Top 10 elektrische auto’s met de grootste actieradius 2022

0
Lucid Air Grand Touring - Top 10 elektrische auto's met de grootste actieradius 2022
Lucid Air Grand Touring - Top 10 elektrische auto's met de grootste actieradius 2022

Elektrische auto’s met de grootste actieradius 2022

Bij de aankoop van een nieuwe elektrische auto staat een groot bereik tussen oplaadbeurten wellicht bovenaan de lijst van vereisten.

Ten tijde van de lancering van de originele Nissan Leaf, 10 jaar geleden, probeerden de autofabrikanten met puur elektrische modellen ons ervan te overtuigen dat het officiële bereik van 270 kilometer tussen oplaadbeurten meer dan genoeg was voor de meeste chauffeurs.

Het is een argument dat sommige autofabrikanten nog steeds gebruiken. Mazda zegt het over de MX-30, die een bereik heeft van slechts 200 kilometer, dat dit voldoende is voor veel automobilisten.

En mocht je je auto ergens geparkeerd hebben en je moet bijvoorbeeld nog een stevig eindje wandelen denk dan eens aan de aanschaf van een elektrische step.

Lees meer…


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Top 10 elektrische auto’s met de grootste actieradius 2022

Bron: www.driving.co.uk


10. Tesla Model 3 Long Range: 580 kilometer

De editie met het langste bereik van het instapmodel van Tesla heeft een groter bereik dan dat van de Model X SUV en is bijna € 30.000 goedkoper.

De auto is niet zo groot, maar het is nog steeds behoorlijk ruim van binnen voor een compacte sedan.


9. BMW i4 eDrive40: 587 kilometer

Het batterijpakket van 81,5 kWh geeft de i4 een ​​officieel bereik van maximaal 587 kilometer. Zo beschikt de auto over 536 pk, waardoor hij in 3,9 seconden van 0-100 km/u kan versnellen.


Zie hier de Top 5 populairste elektrische auto’s België 2020.


8. Ford Mustang Mach E Extended Range RWD: 595 kilometer

De elektrische ponyauto van Ford is leuk en levendig gebleken om te rijden als praktisch Met prijzen voor de Mustang Mach E vanaf iets meer dan € 55.000, is dat veel bereik voor deze prijsklasse.


Zie hier de Top 10 automodellen die in één jaar het meeste waarde verloren 2022.


7. BMW iX xDrive50: 600 kilometer

Deze BMW heeft een 105,2 kWh batterijpakket en twee elektromotoren die samen 516 pk leveren.

Dit is een auto waar het echt de moeite waard is om verder te kijken dan het exterieur, want niet alleen is het interieur, maar het is ook een auto met verrassend goede rijeigenschappen gezien zijn 2,5 ton gewicht.


6. Hyundai Ioniq 6: 610 kilometer

Met een ontwerp dat zogenaamd is geïnspireerd op streamliners uit de jaren dertig, is de Ioniq 6 een veel aerodynamischere auto dan de omvangrijkere Ioniq 5, met een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,21 – hetzelfde als die van de slanke Lucid Air.

Die aerodynamica wordt ondersteund door een afgedekte onderkant, actieve luchtkleppen in de neus die alleen opengaan als aandrijflijn of remkoeling nodig is, verzonken deurgrepen en de optie van camera’s om de buitenspiegels te vervangen.

Het is een bijzonder energiezuinige auto. Volgens Hyundai stelt het een model van 77,4 kWh met achterwielaandrijving en rijdend op 18 inch lichtmetalen velgen in staat om een ​​WLTP-bereik tot 610 kilometer te bereiken.


5. Tesla Model S Plaid: 627 kilometer

Het feit dat Tesla vier keer in de top tien staat van auto’s met de grootste actieradius, is slechts een bewijs van hoe ver het bedrijf voorloopt op anderen. De Model S Plaid ruilt actieradius in voor extra prestaties met drie motoren die hem een ​​topsnelheid van 320 kilometer per uur geven.

Nikkei, een magazine in Azië, ontdekte zelfs na het uit elkaar halen van een Model 3 dat de elektronica van Tesla (d.w.z. de aandrijflijn en de technologie voor autonoom rijden) “ten minste zes jaar” voorloopt op traditionele autofabrikanten zoals VW en Toyota. Geen wonder dat het ’s werelds meest waardevolle autobedrijf is.


Zie hier de Top 10 meest waardevaste elektrische auto’s 2022.


4. Mercedes EQE 350: 634 kilometer

Zowel de EQE als de EQS gebruiken een vergelijkbare formule, met de nadruk op efficiëntie in plaats van alleen grote batterijen. Als zodanig krijgt de EQE een vergelijkbare slanke, naar voren gerichte styling om de luchtstroom beter te optimaliseren en de algehele efficiëntie te verhogen.

Het nettoresultaat in de eenmotorige 288 pk sterke EQE 350-versie. Net als bij de EQS gaat het niet alleen om prestatiecijfers, want deze auto heeft ook een luxe, hightech interieur.


3. Tesla Model S Long Range: 663 kilometer

Het instapmodel van Tesla’s grand tourer heeft misschien niet de oogverblindende versnelling van de Plaid, maar het is de enige variant die beschikbaar is voor minder dan een bedrag van zes cijfers.

De auto kan ook worden geleverd met een snelle 0-100 van 3,1 seconden (zo snel als een Lamborghini Urus en sneller dan een Ferrari GTC4 Lusso).


Zie hier het verschil actieradius zomer winter elektrische auto – Top 38 van 2021


2. Mercedes EQS 450+: 770 kilometer

Net als zijn concurrenten van Tesla en Lucid, vertrouwt Mercedes op aerodynamica om veel van het zware werk te doen voor zijn nieuwe elektrische vlaggenschip.

Deze auto heeft een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,201, 0,007 minder dan die van de Model S Plaid, die naast een enorm accupakket van 108 kWh een extreem indrukwekkend bereik mogelijk maakt. En dat alles terwijl hij hetzelfde niveau van stille Duitse luxe inpakt als de S-Klasse limousine.

Een drietal schermen met hoge resolutie domineren binnenin, dat Mercedes het Hyperscreen noemt. De EQS is verkrijgbaar met achterwielbesturing om de wendbaarheid bij lagere snelheden te vergroten en de auto kan automatisch de deuren sluiten als je erin gaat zitten.


1. Lucid Air Grand Touring: 832 kilometer

Lucid Air Grand Touring
Lucid Air Grand Touring

Het is duidelijk dat Elon Musk de potentie van de Air ziet. Kort nadat de Air was aangekondigd met een maximaal bereik van 832 kilometer en een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21 en beweerde de beste van alle productieauto’s te zijn, kwam Tesla met de Model S Plaid. De S Plaid krijgt een bereik van 836 kilometer en een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,208.

De Air zal naar verwachting eind 2022 in het op de markt komen.

Website: www.lucidmotors.com


Top 10 elektrische auto’s met de grootste actieradius 2022

  1. Lucid Air Grand Touring: 832 kilometer
  2. Mercedes EQS 450+: 770 kilometer
  3. Tesla Model S Long Range: 663 kilometer
  4. Mercedes EQE 350: 634 kilometer
  5. Tesla Model S Plaid: 627 kilometer
  6. Hyundai Ioniq 6: 610 kilometer
  7. BMW iX xDrive50: 600 kilometer
  8. Ford Mustang Mach E Extended Range RWD: 595 kilometer
  9. BMW i4 eDrive40: 587 kilometer
  10. Tesla Model 3 Long Range: 580 kilometer

Zie hier de snelste elektrische auto ter wereld (video’s).


Geef een reactie