Top 10 beste steden om in te wonen in de wereld 2022

0
Wenen - Top 10 beste steden om in te wonen in de wereld 2022
Wenen - Top 10 beste steden om in te wonen in de wereld 2022

Beste steden om in te wonen in de wereld 2022

De jaarlijkse ranglijst van ’s werelds meest ‘leefbare’ steden is gemaakt door de Economist Intelligence Unit (EIU). Deze Global Liveability Index van 2022 laat enkele grote verschillen zien met het vorig jaar. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over de diverse steden op deze wereld.


Top 10 beste steden om in te wonen in de wereld 2022

Bron: www.economist.com

De EIU, een zusterorganisatie van The Economist , rangschikte 173 steden over de hele wereld op een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan gezondheidszorg, misdaadcijfers, politieke stabiliteit, infrastructuur en toegang tot groen.

Grote winnaars

Over het algemeen domineert Europa de lijst, met zes plaatsen in de top 11. Zwitserland is het enige land in Europa met twee vermeldingen in de top 10, met Genève op de zesde plaats en Zürich op de derde plaats.

De overall winnaar is echter Canada. Zij zijn met drie steden vertegenwoordigd: Calgary, Vancouver en Toronto. “Steden die vóór de pandemie bovenaan onze ranglijst stonden, zijn hersteld dankzij hun stabiliteit, goede infrastructuur en diensten, evenals plezierige vrijetijdsactiviteiten”, schrijven de auteurs van de index.


Grote verliezers

De winnaar van vorig jaar, het Nieuw-Zeelandse Auckland, valt in 2022 uit de top 10 en eindigt op een 34e plaats.

Buurland Australië maakt dit jaar de meest opvallende daling in de ranglijst. Ondanks dat Melbourne in het verleden bovenaan de lijst stond, zakte het in 2022 naar de 10e plaats.

In 2021 domineerde Australië de EIU-index, met Brisbane, Adelaide en Perth die zich allemaal bij Melbourne voegden in de top 10. Dit jaar staan ​​ze respectievelijk 27e, 30e en 32e.


Top 10 beste steden om in te wonen in de wereld 2022


10. Osaka, Japan en Melbourne, Australië (gelijk)

Osaka is na Yokohama en Tokio de grootste stad van Japan, met ruim 2,7 miljoen inwoners. Het behoort met het nabijgelegen Kioto en Nara tot de bakermat van de Japanse cultuur en bevolking.

Melbourne is de culturele hoofdstad van Australië genoemd en is een centrum van sport, muziek, theater, komedie, kunst, literatuur, film en televisie.


Zie hier de Top 60 Veiligste steden ter wereld 2021, Amsterdam 7e


9. Amsterdam, Nederland


Zie hier de Top 20 meest duurzame steden ter wereld 2022


8. Toronto, Canada

Toronto is het economische centrum van Canada. Het is de belangrijkste stad van het land op het gebied van financiën, telecommunicatie, media, softwareontwikkeling en medische wetenschap.


Zie hier de Top 20 meest duurzame steden ter wereld 2022.


7. Frankfurt, Duitsland

Frankfurt is uitgegroeid tot een Europese metropool. De stad heeft vrijwel alle kenmerken van een wereldstad. De stad is het voornaamste financiële centrum van Duitsland.

Het is een van de weinige Europese steden die worden gedomineerd door hoge wolkenkrabbers. Hieraan heeft de stad haar bijnaam Mainhattan te danken.


6. Genève, Zwitserland

Er zijn 82 gebouwen of locaties in Genève die op de lijst staan ​​als Zwitsers erfgoed van nationaal belang.


Zie hier de Top 10 grote steden met de meeste ratten ter wereld.


5. Vancouver, Canada

Volgens archeologisch onderzoek werd Vancouver 4500-9000 jaar geleden al bewoond door de inheemse bevolking. De kustlijn die tegenwoordig Point Grey heet, werd als eerst verkend door de Spanjaard José María Narváez in het jaar 1791.


Zie hier de top 49 coolste buurten ter wereld 2021 cf timeout.com


4. Calgary, Canada

De stad is een populaire bestemming voor wintersporters door het grote aantal nabijgelegen ‘vakantieparken’ in de bergen.

De economie van de stad bestaat vooral uit de petroleumindustrie maar de landbouw, het toerisme en technologie zijn ook van belang. In 1988 organiseerde Calgary de Olympische Winterspelen.


3. Zürich, Zwitserland

Zürich staat ook bekend als plaats voor vrijdenkers. Lenin verbleef hier in de tijd voor de revolutie in Rusland, en het dadaïsme is hier ontstaan.

Zowel de Ierse schrijver James Joyce als de Duitse Nobelprijswinnaar Thomas Mann liggen in Zürich begraven. Op cultureel gebied zijn er vele musea. Met name het Kunsthaus heeft een breed erkende collectie.


2. Kopenhagen, Denemarken

De stad is gesticht in de middeleeuwen en werd aan het eind van de middeleeuwen de hoofdstad van Denemarken. De naam Kopenhagen gaat terug op Købmandshavn, dat “Koopmanshaven” betekent.


Zie hier de Top 10 steden met meeste woningen van meer dan 1 miljoen euro 2021.


1. Wenen, Oostenrijk

Kunst en cultuur hebben een lange traditie in Wenen, waaronder theater, opera, klassieke muziek en beeldende kunst. Het Burgtheater is één van de beste theaters in de Duitstalige wereld


Zie hier de leukste steden ter wereld met Wenen op één.


Top 10 beste steden om in te wonen in de wereld 2022

  1. Wenen, Oostenrijk
  2. Kopenhagen, Denemarken
  3. Zürich, Zwitserland
  4. Calgary, Canada
  5. Vancouver, Canada
  6. Genève, Zwitserland
  7. Frankfurt, Duitsland
  8. Toronto, Canada
  9. Amsterdam, Nederland
  10. Osaka, Japan en Melbourne, Australië (gelijk)

Zie hier de Top 10 steden met meeste aantrekkingskracht ter wereld 2022.


Geef een reactie