Top 10 beste Western remakes

0
'A Fistful of Dollars' (1964) - Top 10 beste Western remakes
'A Fistful of Dollars' (1964) - Top 10 beste Western remakes

Beste Western remakes

Met titels als True Grit van The Coen Brothers en The Magnificent Seven met Denzel Washington in de hoofdrol , evenals bewerkingen van populaire televisieshows zoals Maverick , zijn dit de 10 beste westerse remakes, gerangschikt. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over film op deze website.


Top 10 beste Western remakes

Bron: www.collider.com


10. ‘Stagecoach’ (1966)

Stagecoach is een Technicolor-remake van Ford’s klassieke western uit 1939 met een met sterren bezaaide cast bestaande uit Ann-Margret , Bing Crosby , Van Helfin , Red Buttons en Slim Pickens .


9. ‘The Outrage’ (1964)

The Outrage is een tot nadenken stemmende bewerking van Akira Kurosawa’s psychologische thriller uit 1950, Rashomon en een klassieke westerse remake op zich.

Bekend om zijn heroïsche en charmante hoofdpersonages, neemt Newman een gedurfde stap uit zijn comfortzone als de sadistische schurk, Carrassco, en belichaamt op briljante wijze de authentieke en meedogenloze wreedheid van het wetteloze Oude Westen.


Zie hier de Top 100 beste niet-Engelstalige films volgens de BBC


8. ‘Ned Kelly’ (2003)

Ned Kelly is een bewerking van de roman uit 2001, Our Sunshine, door Robert Drewe, en ook Geoffrey Rush, Joel Edgerton en Naomi Watts.

De moderne western vertelt over de gebeurtenissen van de echte outlaw, Kelly, en zijn beruchte bende terwijl de spanningen tussen de Ieren en de Engelsen oplopen.


7. ‘Four Brothers’ (2005)

Four Brothers is niet bepaald een westerse remake, maar het is losjes gebaseerd op de film The Sons of Katie Elder uit 1965, met in de hoofdrollen John Wayne, Dean Martin en Dennis Hopper.

De geherformuleerde western was een kassucces en hoewel sommigen afgeschrikt worden door het buitensporige geweld en bloed van de film, toont Four Brothers de veelzijdigheid van het westerngenre en de grote invloed ervan op de cinema.


Zie hier de Top 100 grappigste films aller tijden.


6. ‘The Magnificent Seven’ (2016)

The Magnificent Seven is een licht gewijzigde remake van de klassieker uit 1960 (zelf een beroemde herverbeelding van Seven Samurai) met in de hoofdrollen Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson en Eli Wallach.

Washington wordt vergezeld door een geweldige ondersteunende cast bestaande uit Chris Pratt, Ethan Hawke en Vincent D’Onofrio en is een van de beste westerse remakes van de afgelopen jaren.

Vergeleken met het personage van Wallach in het origineel, is Bogue geen hands-on outlaw. Hij is de toevoeging van Chisholms persoonlijke vendetta Chisholm tegen Bogue voegt een beetje mysterie toe aan deze westerse remake.


5. ‘Maverick’ (1994)

Maverick is een geestige westernkomedie gebaseerd op de gelijknamige populaire televisieserie uit 1957 en een allround knipoog naar het westerngenre.

Deze westerse remake heeft een beetje sentimentele waarde en bevat cameo’s van ervaren acteurs van het genre. Hieronder waaronder James Coburn , Graham Greene en Clint Walker, evenals de originele ster en icoon uit de Gouden Eeuw, James Garner.


4. ‘3 Godfathers’ (1948)

John Ford’s 3 Godfathers is gebaseerd op de roman uit 1913 van Peter B. Kyne. Het is een remake van de gelijknamige film van de regisseur uit 1916 en zijn film uit 1919, Marked Men.

Nadat Carey in 1947 stierf, besloot Ford de film opnieuw te maken in Technicolor ter ere van zijn oude vriend en zelfs Carey’s zoon, Carey Jr., in een hoofdrol te casten.


Zie hier de Top 10 beste films gebaseerd op een boek.


3. ‘3:10 to Yuma’ (2007)

3:10 to Yuma is een remake van de klassieke western uit 1957 met dezelfde titel met Van Heflin en Glenn Ford in de hoofdrol. Hoewel het zelden voorkomt dat een remake het origineel overtreft, komt deze er behoorlijk dicht bij in de buurt.

Met eersteklas optredens van Bale en Crowe, epische schietpartijen en een gedenkwaardige ondersteunende cast van Peter Fonda, Luke Wilson en Ben Foster, draagt ​​deze remake boordevol actie op zijn eigen manier bij aan de nalatenschap van het origineel.


2. ‘True Grit’ (2010)

De moderne western van de Coen Brothers, True Grit, behoeft geen echte introductie en is een remake van de klassieke western uit 1969 met Robert Duvall en John Wayne als de no-nonsense Cogburn.

De film verdiende tien Academy Award-nominaties, waaronder die voor Beste Acteur en Beste Film.  Verrassend genoeg won hij er uiteindelijk geen. Het is moeilijk voor te stellen dat een van de films van The Duke opnieuw zou worden gemaakt en als er filmmakers voor de klus zouden zijn, zouden het de Coen Brothers zijn.


1. ‘A Fistful of Dollars’ (1964)

Clint Eastwood maakt zijn speelfilmdebuut in Sergio Leone ’s Spaghetti Western, A Fistful of Dollars, een ongeoorloofde remake van Akira Kurosawa’s film Yojimbo uit 1961, die feitelijk resulteerde in een rechtszaak.

Eastwood is meer dan uitzonderlijk als zijn kenmerkende personage, The Man With No Name. Hij definieert uiteindelijk de ideale antiheld van de klassieke western die alleen maar beter wordt door Leone’s beroemde Dollars-trilogie.


Top 10 beste Western remakes

  1. ‘A Fistful of Dollars’ (1964)
  2. ‘True Grit’ (2010)
  3. ‘3:10 to Yuma’ (2007)
  4. ‘3 Godfathers’ (1948)
  5. ‘Maverick’ (1994)
  6. ‘The Magnificent Seven’ (2016)
  7. ‘Four Brothers’ (2005)
  8. ‘Ned Kelly’ (2003)
  9. ‘The Outrage’ (1964)
  10. ‘Stagecoach’ (1966)

Geef een reactie