, , , ,

Top 10 digitale technologietrends voor 2023 volgend Tencent

Top 10 digitale technologietrends voor 2023 volgend Tencent

Digitale technologietrends voor 2023

Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft Tencent samengewerkt met honderden interne en onafhankelijke wetenschappers, ingenieurs, academici en andere experts om de belangrijkste baanbrekende innovaties te bepalen die de wereld vorm zullen geven. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over technologie op deze website.


Top 10 digitale technologietrends voor 2023

Bron: www.tencent.com


10. Industriële beveiliging wordt geïntegreerd

Cybersecurity is tegenwoordig een prioriteit voor bedrijven en organisaties. De brede toepassing van digitale technologie in verschillende sectoren vereist de implementatie van rigoureuze infrastructuurbeveiliging, gegevensbeveiliging, beveiliging van de digitale industrieketen en netwerkbeveiligingsmaatregelen.

Een oplossing is om one-stop, geïntegreerde bescherming te bieden met behulp van AI, big data, privacytechnologie en andere nieuwe concepten om opkomende beveiligingsproblemen op te lossen.


Zie hier de Top 27 best presterende digitale landen in Europese Unie 2022.


9. Digitale ruimtes stimuleren samenwerking

De pandemie heeftgeleid tot de opkomst van thuiswerken en werken op afstand. Nu een groot deel van de wereld weer normaal wordt, is deze praktijk een blijvertje. Volgens marktonderzoeksbureau IDC zal 70 procent van de 2.000 grootste bedrijven ter wereld in 2023 een vorm van werken op afstand of hybride kantoren hebben.

Bedrijven moeten veilige en volledig functionerende digitale werkplekken hebben waartoe werknemers op afstand toegang hebben. Dit omvat cloudplatforms, e-mail, berichten, audio- en videokanalen en andere zakelijke toepassingen.

Deze helpen de ontwikkeling van digitale kantoorsamenwerking via multimodale middelen te bevorderen en samenwerking op het gebied van ontwerp, R&D, productie en beheer te vergemakkelijken.


Zie hier de wereldwijde digitaliseringsindex 2020 – De top 40


8. Digitale mensen leren omgaan met echte mensen

Digitale mensen waren ooit het spul van sciencefictionfilms, maar hun realiteit is dichterbij dan ooit. In feite worden ze al veel gebruikt in digitale marketing en entertainment, zij het meestal in niet-interactieve vormen.

En ze worden steeds geavanceerder, met digitale mensen in een periode van snelle ontwikkeling. In de afgelopen jaren hebben lichtveldscanning, AI en andere technologieën hen intelligenter gemaakt. Het gaat om een vorm van hersenen die geavanceerde interactie met echte mensen mogelijk maken.

Dit heeft het potentieel om ze toepasbaar te maken buiten gaming, op gebieden zoals toerisme, verkoop en marketing, informatie en onderwijs.


7. Robots ontwikkelen worden tactiel

Tactiele waarneming is een belangrijk aandachtspunt van onderzoek op het gebied van robotica. Als één van de vijf vormen van waarneming speelt de tastzin een belangrijke rol in een robot’s begrip van zijn werkomgeving en zijn kenmerken.

Dergelijke intelligente waarneming en interactie tussen mens en computer is essentieel voor robots om complexe echte taken uit te voeren in ongestructureerde omgevingen zoals huizen.

Innovaties in flexibele materialen, flexibele elektronische technologie en machine learning-algoritmen zullen naar verwachting de komende één tot drie jaar leiden tot sterk verbeterde ruimtelijke herkenning en nauwkeurigheid van tactiele sensoren.

De voordelen zullen vloeien naar de bediening op afstand van industriële robots, medische chirurgische robots, simulatietraining en verkenning van de ruimte. Dit komt met de volgende generatie interactieve, virtual reality-prothesen die al in ontwikkeling zijn.


6. Web3 wordt geopend

Het concept van Web3 is onlangs mogelijk om de verkeerde redenen in het nieuws geweest. Dit vanwege de volatiliteit op de cryptocurrency- en NFT-markten, maar verwacht een aanhoudende belangstelling voor de toepassingen ervan.

Web3 is een evolutie van internet naar een gedecentraliseerd, op blockchain gebaseerd systeem. Het is gebruikt voor het verhandelen van cryptocurrencies zoals Bitcoin op platforms zoals Ethereum. Het bredere gebruik ervan maakt het mogelijk een ​​digitale economie op te bouwen niet gehinderd door privacy- en schaalproblemen.

Doorbraken in de ontwikkeling van softwaretoepassingen door verschillende bedrijven om transacties te verifiëren en tegelijkertijd de fundamentele privacy te beschermen, pakken die problemen echter aan.

Efficiëntie in verificatie helpt ook bij het verbeteren van de mogelijkheid om het aantal transacties per seconde aanzienlijk op te schalen. Hierdoor wordt een groter gebruik van Web3 buiten cryptovaluta aangemoedigd.


Zie hier: de VS als land beste voorbereid op digitale toekomst – NL 4e – Top 118


5. De door software gedefinieerde energienetwerken maken netwerken efficiënter

Energiebronnen en prijzen kwamen in 2022 wereldwijd onder aanhoudende druk te staan, waardoor de komst van softwaregedefinieerde energienetwerken (SDEN) meer van zijn.

Zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt SDEN software, vaak op afstand, om de energievoorziening, -distributie, -opslag en -beveiliging te beheren en te controleren. Het doet dit door sensoren, actuatoren en andere hardware in te zetten om het energieverbruik en de productie te meten, samen met de cloud, AI en big data om de distributie te beheren.

Digitalisering van energienetwerken zorgt voor meer flexibiliteit en efficiëntie bij de toewijzing van schaarse hulpbronnen. Hierdoor worden energieniveaus tijdig en responsief verdeeld op basis van vraag en aanbod.

SDEN’s zijn ook een belangrijk hulpmiddel bij de integratie van hernieuwbare energie in het elektriciteitsnet. Hierbij wordt software gebruikt om netbalans te bereiken en de weg vrij te maken voor energiesystemen die duurzamer zijn en minder afhankelijk van fossiele brandstoffen.


4. Spatiotemporele AI houdt steden in beweging

Steden over de hele wereld worden groter en complexer, wat overheden en planners voor uitdagingen stelt. Spatiotemporele AI kan helpen door gegevens over ruimte en tijd te verzamelen en te analyseren. Dit om omstandigheden en veranderingen in dergelijke complexe omgevingen te voorspellen.

Zo kunnen spatiotemporele gegevens worden gebruikt om op elk moment meerdere scenario’s te modelleren rond vervoer, volksgezondheid en veiligheid, drukte, energieverbruik, klimaatrisico’s en meer.

Het kan slimme steden helpen om de technologie in te zetten om een ​​efficiënte vraag- en aanbodafstemming van voorzieningen en diensten te realiseren.

Volgens Michael Batty, Fellow van de Royal Academy of Sciences, heeft het de potentie om ons begrip te vergroten van hoe, waar en waarom we ons in steden vestigen en verplaatsen. Het helpt ons ook om de steden van de toekomst duurzamer, rechtvaardiger en efficiënter te ontwerpen en te beheren.


3. Cloud computing past zich aan aan de behoeften van de gebruiker

We brengen tegenwoordig veel tijd door in de cloud om video’s te livestreamen, games te spelen, foto’s op te slaan en zaken te doen. Cloudtechnologie is ook van cruciaal belang om industrieën te helpen, van entertainment tot automatische transformatie en om concurrerend te blijven.

Naarmate de vraag naar cloudservices toeneemt, nemen ook hun mogelijkheden en verfijning toe. Vooruitgang in technologieën zoals AI, big data en digitale tweelingen kunnen de effectiviteit en efficiëntie verbeteren.

Hierdoor zijn ‘rijkere cloud-native services’ mogelijk zijn die verfijnder en heterogener zijn en beter kunnen reageren op en voldoen aan de behoeften van verschillende gebruikers.


2. Alomtegenwoordige computers versnellen de integratie van mensen, machines en dingen

Computers hebben besturingssystemen nodig om te functioneren. Zonder de kritieke laag systeemsoftware wordt uw computer onbruikbaar. Dit geldt niet alleen voor servers, desktop- en laptopcomputers die besturingssystemen gebruiken, maar ook voor smartphones.

Het probleem is dat er verschillende besturingssystemen zijn en deze zijn niet altijd compatibel, waardoor apps en bestanden bijvoorbeeld niet altijd op verschillende apparaten werken.

Naarmate ons leven steeds meer online gaat, betreden we echter het tijdperk van het internet der dingen (IoT). Steeds meer verbonden producten en toepassingen zoals slimme huishoudelijke apparaten, verlichting, draagbare technologie en autonome auto’s versnellen de ontwikkeling van alomtegenwoordige besturingssystemen (UOS) die op verschillende apparaten kunnen worden gebruikt.

Dankzij ubiquitous computing kunnen we een groot aantal apparaten vanaf één punt beheren en bedienen. Denk aan je smartphone, wat het leven gemakkelijker maakt.


1. High-Performance Computing (HPC) gaat naar een hoger niveau

De rekenkracht is de afgelopen decennia exponentieel gegroeid. Dit met kleine chips die nu verbijsterende hoeveelheden informatie met een onvoorstelbare snelheid kunnen verwerken.

Er komt nog meer. Met de opkomst van supercomputers die de processorcapaciteiten nog verder kunnen verbeteren. Deze HPC’s zijn hybride systemen die klassieke en kwantumcomputingsystemen combineren. Hiermee kan je complexe problemen met extreem hoge snelheden berekenen en oplossen.

HPC’s kunnen leiden tot wetenschappelijke en technologische doorbraken die de samenleving ten goede komen. Hieronder de ontwikkeling van AI-toepassingen zoals grote taalmodellen, door AI gegenereerde inhoud, autonoom rijden en voorspelling van eiwitstructuren, die afhankelijk zijn van geavanceerde deep-learning-systemen die enorme rekenkracht vereisen.


Top 10 digitale technologietrends voor 2023

  1. High-Performance Computing (HPC) gaat naar een hoger niveau
  2. Alomtegenwoordige computers versnellen de integratie van mensen, machines en dingen
  3. Cloud computing past zich aan aan de behoeften van de gebruiker
  4. Spatiotemporele AI houdt steden in beweging
  5. De door software gedefinieerde energienetwerken maken netwerken efficiënter
  6. Web3 wordt geopend
  7. Robots ontwikkelen worden tactiel
  8. Digitale mensen leren omgaan met echte mensen
  9. Digitale ruimtes stimuleren samenwerking
  10. Industriële beveiliging wordt geïntegreerd

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie