, , , ,

Top 10 drukste havens ter wereld 2022

Shanghai Port - Top 10 drukste havens ter wereld 2022

Drukste havens ter wereld 2022

Ooit, ooit hadden we in Rotterdam de grootste haven ter wereld, maar dat is weer even niet meer zo. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over vervoer en boten op deze website.


Top 10 drukste havens ter wereld 2022


10. Port Klang, Maleisië

De grootste zeehaven van Maleisië en de tiende drukste ter wereld ligt aan de westkust van de regio Selangor aan de rivier de Kelang. Het maakt deel uit van de metropoolregio Kelang en is een haven van grote economische betekenis voor het land. De haven behandelde in 2020 meer dan 13,24 miljoen TEU’s.


Zie hier de 9 beste smokkelmethoden voor drugs.


9. Haven van Tianjin, China

De haven van Tianjin is de belangrijkste havenfaciliteit en een cruciaal logistiek- en scheepvaartcentrum van Noord-China.

Gelegen aan de westkust van de Bohai-baai, dient het ook als de maritieme toegangspoort van Peking. Het is de grootste kunstmatige havenfaciliteit in China en de negende drukste haven ter wereld.

Deze haven behandelde meer dan 18,35 miljoen TEU’s in 2020 en heeft handelsverbindingen met meer dan 600 havens in 190 landen met meer dan 120 containerlijnen.

De haven van Tianjin beslaat meer dan 120 km2, met een kadelengte van 34 km en omvat meer dan 170 aanlegplaatsen voor vrachtschepen. Het heeft twee passagiersterminals en negen havengebieden.


8. Port of Hong Kong

De haven van Hong Kong ligt in de buurt van het Kowloon-schiereiland en is een belangrijk maritiem handelsknooppunt in Zuidoost-Azië.

Het is één van de drukste containeroverslagfaciliteiten ter wereld die in 2020 meer dan 20,07 miljoen TEU’s behandelde. Ongeveer 89% van de totale vrachtoverslag van Hong Kong wordt afgehandeld in de haven van Hong Kong.

De haven heeft 24 ligplaatsen met een totale lengte van 7694 m en een oppervlakte van 279 hectare. De jaarlijkse verwerkingscapaciteit van de haven bedraagt ​​ongeveer 450.000 schepen.


Zie hier de top 10 oudste vliegtuigmaatschappijen ter wereld.


7. Haven van Qingdao, China

Qingdao Port ligt in de provincie Shandong in China. Het werd operationeel aan het einde van de 18e eeuw en is een belangrijke haven van Azië en een knooppunt van internationale handel in de westelijke Stille Oceaan. In 2020 behandelde de haven van Qingdao meer dan 22 miljoen TEU’s.

De haven bestaat uit vier grote havens, namelijk de havengebieden Qianwan, Dagang, Huangdao en Dongjiakou. De haven is geschikt voor de grootste vrachtschepen, ijzerertsschepen en olietankers. Qingdao port is uitgerust met het nieuwste havenbesturingssysteem en gedeeltelijk geautomatiseerde containerterminals.


6. Haven van Busan

De haven van Busan is eigendom van de regering van Zuid-Korea en ligt op het puntje van het Koreaanse schiereiland. Het is verdeeld in twee delen, waarbij internationale handel en commercie plaatsvindt in het oostelijke havengebied en visserij de belangrijkste activiteit is in het westelijke havengebied.

De haven van Busan is de grootste haven van Zuid-Korea, die in 2020 meer dan 21,82 miljoen TEU behandelde. Het is een cruciale maritieme toegangspoort voor de natie die het verbindt met de havens in de Stille Oceaan en de grote Aziatische havens.

Het behandelt containerlading inclusief meststoffen, vlees, metaal, leer, oliën, ijzererts, hout, natuurlijk zand, suikers, aardolie en steenkool.

Meer dan 30% van de maritieme lading van het land passeert de haven van Busan. Het behandelt ook ongeveer 90% van de gecontaineriseerde goederen van het land en meer dan 50% van de productie van de visserijsector. Elke 24 uur bezoeken meer dan 120 vrachtschepen de haven.


Zie hier de top 25 langste hangbruggen ter wereld.


5. Haven van Guangzhou, China

Dit is één van de belangrijkste Chinese havens met maritieme handelsverbindingen naar meer dan 300 havens in meer dan 100 landen.

Het is eigendom van de Guangzhou Port Group Ltd en verwerkte in 2020 meer dan 23,19 miljoen TEU’s, waarmee het de op vier na drukste containerfaciliteit ter wereld is.

De haven is al sinds de oudheid operationeel en is strategisch gelegen op de kruising van drie belangrijke rivieren. Het dient als een cruciaal transportknooppunt voor de industrieën in de regio in plaatsen zoals Guanxi, Sichuan en Hubei.

De haven heeft 49 werven en verwerkt een scala aan landbouw- en industriële goederen zoals olie en steenkool. meststoffen, chemicaliën, granen, granen, metaalertsen en auto’s.


4. Shenzhen-port

De haven van Shenzhen omvat talrijke havens langs de kustlijn van Shenzhen, in Guangdong, China. Het is verdeeld in twee grote oostelijke en westelijke havengebieden, bestaande uit vijf grote terminals.

In 2020 behandelde de haven meer dan 26,54 miljoen TEU’s, waardoor het een van de drukste havens ter wereld is.

De haven heeft 140 dokken en behandelt diverse vracht- en containerschepen van verschillende groottes.

51 werven zijn bestemd voor schepen met een gewicht van meer dan 20.000 DWT, 19 faciliteiten zijn bestemd voor de behandeling van containers. De haven heeft ook 18 passagiersligplaatsen.

Shenzhen-port is verbonden met 300 grote havens verspreid over meer dan 100 landen. Ook zijn ongeveer 40 grote rederijen in de haven gestart met meer dan 120 containerlijnen vanuit de haven.


Zie hier de top 10 grootste olierampen ter wereld.


3. Port of Ningbo, China

De haven van Ningbo ligt aan de kust van de Oost-Chinese Zee in de provincie Zhejiang in de buurt van de baai van Hangzhou.

Het is de derde drukste haven ter wereld die in 2020 meer dan 28,72 miljoen TEU’s afhandelde. De haven heeft scheepvaartverbindingen met 600 havens in 150 landen.

De belangrijkste lading die in deze haven wordt behandeld, omvat bulk, stukgoed, olie, vloeibare chemicaliën, granen, kolen en machines.

De haven omvat 19 havenregio’s en meer dan 300 functionele ligplaatsen die geschikt zijn voor schepen met een gewicht van meer dan 50.000 DWT.

De grootste terminals zijn de overslagfaciliteit voor ruwe olie, de internationale containerterminal en een gespecialiseerde terminal voor de overslag van vloeibare chemicaliën.

Deze bovengenoemde faciliteiten behandelen ’s werelds grootste schepen en vervoerders, met een gewicht van meer dan 200.000 ton.


2. Singapore Port

De haven van Singapore is ’s werelds drukste containeroverslagfaciliteit en biedt maritieme handelsverbindingen met 600 zeehavens in meer dan 100 landen. Ook is de haven van Singapore één van de grootste bunkerfaciliteiten ter wereld.

Deze haven 84 ligplaatsen verspreid over zes grote haventerminals. In 2020 boekte de haven een jaarlijkse overslag van 37,5 miljoen TEU. Momenteel ontvangt de haven jaarlijks 130.000 scheepsbezoeken.

De terminals van de haven zijn uitgerust om diverse bulk-, breakbulk-, vloeibare en containerlading te behandelen. Ze gaan efficiënt om met producten zoals olie, aardolieproducten, aardgas, cement, auto’s, machines.

In Jurong bevindt zich een belangrijke terminal die zich voornamelijk bezighoudt met staal, cement en koperslakken. De Pasir Panjang Terminal kan de grootste containerschepen aan met meer dan 12.000 TEU’s.


Zie hier de top 30 meest staal producerende landen 2020.


1. Shanghai Port

De haven van Shanghai staat bovenaan de lijst van de drukste havens ter wereld in 2022. Te vinden in de Volksrepubliek China, in de stad Shanghai, is deze haven ook ’s werelds snelst groeiende.

De haven van Shanghai nam, van zijn Singaporese tegenhanger, de titel van ’s werelds grootste haven over in het jaar 2019. Shanghai Port verwerkte maar liefst 37,1 miljoen TEU’s aan vrachtvolume.

De haven is het havenkanaal voor de rivier de Yangtze en de Oost-Chinese Zee. De aanleg en ontwikkeling van de haven is ook cruciale factor in de ontwikkeling van de stad Shanghai.

Met een oppervlakte van 4 km2 is de haven een cruciaal centrum van maritieme internationale handel en commercie. In 2020 overtrof het jaarlijkse vrachtvervoer in de haven 43,5 miljoen TEU, waarmee het de drukste containerfaciliteit ter wereld is.

Ze verwerken voornamelijk bulkzendingen van kolen, metaalertsen, aardolie en derivaten, staal, machines en bouwmachines.

De haven, die 125 werven en 19 terminalfaciliteiten omvat, is in staat om de grootste schepen en vervoerders ter wereld te faciliteren.


Zie hier de Top 10 belangrijkste havens in de Middellandse Zee 2022.


Top 10 drukste havens ter wereld 2022

  1. Shanghai Port
  2. Singapore Port
  3. Port of Ningbo, China
  4. Shenzhen-port
  5. Haven van Guangzhou, China
  6. Port of Busan
  7. Haven van Qingdao, China
  8. Port of Hong Kong
  9. Haven van Tianjin, China
  10. Port Klang, Maleisië

Zie hier de top 20 duurste ongeluk aller tijden.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie