Top 10 engste dieren ter wereld

Vangtandvis - Top 10 engste dieren
Vangtandvis

Engste dieren
Ze zien er vervaarlijk uit en zijn dat in vele gevallen ook. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over dieren op deze website.


Top 10 engste dieren

Website: www.geo.fr


10. Reuzenhaai

Reuzenhaai
Reuzenhaai

De reuzenhaai (Cetorhinus maximus) is de op een na grootste levende vis, na de walvishaai. Zie hier de top 10 grootste haaien ter wereld en de top 10 dodelijke haaien top.


Zie hier de natste plekken ter wereld


9. Goliathvogelspin

Grootste spin ter wereld, de Goliath vogelspin
Goliathvogelspin

De maximale lichaamslengte van de Goliathvogelspin (Theraphosa blondi) bedraagt ongeveer 12 centimeter. Dergelijke exemplaren hebben een spanwijdte van de poten tot 30 cm en wegen meer dan 170 gram. Hiermee is het een van de grootste spinnen ter wereld.


8. Kokoskrab

Kokoskrab
Kokoskrab

De kokoskrab (Birgus latro) graaft holen in de bodem en kan ook goed klimmen. Het is de grootste op het land levende kreeftachtige en tevens de grootste bekende heremietkreeft.


Wist je dat je 35 minuten zou moeten bewegen om 10 uur te zitten.


7. Vangtandvis

Vangtandvis - Top 10 engste dieren
Vangtandvis

De vangtandvis (Anoplogaster cornuta) is een straalvinnige vissensoort. Deze vis heeft een klein lichaam met een enorme kop. Ze hebben een goed ontwikkelde zijlijn. De kop, romp en vinnen zijn bruin of zwart, de jonge vissen zijn zilverkleurig. De lichaamslengte bedraagt 18 cm.

Deze diepzeevis vangt zijn prooien in een snelle aanval en spietst deze op de lange tanden. Die prooien zijn haast zo groot als de vis zelf. Deze soort komt wereldwijd voor in tropische en gematigde zeeën op grote diepten.


6. Heterophrynus

Heterophrynus
Heterophrynus

De Heterophrynus is een geslacht van zweepspinnen, ook bekend als staartloze zweepschorpioenen. ze zijn voornamelijk te vinden in Zuid-Amerika.


Logisch toch? Cynicus eerder last van hart zegt onderzoek.


5. Zeeprik

Zeeprik
Zeeprik

De zeeprik (Petromyzon marinus) is eigenlijk geen vis, maar een zogenaamde kaakloze vis of ‘rondbek’. Dit zijn waterdieren met een buisvormige, kaakloze zuigmond waarmee zij in de huid van vissen (maar ook van zoogdieren als zeehonden en walvissen) boren om zich te voeden met hun bloed.


4. Japanse reuzenkrab

Japanse reuzenkrab
Japanse reuzenkrab

Deze reusachtige krab (Macrocheira kaempferi) is alleen vanwege de afmetingen al een monsterlijke verschijning en de bouw lijkt op die van een spin waardoor de krab veel mensen nog meer schrik aanjaagt. De poten zijn verhoudingsgewijs zeer lang en dun en eindigen in een puntig uiteinde.

De Japanse reuzenkrab leeft op een diepte van 200 tot 300 meter langs de kusten van Japan, China en Taiwan en wordt soms in grote aantallen aangetroffen.


Zie hier een overzicht van de grootste rechtsgeleerden van Nederland.


3. Goblin haai

Goblin haai
Goblin haai

Deze haai, de Mitsukurina owstoni, lijkt eerder op het hoofdpersonage van een film van Steven Spielberg. Deze haai reist de wateren van de wereld af tussen 100 en 1.300 meter diep. Het beest meet gemiddeld 4 meter, heeft enkele tientallen naaldachtige tanden, weegt tot 200 kg en heeft een lange spitse snuit.


2. Zwarte drakenvis

Zwarte drakenvis
Zwarte drakenvis

Deze vis (Malacosteus niger) heeft een gladde huid zonder schubben, een scharnierende kop, een korte, stompe snuit en uitstulpbare kaken. De onderkaak en de tong zijn niet door vliezen verbonden, met andere woorden: de mondbodem ontbreekt. Hij heeft alleen fotoforen rond de bek, die bezet is met scherpe tanden.


1. Johnsons hengelvis

Johnsons hengelvis
Johnsons hengelvis

Deze vis (Melanocetus johnsonii) leeft tussen de 200 tot 4000 meter diep in de tropische oceanen. Het mannetje, 3 cm, heeft een voor een vis gebruikelijke vorm. Aan de andere kant is het vrouwtje, 12 cm, echt angstaanjagend.

Het massieve lichaam draagt ​​een enorme kop, gespleten door een immense mond met kaken gewapend met scherpe tanden.
Een lichtgevend orgaan, dat zich boven zijn kop bevindt, hangt aan het uiteinde van een gloeidraad.


Top 10 engste dieren

  1. Johnsons hengelvis
  2. Zwarte drakenvis
  3. Goblin haai
  4. Japanse reuzenkrab
  5. Zeeprik
  6. Heterophrynus
  7. Vangtandvis
  8. Kokoskrab
  9. Goliathvogelspin
  10. Reuzenhaai

Zie hier de top 26 rijkste mensen in Duitsland.