Top 10 gerechten die je moet proberen in Spanje

0
Gazpacho - Top 10 gerechten die je moet proberen in Spanje
Gazpacho - Top 10 gerechten die je moet proberen in Spanje

Gerechten die je moet proberen in Spanje

We gaan niet alleen voor zon strand en voetbal naar Spanje. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over eten en drinken en hier ->>> meer over Spanje op deze website.


Top 10 gerechten die moet proberen in Spanje

Bron: www.bbcgoodfood.com


10. Turrón

Turrón
Turrón

Spanjaarden verslinden enorme hoeveelheden turrón, of amandelnoga, met Kerstmis. Het meeste wordt gemaakt in het kleine stadje Jijona in de provincie Alicante, met lokaal geteelde amandelen gemengd met honing en eiwit.

Er zijn twee basistypes: een zachte, gladde versie, Jijona genaamd, en harde turrón uit Alicante, die stukjes amandel bevat.


Zie hier de voordelen van een diepe slaap en hoe deze te verbeteren?.


9. Pisto

Pisto
Pisto

De Spaanse versie van ratatouille duikt in het hele land op in verschillende gedaanten. Het meest typerend is Pisto in de steden en dorpen over de vlaktes van La Mancha, ten zuiden van Madrid.

Uien, knoflook, courgettes, paprika’s en tomaten zijn langzaam gebakken in olijfolie. Pisto erveer je meestal als voorgerecht, soms met gebakken eieren of chorizo, maar is ook heerlijk als bijgerecht.


8. Cochinillo asado

Cochinillo Asado
Cochinillo Asado

Mensen beweren misschien dat ze naar Segovia gaan om het verbazingwekkende Romeinse aquaduct, het sprookjesachtige kasteel of de elegante kathedraal te zien, maar dat is eigenlijk om trek te krijgen in de lunch.

En in Segovia betekent dat ofwel gebraden speenvarken of lam. Het vlees is gemaakt in enorme houtgestookte ovens en is zo mals dat het met de zijkant van een aardewerken bord wordt aangesneden.


Zie hier de top 10 Grootste meteorieten ter wereld/


7. Pollo al ajillo / knoflook kip

Pollo al ajillo / knoflook kip
Pollo al ajillo / knoflook kip

Elke Spanjaard zal je vertellen dat de beste knoflookkip ooit degene is die hun grootmoeder maakt.

En natuurlijk hebben ze gelijk. Ongepelde teentjes knoflook worden gebakken in olijfolie om het op smaak te brengen en vervolgens eruit gehaald voordat stukjes kip worden toegevoegd.

Als dat gaar is, gaat de knoflook er weer in met wat rozemarijn, tijm en wat droge sherry of witte wijn. Maar er is geen definitief recept voor dit geliefde gerecht.


Zie hier de Top 10 populairste Turkse gerechten.


6. Patatas braves

Patatas braves
Patatas braves

Misschien wel de meest alomtegenwoordige tapas, patatas bravas varieert nogal in het hele land, maar alle versies bevatten stukjes gebakken aardappel.

In Madrid wordt bravassaus gemaakt met zoete en pittige pimentón (Spaanse paprika), olijfolie, bloem en bouillon, maar nooit mettomaten.

Sommige mensen voegen knoflook toe, sommigen een scheutje fino sherry, terwijl anderen er egoïstisch op staan ​​hun geheime ingrediënten voor zichzelf te houden.


Zie hier de top 10 beste akoestische songs aller tijden.


5. Pan tumaca con jamón / Toast met tomaat en ham

Pan tumaca con jamón / Toast met tomaat en ham
Pan tumaca con jamón / Toast met tomaat en ham

Zwarte varkens zwerven tussen de steeneiken in het westen van Spanje op zoek naar de eikels die gemarmerde magenta Ibérico ham zijn kenmerkende nootachtige smaak geven.

Wrijf dikke sneetjes toast in met knoflook en tomaat, besprenkel met wat olijfolie en garneer met plakjes jamón voor een snelle, heerlijke lunch.


4. Gambas al ajillo / garnalen met knoflook

Gambas al ajillo / garnalen met knoflook
Gambas al ajillo / garnalen met knoflook

Je loopt een tapasbar binnen, de barman overhandigt een klant een aardewerken schaal met zinderende gamba’s, de prikkelende geur komt je neusgaten binnen en je moet er gewoon nog wat bestellen.

Om het thuis opnieuw te maken, bak je gewoon wat gesneden knoflook en groene peper in olijfolie, gooi je de garnalen een paar minuten en voeg je wat peterselie toe. Eenvoudiger kan niet, lekkerder kan niet.


Zie hier de top 10 grootste voertuigen in de bouw ter wereld.


3. Spaanse omelet / Tortilla Española

Tortilla Española

Eieren, aardappelen, uien… dat is alles. Sommige puristen beschouwen het toevoegen van uien zelfs als een gastronomische misdaad van de bovenste plank.

De Spaanse omelet is zoveel meer dan de som der delen. De aardappelen en uien worden langzaam gebakken in olijfolie en vervolgens gemengd met de losgeklopte eieren om de smaken te mengen voordat ze worden gekookt.

Voeg chorizo, ham, spinazie, courgettes of wat je maar bij de hand hebt toe om van bijna niets een smakelijke maaltijd te maken.


2. Paella

Paella
Paella

Ingrediënten voor paella Valenciana zijn onder andere kip of konijn, saffraan, snijbonen en boterbonen.

Maar het allerbelangrijkste is de rijst, idealiter de bomba- of Calasparra-variëteiten die aan de oostkust van Spanje is verbouwd, die bijzonder goed zijn om alle smaken te absorberen.


Zie hier de top 10 lekkerste Thaise gerechten.


1. Gazpacho

Gazpacho
Gazpacho

De roodste, rijpste tomaten, olijfolie, knoflook, brood, paprika en komkommer vermeng je tot een zijdezacht mengsel, vervolgens gekoeld en in kommen of glazen gegoten.

Zo lekker, zo verfrissend. In Andalusië in Zuid-Spanje drinken ze het in de zomer elke dag en in tapasbars staat altijd een kan op het aanrecht.

Probeer ook eens salmorejo uit Córdoba, een dikkere versie die vaak wordt geserveerd met stukjes Ibérico ham erop.


Zie hier de Top 10 lekkerste gerechten uit Mexico (die je zou moeten proberen).


Top 10 gerechten die je moet proberen in Spanje

  1. Gazpacho
  2. Paella
  3. Spaanse omelet / Tortilla Española
  4. Gambas al ajillo / garnalen met knoflook
  5. Pan tumaca con jamón / Toast met tomaat en ham
  6. Patatas braves
  7. Pollo al ajillo / knoflook kip
  8. Cochinillo asado
  9. Pisto
  10. Turrón

Zie hier de top 10 meest corrupte landen van Afrika 2021.


Geef een reactie