Top 10 duurste landen ter wereld 2023

0
Japan - Top 10 duurste landen ter wereld 2023
Japan - Top 10 duurste landen ter wereld 2023

Top 10 duurste landen ter wereld 2023

Hier zijn ze dan, de landen waar je je portemonnee flink moet aanspreken.


Zie hier ->>> meer over vakantie op deze website.


Top 10 duurste landen ter wereld 2023

Bron: www.getgis.org


10. Denemarken

Denemarken is het duurste land van Europa en het is ook een van de duurste plekken op aarde om te wonen. Van de Denen is bekend dat ze alleen al aan huur meer dan € 1.000 per maand uitgeven.

De gemiddelde kosten van levensonderhoud in Denemarken zijn veel hoger dan waar dan ook op deze lijst.

Met een gemiddeld salaris van $ 51.000 per jaar (vergeleken met het gemiddelde salaris van een Amerikaan van $ 48.000), zou je kunnen verwachten dat je maandelijkse uitgaven rond de $ 4K – $ 5K zouden liggen als je daar fulltime zou wonen.


9. Australië

Australië is één van de duurste landen ter wereld. Het is ook een erg duur land voor toeristen om te bezoeken. Overigens ook voor degenen die er wonen. Australië is een van de duurste plekken om te leven op aarde!

Australië heeft veel prachtige natuurlijke wonderen, zoals ruige bergen en prachtige stranden, maar ze hebben ook een aantal minder gewenste aspecten van hun cultuur, waaronder hoge belastingen die het dagelijkse leven hier beïnvloeden.


Zie hier de Top 10 rijkste mensen in Australië 2022.


8. IJsland

IJsland is een land in Noord-Europa. Het heeft 338.000 inwoners en ligt tussen de Noord-Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee. Het grootste eiland van Europa heet IJsland, en de hoogste top is Hvannadalshnúkur op 2.110 meter.


7. Singapore

Het is een klein eilandland in Zuidoost-Azië, gelegen aan de zuidpunt van het Maleisische schiereiland. In Singapore wonen ongeveer 5 miljoen mensen die Engels als eerste taal spreken en Mandarijn Chinees als tweede taal.

De economie van het land is gestaag gegroeid sinds de onafhankelijkheid van Maleisië in 1965, waardoor het al in 2010 één van de rijkste landen van Azië was.


Zie hier alle winnaars Formule 1 Grand Prix van Singapore sinds 2008.


6. Hongkong

Hong Kong is de duurste stad ter wereld, met hogere kosten voor levensonderhoud dan in enige andere stad op deze lijst. Het heeft zeer hoge kosten van levensonderhoud.

De gemiddelde maandelijkse gezinsuitgaven per hoofd van de bevolking waren $ 3.856 (of ongeveer 13 miljoen HKD) in 2017. Dit betekent dat als je hier fulltime zou wonen, je $ 3.856 USD per maand nodig zou hebben om je rekeningen te betalen en eten voor jezelf of je gezin te kopen.


5. Luxemburg

Luxemburg is een klein Europees land, gelegen tussen Frankrijk en Duitsland. Het is de thuisbasis van het hoofdkantoor van de Europese Unie en is door CNN uitgeroepen tot ’s werelds duurste land.

Het heeft ook hoge kosten van levensonderhoud en een hoge levensstandaard. De banksector is één van de grootste in Europa, de centrale bank heeft meer goud dan enige andere entiteit op aarde.


4. Israël

De naam van het land is afgeleid van de ligging op de kruising van de Middellandse Zee en het Noord-Amerikaanse continent.

Israël is opgericht als een onafhankelijke staat na het mandaat van de Verenigde Naties om dit te doen na het einde van de Tweede Wereldoorlog.


Zie hier de 50 grootste steden in Israël – Een overzicht


3. Zwitserland

Zwitserland staat bekend om zijn hoge levensstandaard, uitstekende onderwijs- en gezondheidszorgsystemen en prachtige landschappen.

Dit land heeft het hoogste gemiddelde vermogen per volwassene ter wereld en is een belastingparadijs geweest voor vermogende particulieren. Als gevolg hiervan is het ook bekend geworden omdat het een van de laagste belastingtarieven in Europa heeft.


2. Nieuw-Zeeland

De kosten van Nieuw-Zeeland hebben vooral te maken met de valuta. De Nieuw-Zeelandse dollar is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en is al sinds 1985 gelijk, wat betekent dat als je iets in Nieuw-Zeeland gaat kopen, je voor elke NZ$ 1 meer dan $1 USD moet betalen.


1. Japan

Japan is het duurste land ter wereld voor expats, met gemiddelde kosten van levensonderhoud van meer dan $ 40.000 per jaar.

Tokio is één van de duurste steden, met een index van de kosten van levensonderhoud van 106,3 vergeleken met 100 voor andere grote steden zoals Parijs.


Top 10 duurste landen ter wereld 2023

  1. Japan
  2. Nieuw-Zeeland
  3. Zwitserland
  4. Israël
  5. Luxemburg
  6. Hongkong
  7. Singapore
  8. IJsland
  9. Australië
  10. Denemarken

Geef een reactie