, , , ,

Top 10 beste Whisky distilleerderijen om te bezoeken in Schotland 2022

Glenmorangie House – Taste & Stay - Top 10 beste Whisky distilleerderijen om te bezoeken in Schotland 2022

Beste Whisky distilleerderijen om te bezoeken in Schotland 2022

Hieronder zie je tien Schotse whisky distilleerderijen, verspreid over Schotland, die een unieke ervaring bieden. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over Schotland op deze website.


Top 10 beste Whisky distilleerderijen om te bezoeken in Schotland 2022

Bron: www.winetraveler.com


10. The McCallan Estate

Regio / District: Speyside
Opgericht: 1824
Populair bij bezoekers: architectuur, luxe, iconisch

Elke veeleisende whiskyliefhebber is bekend met McCallan. Het is misschien wel de meest iconische Schotse whisky die je kunt proberen en het pand zelf is net zo indrukwekkend.

De Elchies Brasserie is beschikbaar om een ​​luxe Schotse eetervaring in Speyside te boeken. Als alternatief kun je tijd doorbrengen in de bar op het landgoed, waar je enkele van hun zeldzaamste flessen kunt proeven die 70 jaar oud zijn.

Het interieur is prachtig ontworpen en de cirkelvormige structuur biedt een ongeëvenaard uitzicht op de omliggende Speyside-regio op hoogte. Rondleidingen door de distilleerderij, het landgoed en zelfs vistrips zijn ook beschikbaar voor bezoekers, afhankelijk van beschikbaarheid.

Website: www.themacallan.com


Antwoord op de vraag: Hoe werkt het? Oplichting met balletje-balletje (met filmpje)


9. Dewar’s Aberfeldy

Regio / District: Highlands
Opgericht: 1896
Populair bij bezoekers: prachtig terrein, uniek, geweldige service, rondleiding

Dewar’s Aberfeldy is ook niet ver van de eerder genoemde Blair Athol. Gelegen op het platteland aan de rand van Aberfeldy, vind je Dewar’s op een schilderachtige manier gestut tegen de Pitilie Burn-rivier.

Hier wordt een verscheidenheid aan tours aangeboden, variërend van de meer hoogwaardige Aberfeldy Tour, de Cask Tasting Tour tot de Connoisseur Tour. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat u overdag wat tijd overhoudt om het platteland van Perthshire te verkennen, dat een landschap biedt dat ronduit magisch is.

Website: www.distillerytours.scot


Zie hier de Top 15 beste whisky’s 2022 volgen Whiskycompetition.com.


8. Blair Athol

Regio / District: Oostelijke Hooglanden
Opgericht: 1798
Populair bij bezoekers: prachtig terrein, uniek, geweldige service, rondleiding

Blair Athol is één van die distilleerderijen die mensen alleen ál voor de sfeer bezoeken. Van de vriendelijkheid van het personeel tot de prachtige esthetiek van het terrein, je hoeft geen whiskyliefhebber te zijn om hier een geweldige tijd te hebben.

Gelegen aan ‘The Gateway to the Scottish Highlands’, in de prachtige en historische stad Pitlochry, kunnen gasten kiezen uit een scala aan touraanbiedingen. Of je nu nieuw bent met whisky of jezelf als een liefhebber beschouwt, laat je smaakpapillen verwennen met hun kenmerkende tour.

Of verhoog je inzet met de Manager’s Tasting om een ​​aantal van hun oudere, zeldzamere whisky’s te proberen, in sommige gevallen rechtstreeks uit de vat.

Website: www.malts.com/en-row/distilleries/blair-athol


Antwoord op de vraag: Wat zijn de engste ziektes ter wereld? Top 3 met bijzonder filmpje


7. Highland Park

Regio / District: North Highlands (Orkney)
Opgericht: 1798
Populair bij bezoekers: historisch, prachtige omgeving, landschap, geweldige service, vriendelijk personeel, geweldige whisky’s, uniek

Als je een geschiedenisfanaat bent, vooral als je van Vikinggeschiedenis houdt, dan is Highland Park een bezoek waard. Het eiland Orkey, waar Highland Park zich bevindt, zou al in 800 na Christus door de Vikingen zijn veroverd.

Deze distilleerderij is een bezoek waard. De ruigheid van het landschap straalt een diep gevoel van schoonheid uit. Er is geen andere Scotch-distilleerderij te vinden ten noorden van Highland Park. Als je ervoor kiest om de reis te maken, is het ook de moeite waard om op je weg naar boven te stoppen bij Old Pulteney-distilleerderij.

Website: www.highlandparkwhisky.com


Zie hier de Top 50 landen waar mensen het meeste alcohol drinken 2023.


6. Glenfarclas Distillery

Regio / District: Speyside
Opgericht: 1836
Populair bezoekers: familiebezit, prachtige omgeving, geweldige rondleidingen, vriendelijk personeel, gratis rondleidingen

Glenfarclas is onlangs heropend voor bezoek en bruist van de gastvrijheid. HEt is ideaal voor gasten die een passie hebben om de geschiedenis van de whiskyproductie te leren kennen door de ogen van één familie.

Merk op dat de faciliteit vrij oud is, en een complete rondleiding omvat het beklimmen van een paar trappen.

Website: www.glenfarclas.com


Zie hier de kenmerken van de perfecte vrouw.


5. Glen Scotia Distillery

Regio / District: Campbeltown
Opgericht: 1832
Populair bij bezoekers: uniek, historisch, geweldige whisky’s, honing

Voor de ambitieuze en nieuwsgierige reiziger, is Glen Scotia de laatste van slechts drie distilleerderijen die nog open zijn in het whiskyproducerende district Campbeltown.

De faciliteit zelf is de afgelopen eeuwen niet veel veranderd en de curatoren hebben er alles aan gedaan om de historische gebouwen en maritieme essentie te behouden.

Ze maken tegenwoordig ook meer dan alleen whisky, met twee bijenkorven op de binnenplaats stroomt een andere vorm van vloeibaar goud op dit terrein.

Website: www.glenscotia.com


4. Glenkinchie Distillery

Regio / District: Laagland
Opgericht: 1837
Populair bij bezoekers: prachtig terrein, leuke baromgeving, geweldige whisky’s, tourvariëteit, museum

Als je in Edinburgh verblijft, biedt Glenkinchie een laagdrempelige gelegenheid om een ​​zeer hoogwaardige Lowlands-producent te bezoeken. Het is zelfs één van de slechts zes producenten die in het Lowlands-district huizen.

bezoekers zijn enthousiast over het prachtige terrein en het pand is ook de thuisbasis van een malt whisky-museum. Glenkinchie is een must-visit voor een dagtocht buiten Edinburgh voor Scotch-enthousiastelingen.

Je kunt de accommodatie ook bereiken met een pendelbus vanuit het centrum van Edinburgh of een dagtocht kiezen waarbij Glenkinchie als onderdeel van de route wordt meegenomen.

Website: www.malts.com/en-row/distilleries/glenkinchie


Wist je dat theedrinken de creativiteit verhoogt.


Top 3 beste Whisky distilleerderijen om te bezoeken in Schotland 2022


3. Laphroaig Distillery

Regio / District: Islay
Opgericht: 1815
Populair bij bezoekers: whiskykwaliteit, service, geschiedenis, vriendelijk, informatieve rondleidingen

Deze producent staat in de whiskywereld bekend als één van de meest rokerige stijlen die er zijn.

Gelegen in de kleinste whiskyproducerende regio van Schotland, bevindt zich in de zuidwestelijke hoek van het land in het district Islay.

Als je op zoek bent naar een distilleerderij op Islay, mag u Laphroaig niet overslaan om één ​​van de meest authentieke expressies van malt whisky te ontdekken.

Website: www.laphroaig.com


2. Isle of Raasay Distillery – Taste & Stay

Regio / District: Western Highlands
Opgericht: 2014
Populair bij bezoekers: decor, geweldige rondleidingen, cocktails, combinaties van chocolade, landschap, luxe, nabijheid van het eiland Skye

Raasay Distillery and Hotel bevindt zich ook in de Schotse Hooglanden. Dit prachtige pand is eigenlijk de enige locatie in het hele land waar gasten kunnen verblijven in een gebouw dat ook whisky produceert.

Hoewel Raasay binnen de grenzen van de Hooglanden ligt, ligt het aan de westkust van Schotland, net ten noorden van het eiland Skye, een populaire en mooie bestemming voor internationale reizigers.

De uitzichten zijn ongelooflijk en de whisky is zelfs beter. Zorg ervoor dat u tijdens uw bezoek ook een snelle veerboottocht van 25 minuten naar het eiland Skye maakt.

Website: www.raasaydistillery.com


1. Glenmorangie House – Taste & Stay

Regio / District: Northern Highlands
Opgericht: 1843
Populair bij bezoekers: service, afgelegen ligging, landschap, accommodatie

Er zijn maar heel weinig distilleerderijen die accommodatie aanbieden in Schotland. The Glenmorangie House is een boetiekaccommodatie in de buurt van de distilleerderij in de Highlands-regio, in het noorden van Schotland, net ten noorden van Inverness.

Ver verwijderd van de drukte van een drukke stad, krijgt je de kans om de ware smaak van Schotse gastvrijheid te ervaren in een intieme en historische setting.

Afgezien van whiskyproeverijen en rondleidingen, kunt je genieten van voortreffelijke gerechten, service, sterrenkijken en nog veel meer.

Website: www.theglenmorangiehouse.com


Top 10 beste Whisky distilleerderijen om te bezoeken in Schotland 2022

  1. Glenmorangie House – Taste & Stay
  2. Isle of Raasay Distillery – Taste & Stay
  3. Laphroaig Distillery
  4. Glenkinchie Distillery
  5. Glen Scotia Distillery
  6. Glenfarclas Distillery
  7. Highland Park
  8. Blair Athol
  9. Dewar’s Aberfeldy
  10. The McCallan Estate

Wist je dat vrouw aantrekkelijker zijn in groep vrouwen: het ‘Cheerleader’-effect…


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie