Top 10 dodelijkste dieren in Canada

0
Eland - Top 10 dodelijkste dieren in Canada
Eland - Top 10 dodelijkste dieren in Canada

Dodelijkste dieren in Canada

De meeste van deze dieren worden geboren, opgroeien, oud worden en sterven zonder ooit een mens gezien te hebben. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over Canada op deze website.


Top 10 dodelijkste dieren in Canada


10. Poema

Poema
Poema

Het zal geen verrassing zijn dat de poema een van de tien dodelijkste dieren in Canada is. Doordrenkt met vloeibare snelheid en bliksemreflexen, sluipen deze krachtige dieren, ook wel bergleeuwen genoemd , soms rond in het spoor van menselijke doorgang, mogelijk op jacht.

Gelukkig houden ze zich zelden bezig met roofzuchtige achtervolgingen van mensen en blijven ze bij eenvoudigere, minder intelligente en meer weerloze prooien.

Het gebeurt echter van tijd tot tijd, en het is een dodelijke strijd tegen rauwe spieren en snelle spiervezels, verergerd door woest scherpe klauwen en tanden.

Een poema gaat meestal voor de keel, of de prooi nu een eigenzinnige eend is of een onoplettende mens die hem nooit zag aankomen.


9. Portugees oorlogsschip

Portugees oorlogsschip
Portugees oorlogsschip

Iets dat sterk op een kwal lijkt, staat waarschijnlijk niet hoog op iemands lijst met ‘dodelijkste dieren in Canada’. Maar Portugese Man O’ Wars spoelen regelmatig aan op de Canadese kusten en hun stekende tentakels zorgen voor een klap.

Volgens de Canadese autoriteiten is de Portugese Man O’ War het meest giftige dier in de Canadese wateren. De steken zijn enorm pijnlijk.

Gezonde volwassenen zijn het meest veerkrachtig, maar kinderen, mensen met een zwak immuunsysteem en ouderen zijn het meest kwetsbaar voor de dodelijke gifstoffen.


8. Coyote

Coyote
Coyote

De coyotes zijn ongelooflijk schichtig, maar wanneer ze verhongeren of razend worden, worden ze al snel enkele van de dodelijkste dieren in Canada.

Mensen hebben meer om zich zorgen over te maken als ze ooit ook een hondsdolle coyote oversteken. Het goede nieuws is dat coyotes mensen zo goed mogelijk vermijden.

We vermelden ze als dodelijk omdat ze meer dan in staat zijn om een ​​eenzaam kind te kruisen of hun maaltijd te verdedigen tegen een vervelende mens.

Als carnivoren zijn ze snel, behendig en hebben ze scherpe tanden gemaakt om vlees te scheuren en uit elkaar te trekken.


Zie hier: wat zijn de snelste dieren in de wereld? (top 10)


7. Orka

Orka
Orka

De orka’s behoren tot de meest intelligente zeezoogdieren met leer- en gedragsmogelijkheden van generaties die alleen worden overschaduwd door die van mensen.

Ze communiceren op verschillende manieren met elkaar en zijn een van de weinige zeezoogdieren die plezier lijken te beleven aan het spelen met hun prooi.

Hoewel het mooie, krachtige wezens zijn, kun je ze het beste vermijden als je op een boot zit die kleiner is dan een vliegdekschip.


6. Grijze Wolf

Grijze wolf
Grijze wolf

Net als coyotes zullen wolven er alles aan doen om mensen te ontwijken. Wolven vallen aan als ze worden uitgelokt, voelen een kans of hebben.

Gelukkig zijn deze voorvallen zeldzaam. Vanwege hun grootte, sociale roedelmentaliteit, jachtcapaciteiten en woeste kracht behoren wolven gemakkelijk tot de dodelijkste dieren in Canada.


Zie hier de Top 10 grootste roofdieren die op het land leven.


5. Zwarte weduwe

Zwarte weduwe - Latrodectus Mactans
Zwarte weduwe – Latrodectus Mactans

De zwarte weduwe sluipt in de donkere hoeken en nissen van zuidelijke huizen in Canada. Het is onwaarschijnlijk dat zijn beet iemand zal doden, maar het is mogelijk, vooral voor ouderen en zeer jonge mensen.


4. Zwarte beer

Amerikaanse zwarte beer
Amerikaanse zwarte beer

Het is het beste om jezelf groter te laten lijken, berenspray te gebruiken, uit je longen te schreeuwen en naar een zwarte beer te staren. Met hardlopen kom je nergens (zwarte beren halen tot 50 kilometer per uur).

Als je dood speelt, kom je nergens: een hongerige zwarte beer eet je toch op. In een boom klimmen vertraagt ​​het onvermijdelijke want zwarte beren kunnen in bomen klimmen.

Het beste wat je kunt doen, is voorkomen dat je zwarte beren tegenkomt, indien mogelijk. Hoewel ze niet de grootte en lengte hebben van grizzlyberen en ijsberen, is een zwarte beer meer dan een partij voor een mens in een ongewapende gevecht.


3. Grizzlybeer

Grizzlybeer
Grizzlybeer

De grizzly is de meest beruchte van alle beren, hoewel zwarte beren wat dat betreft hun mannetje staan. Als een van de dodelijkste dieren in Canada is de grizzlybeer enorm krachtig, enorm en in staat om botten te breken met 1100 psi druk en tanden.

Ze zijn zo snel als zwarte beren, halen de snelheid van 50 kilometer per uur en kunnen hard genoeg zwaaien om een ​​voorwerp van 250 kilo opzij te slaan.

Een grizzly geeft er de voorkeur aan zijn prooi tegen de grond of een boom te duwen en zijn achterpootpoten te gebruiken om de ingewanden te verwijderen en de ingewanden los te maken.


Zie hier de Top 25 meest taaie dieren ter wereld.


2. IJsbeer

IJsbeer
IJsbeer

Door deze toproofdieren zien grizzlyberen eruit als middelgrote honden. Ze zijn enorm en gemakkelijk de meest agressieve van alle berensoorten ter wereld.

Gelukkig staan ​​deze beren minder bekend om het aanvallen van mensen. Dat heeft echter minder te maken met wat ze zijn en meer met waar ze wonen.

IJsberen geven de voorkeur aan het arctische leven en leven op plaatsen die de meeste mensen onstuitbaar koud en onherbergzaam vinden.


1. Eland

Een elandenkoppel in Alaska
Een elandenkoppel in Alaska

Feit is dat elanden verantwoordelijk zijn voor meer dan 15 doden per jaar. Elanden zijn de dodelijkste dieren in Canada omdat chauffeurs ze in hun auto’s raken.

Zoals je zou verwachten, is dit schadelijk voor zowel de eland als degenen in de auto. Een mannelijke eland weegt tot 800 kilo. Deze massa en met een snelheid van 50 kilometer per uur geeft grote problemen.


Top 10 dodelijkste dieren in Canada

  1. Eland
  2. IJsbeer
  3. Grizzlybeer
  4. Zwarte beer
  5. Zwarte weduwe
  6. Grijze Wolf
  7. Orka
  8. Coyote
  9. Portugees oorlogsschip
  10. Poema

Geef een reactie