Top 10 beste steden en plaatsen om te bezoeken in Japan

0
Tokio - Top 10 beste steden en plaatsen om te bezoeken in Japan
Tokio - Top 10 beste steden en plaatsen om te bezoeken in Japan

Beste steden en plaatsen om te bezoeken in Japan

Japan is mooi, heel erg mooi. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over Japan op deze website.


Top 10 beste steden en plaatsen om te bezoeken in Japan

Bron: www.lonelyplanet.com


10. Osaka

Het Kunstmuseum Osaka
Het Kunstmuseum Osaka

De op twee na grootste stad van Japan, Osaka, was de eerste hoofdstad van het land. Het wordt beschouwd als een vitaal economisch centrum in Japan. Het is de thuisbasis van de grootste zeehaven van Japan en vele toonaangevende Japanse fabrikanten.

De stad Osaka wordt ook beschouwd als een culinair paradijs: de bijnaam Tenka no Daidokoro betekent ‘keuken van het land’.


Zie hier de Top 10 grootste steden qua inwoneraantal ter wereld 2023


9. Okinawa en de Southern Islands

Okinawa
Okinawa

Okinawa staat bekend als het “Hawaii van Japan” en je kunt er geweldig sterren kijken, duiken, het heeft een unieke keuken en ja, ook kersenbloesems.


8. Koya-san

Koya-san
Koya-san

De berg Koya-san in de prefectuur Wakayama bevindt zich ten zuiden van Osaka. De Koya-san tempel werd in 816 opgericht door de monnik Kobo Daishi.

Hij was tevens de stichter van de Shingosekte. Toen hij in 835 stierf werd hij op het terrein van de Koya-san tempel begraven.

Hierdoor ontstond er een grote begraafplaats wat ook wel ‘De Dodenstad van Koya-san’ wordt genoemd.


7. Yakushima

Yakushima
Yakushima

Het subtropische eiland Yakushima in het zuiden van Japan behoort tot de prefectuur Kagoshima. Het eiland staat vooral bekend om zijn oerbossen, waar cederbomen staan die duizenden jaren oud zijn.

Ook heeft Yakushima een bijzonder bergachtig landschap en veel flora en fauna, waardoor het een mooie bestemming is voor natuurliefhebbers.


Zie hier de oudste bomen ter wereld – De top 10


6. Hiroshima

Hiroshima
Hiroshima

De diepe historische wortels van Hiroshima zijn duidelijk zichtbaar in de oude tuinen en kastelen, evenals de overblijfselen van de atoombombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tegenwoordig zijn Hiroshima en het naburige eiland Miyajima de thuisbasis van meer dan een miljoen mensen en een favoriete stopplaats voor toeristen.


5. Mt. Fuji

Fuji vanuit de lucht
Fuji vanuit de lucht

Fuji is niet alleen de hoogste berg van Japan, maar heeft ook het grootste aantal klimmers per jaar.

De top van Mt. Fuji biedt een spectaculair uitzicht op de Zuidelijke Alpen, het Izu-schiereiland en meren, zoals Kawaguchi, allemaal tegelijk. Het biedt zonder twijfel de meest spectaculaire uitzichten van Japan.


4. Kobe

Kobe
Kobe

Omsloten door de zee aan de ene kant en een majestueuze bergketen aan de andere kant, ligt Kobe dicht bij Osaka en Kyoto, en wordt het ook beschouwd als een van de mooiste havensteden van Japan… opdat we het heerlijke Kobe-rundvlees niet vergeten!


Zie hier de Top 50 grootste steden in Japan.


3. Naoshima

Naoshima
Naoshima

Het eiland Naoshima in de Japanse Binnenzee staat vooral bekend moderne kunst. Het eiland is onderdeel van de prefectuur Kagawa en heeft door haar ligging een klimaat wat te vergelijken is met dat rond de Middellandse Zee.

Zodoende is de de moderne kunst die jaarlijks veel bezoekers naar het eiland trekt niet beperkt tot musea maar ook veel buiten te vinden.


2. Kyoto

Kyoto
Kyoto

Door velen beschouwd als de mooiste stad van Japan, was Kioto de Japanse hoofdstad totdat de regering in 1868 naar Tokio verhuisde. De stad is echter nog steeds het religieuze centrum van Japan met meer dan 1000 boeddhistische tempels.

Kyoto is ook de thuisbasis van enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Japan, met enkele van de meest sublieme en exquise tuinen, tempels en meesterwerken die je ooit zult zien.


1. Tokio

Tokio
Tokio

De hoofdstad van Japan is het dichtstbevolkte grootstedelijk gebied ter wereld. Het is een van de meest fascinerende steden ter wereld, van de majestueuze tempels van het traditionele Japan tot de felle neonlichten van Shibuya.

Tokio heeft voor elk wat wils en het is absoluut een plek om eens in je leven te bezoeken. Plan je reis naar Tokio tot in de perfectie door onze gidsen te lezen.


Top 10 beste steden en plaatsen om te bezoeken in Japan

  1. Tokio
  2. Kyoto
  3. Naoshima
  4. Kobe
  5. Mount Fuji
  6. Hiroshima
  7. Yakushima
  8. Koya-san
  9. Okinawa and the Southern Islands.
  10. Osaka

Geef een reactie