, , , , ,

Top 10 duurzaamste kledingmerken 2021

Top 10 duurzaamste kledingmerken 2021

Duurzaamste kledingmerken 2021
De mode-industrie is verantwoordelijk voor een groot deel van de CO2-uitstoot, het waterverbruik en textielafval. Vooral de veel te goedkope kleding heeft de grootste impact op ons milieu en op (sociale) duurzaamheid.

Zie hieronder tien merken die vandaag de dag streven naar ecologische en (sociale) duurzaamheid.


Lees hier ->>> meer over duurzaamheid en hier ->>> meer over het bedrijfsleven.


Top 10 duurzaamste kledingmerken 2021


10. Zara

Zara streeft ernaar om tegen 2022 50% van hun producten deel uit te laten maken van hun Join Life-assortiment. Deze productlijn wordt gemaakt met behulp van proces- en grondstoffen die een kleinere impact hebben op het milieu.

Het bedrijf recyclet en hergebruikt nu alle dozen, tassen, hangers en alarmen. Zara streeft er ook naar om tegen 2025 uitsluitend duurzame textiel en materialen te gebruiken.

De eigenaar van Zara behoort ook bij de bij de tien rijkste mensen in de mode 2021.


9. Afends

Afends pusht duurzaamheid door middel van hun kleding en producten. Dit merk kiest met de hand de meest duurzame vezels met de minste impact op het milieu. Sinds 2014 produceert het merk verpakkingen gemaakt van maïszetmeel die 100% thuis composteerbaar zijn.


8. Plant Faced Clothing

Plant Faced Clothing is een 100% vegan kledingmerk. Ze zetten zich in voor het creëren van duurzame en ethische producten. De producten zijn gemaakt van duurzame materialen en moeten een ​​leven lang mee gaan.

Plant Faced Clothing gebruikt 100% gerecycled papier met inkt op waterbasis voor hun verpakkingen.


Zie hier de top 10 landen die het meeste CO2 uitstoten 2022.


7. Ninety Percent

Dit kledingmerk creëert en verkoopt hun producten op een zo duurzaam mogelijke manier. Bij de productie van de kleding gebruikt Ninety Percent duurzame materialen zoals hennep, natuurlijk linnen, tencel en biologisch katoen.


6. Mudjeans

Mud Jeans zijn gemaakt van duurzaam geproduceerde materialen, waarvan 40% gerecyclede jeans. Alle producten zijn volledig vegan. In de afgelopen drie jaar heeft Mud Jeans 300 miljoen liter water bespaard, 12.000 spijkerbroeken van de vuilnisbelt gered en zo hebben ze 700.000 kilo CO2 bespaaard.


Zie hier de Top 10 best verkopende kledingmerken ter wereld 2022.


5. Lucy & Yak

Dit Nieuw-Zeelandse kledingbedrijf produceert ethisch gemaakte kleding en stond oorspronkelijk bekend om tuinbroeken.

Lucy & De nieuwste fabriek van Yaks in India heeft enkel zonnepanelen, wat betekent dat het gebouw volledig duurzaam is en alle werknemers krijgen een loon waarvan te leven is. Alle verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecyclede en biologisch afbreekbare materialen.


4. TOMS

TOMS is een schoenenmerk, ze staan ​​bekend om hun one for one campagne. Voor elk paar schoenen dat door een klant wordt gekocht, wordt er een ander paar naar een kind in nood gestuurd.

Het bedrijf werkt momenteel aan manieren om hun effect op het milieu te verminderen. Zo gebruiken ze nu 100% duurzaam katoen en duurzame verpakkingen. het streven is ook naar om totaal 80% gerecyclede materialen te gebruiken.


3. Patagonia

Patagonia is een Amerikaans bedrijf dat outdoorkleding maakt. Het merk maakt al gebruik van bijna 90 procent gerecycled materiaal in hun meest recente kledinglijn. Al het gebruikte katoen is al 100% biologisch geteeld. Meer dan 64.000 werknemers maken deel uit van het Fair Trade-programma van Patagonia.

Patagonia staat ook tussen de merken met de beste reputatie 2021 in de VS.


2. Levi’s

Levi’s zet zich in voor duurzame denimkleding. Het merk maakt producten die een leven lang meegaan. Hun meest populaire item, de 501 Jeans, is meer dan 150 jaar geleden voor het eerst gemaakt.

Levi’s is van plan om hun waterverbruik met 80% te verminderen met behulp van de WaterLess-techniek en de uitstoot van broeikasgassen met 25% te verminderen.

Levi’s behoort natuurlijk ook tot de tot de populairste jeansmerken ter wereld.


1. Adidas

De mensen achter Adidas hebben echt hun best gedaan de afgelopen jaren. Zij willen vanaf 2024 alleen nog maar gerecycled polyester gebruiken om het effect op het milieu te verminderen.

Adidas zet zich ook in om het waterverbruik tijdens de productie te verminderen. Ook zetten ze zich nadrukkelijk in voor eerlijke arbeidsomstandigheden.

Adidas staat natuurlijk ook bij de bij de tien bekendste schoenmerken ter wereld.


zie hier de top 100 Meest waardevolle merken ter wereld 2021.


Top 10 duurzaamste kledingmerken 2021

  1. Adidas
  2. Levi’s
  3. Patagonia
  4. TOMS
  5. Lucy & Yak
  6. Mudjeans
  7. Ninety Percent
  8. Plant Faced Clothing
  9. Afends
  10. Zara

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie