Top 10 Filmseries die het meeste geld opbrachten

Filmseries die het meeste geld opbrachten
Filmseries die het meeste geld opbrachten

Filmseries die het meeste geld opbrachten

Is je eerste film een succes? Misschien is de tweede over hetzelfde onderwerp of persoon wel net zo’n succes. Zo hebben we inmiddels 26 Jams Bond Films. Wil je in een marthon zien, dan mag je wel 2,5 dag uit trekken. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over films op deze website.


Top 10 Filmseries die het meeste geld opbrachten


10. Transformers – 4,8 miljard dollar

Transformers is een serie Amerikaanse sciencefiction-actiefilms gebaseerd op de Transformers-franchise die begon in de jaren tachtig. Michael Bay heeft de eerste vijf films geregisseerd: Transformers (2007), Revenge of the Fallen (2009), Dark of the Moon (2011), Age of Extinction (2014) en The Last Knight (2017).

Een spin-off film, Bumblebee, geregisseerd door Travis Knight en geproduceerd door Bay, is uitgebracht in december 2018. Het is de 13e film in de reeks Transformer films. Twee films in de serie hebben meer dan $ 1 miljard opgebracht.


9. Jurassic Park – 5 miljard dollar

De volgende films zijn of worden uitgebracht: Jurassic Park, The Lost World: Jurassic Park (1997), Jurassic Park III (2001), Jurassic World (2015), Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) en Jurassic World: Dominion (2021).


8. DC Extended Universe – $5,6 miljard dollar

DC Extended Universe (DCEU) is een Amerikaanse mediafranchise over een reeks van superheldenfilms die zich afspelen in een gedeeld fictief universum. De films zijn gebaseerd op de stripboeken van DC Comics en geproduceerd door Warner Bros. Pictures in samenwerking met DC Comics.


7. Middle-earth – $5,9 miljard dollar


6. The Fast and the Furious – $6 miljard dollar

The Fast and the Furious is een Amerikaanse franchise van een reeks actiefilms over illegale straatraces en criminele activiteiten. De films zijn gedistribueerd door Universal Pictures waarvan de eerste film The Fast and the Furious werd uitgebracht in 2001.

De film kende acht sequels, een spin-off, twee korte films en een animatieserie.


Zie hier de top 10 grootste Marvel-superschurken aller tijden.


5. X-Men – $6 miljard dollar

De filmserie X-Men is een reeks van live-action-verfilmingen over de superheldengroep X-Men van Marvel Comics. De personages zijn ontwikkeld door Stan Lee en Jack Kirby. De films zijn allemaal geproduceerd door 20th Century Fox.


4. James Bond – $7 miljard dollar

Lees hier ->>> meer over James Bond op deze website.


Zie hier de Top 10 beste zakelijke films aller tijden.


3. Wizarding World – $9,2 miljard dollar

The Wizarding World, zo noemen we de wereld van Harry Potter. Naast de bekende Potter verfilmingen, zijn er inmiddels ook prequels.


2. Star Wars – $10,3 miljard dollar

Star Wars is een Amerikaanse epische space-opera-filmserie bedacht door George Lucas, en gemaakt door zijn bedrijf Lucasfilm.

Er zijn inmiddels drie afgeronde trilogieën, twee losstaande films, één live-actionserie, meerdere animatieseries en meerdere stripreeksen

De eerste twee trilogieën hebben in de loop van de jaren verschillende nabewerkingen gehad. De films samen werden genomineerd voor 21 Oscars, waarvan er tien werden gewonnen. De filmserie heeft geleid tot een mediafranchise buiten de filmreeks om genaamd de Expanded Universe.


Zie hier de top 25 rijkste filmregisseurs ter wereld 2021.


1. Marvel Cinematic Universe – $22,5 miljard dollar

Het Marvel Cinematic Universe is de overkoepelende term voor een groeiend aantal live-action-verfilmingen van strips van Marvel Comics, die zich allemaal afspelen binnen hetzelfde fictieve universum.

Marvel Cinematic Universe kun je ook afkorten tot MCU, te vertalen als Marvels Cinematisch Universum. Een paar voorbeelden van de films: Iron Man, The Incredible Hulk, The Avengers en Black Panther.