de Bacardi-fabriek, ’s werelds grootste rumstokerij.


Zie hier: tropische vakanties zorgt voor verbetering mentale gezondheid.


6. Shikoku, Japan

Shikoku is het kleinste van de vier grote eilanden van Japan. De Tokushima Prefecture heeft zijn jaarlijkse Awa Odori in augustus tijdens het Obon-festival, dat elk jaar duizenden toeristen trekt uit heel Japan en uit het buitenland.

De prefectuur Kochi is de thuisbasis van het eerste jaarlijkse Yosakoi-festival. Dit grootste festival in Kōchi, het vindt elk jaar in augustus plaats en trekt dansers en toeristen uit heel Japan.


4. De Heritage Coast van Kent, Verenigd Koninkrijk

De Heritage Coast van Kent is een strook kustlijn in Engeland en Wales. Het gebied staat ​​bekend om hun natuurlijke schoonheid, dieren in het wild en erfgoed. Het gaat 1.057 km van de Engelse kustlijn en 495 km van de Welshe kustlijn.


2. West-Virginia, Verenigde Staten

Seneca Rocks, Pendleton County
Seneca Rocks, Pendleton County

Veel toeristen komen voor de bijzondere mogelijkheden voor openluchtrecreatie in de regio. Canaan Valley is populair voor de wintersport en Seneca Rocks is één van de belangrijkste plekken om te rotsklimmen in het oosten van de VS. De New River Gorge (Fayetteville gebied) trekt bergbeklimmers evenals wildwater raften liefhebbers en de Monongahela National Forest is in trek bij wandelaars, backpackers, jagers en vissers.

Website: www.wvtourism.com


Zie hier de top 10 steden die je had moet bezoeken in 2018.


3. Xishuangbanna, China

Het Blang-dorp Manpo.
Het Blang-dorp Manpo.

Deze regio van China staat bekend om de aparte cultuur van zijn etnische groepen, één die heel anders is dan die van de Han-Chinezen. De mensen, architectuur, taal en cultuur lijken meer op die van de Shan, Dai en Tai volkeren, waaronder de Thai en Lao.

Xishuangbanna ligt op een lagere hoogte dan het grootste deel van Yunnan en grenst nauw aan een tropisch klimaat. Het is hard op weg een gewilde toeristische bestemming te worden. Het ligt dicht bij Myanmar, Laos en Thailand.


1. Westfjorden, IJsland

Vestfirðir of Westfjorden - Beste regio's om je vakantie door te brengen 2022 volgens Lonely Planet
Vestfirðir of Westfjorden

Het landschap van Vestfirðir of Westfjorden bestaat uit diepe fjorden, waar in de winter op sommige plaatsen geen zonlicht komt. Geologisch gezien zijn hier de oudste delen van IJsland te vinden. Centraal in het landschap ligt de fjord Ísafjarðardjúp die zich een weg van ongeveer 75 kilometer landinwaarts baant.

Het gebied bij de Dynjandi (ook wel Fjallfoss), met 100 m de hoogste waterval in de Westfjorden, is gelukkig nog weinig ontwikkeld voor toerisme. Sinds 2006 is het visserijtoerisme in de Westfjorden aanzienlijk toegenomen. Het zeegebied bij de uitgang van de ijsfjord Ísafjarðardjúp biedt zeer goede mogelijkheden om te vissen op kabeljauw , heilbot , zeewolf en soms schelvis , koolvis en roodbaars.

Website: www.vestfirdir.is


Zie hier de top 10 landen die je had moet bezoeken in 2020 volgens Lonely Planet.


Top 10 beste regio’s om je vakantie door te brengen 2022 volgens Lonely Planet


  1. Westfjorden, IJsland
  2. West-Virginia, Verenigde Staten
  3. Xishuangbanna, China
  4. De Heritage Coast van Kent, Verenigd Koninkrijk
  5. Puerto Rico
  6. Shikoku, Japan
  7. Atacamawoestijn, Chili
  8. Scenic Rim, Australië
  9. Vancouver Island, Canada
  10. Bourgondië, Frankrijk

Geef een reactie