, , ,

Top 10 gevaarlijke honden die bijten

gevaarlijke honden die bijten

Top 10 gevaarlijke honden die bijten

Een top 10 met gevaarlijke honden die bijten. Want welke honden zijn nou de wreedste killers en moordenaars? Wat zijn nou de werkelijke agressievelingen?

De volgende lijst is opgesteld door de ziekenhuizen in de Verenigde Staten. Zij zien wat er gebeurd als ons brave huisdiertje door het lint gaat en ons even niet zo lief meert vindt.


Ja, het ligt natuurlijk ook aan het baasje, maar ook onze trouwe viervoeter moet ook zo af en toe zijn natuur volgen. Hier een top tien van de gevaarlijkste honden!

(PS: Wees zo vriendelijk onze artikelen te delen, bijvoorbeeld op Facebook. Daar worden wij en andere mensen waarschijnlijk ook blij van!)


Lees hier ->>> meer over honden op deze website.


Top 10 gevaarlijke honden die bijten

Als tegenhanger: Top 10 meest kindvriendelijke hondenrassen


Meer info: Voorkomen gevaarlijk gedrag honden


1. Pitbull

Een pitbull is eigenlijk geen hondenras, al wordt wel dit vaak gedacht. Een pitbull is ontstaan door het fokken van andere rassen op bepaalde kenmerken, waaronder een brede kaak en atletische bouw.

De Amerikaanse Pitbull terriër, Indiase Bull terriër, Amerikaanse Staffordshireterriër, Staffordshire-bulterriër, Dogo argentino, Bullterriër, Bulldog worden gebruikt om deze ongeregistreerde raskruisingen mee te maken.

Het American Pit Bull Terriër ras is in Amerika overigens wel erkend en kan daar geregistreerd gefokt worden, maar dit betreft raszuivere kruisingen binnen het ras.


2. Rottweiler

Deze hond werd in de Middeleeuwen veelvuldig in en rond de rijksstad Rottweil als herdershond en veedrijver gebruikt maar ook voor de berenjacht, omdat het een sterke hond is. Hij werd daarom naar de stad genoemd.

Rottweil was in het 19e eeuw een uitgesproken veehandelscentrum. Van hier werden runderen en schapen in de Breisgau, naar het Elzas en in het Neckardal gedreven. Om de kuddes te drijven, had men in tijden van dieven en wolven een krachtige, rustige en kalme hond nodig.


3. Duitse herder

De Duitse herdershond moet in zijn karakterbeeld evenwichtig, zenuwvast, zelfverzekerd, absoluut onbevangen en (zonder prikkeltoestand) volkomen goedaardig zijn. Daarbij is hij opmerkzaam en handelbaar.

Hij moet moed, strijddrift en hardheid bezitten om als geleide-, waak-, verdedigings-, dienst-, en herdershond geschikt te zijn. Hij kan echter wel dominant overkomen, daarom is een goede training van groot belang. De hond is erg trouw aan zijn baas.


4. Husky

De Siberische husky is een hondenras, behorend tot de pool- en keeshonden van het oertype. Het is een typische sledehond. Wanneer hij kan werken, is hij helemaal in zijn element. Sneeuw en kou deren hem totaal niet. Hij voelt zich er prima bij.

Een vaak voorkomend misverstand is dat het voor poolhonden in de Lage Landen te warm zou zijn: dit klopt niet. In Siberië is het in de winter extreem koud, in de zomer echter warmer dan in Europa.


Zie hier de top 15 hondenrassen die het hoogst springen.


5. Alaska-Malamute

De Alaska-malamute is een oud hondenras. Deze sledehond is vernoemd naar een eskimostam in Alaska, de Mahlemuts. Het ras is generaties lang gebruikt voor het trekken van sleden met zware vrachten. De Alaskan-malamute behoort tot de rasgroep keeshonden en oertypen en de sectie sledehonden.


6. Dobermann Pinscher

De dobermann is genoemd naar zijn ‘uitvinder’, de Duitse deurwaarder en hondenvanger Friedrich Louis Dobermann (1836-1894). Hij wilde een sterke werkhond fokken die allerlei taken aankon, maar in de eerste plaats wilde hij een hond die hem kon beschermen tegen woedende, nalatige belastingbetalers en hun grommende waakhonden.

Welke rassen hij kruiste, is niet precies bekend. Vermoedelijk waren het rottweilers, Duitse pinschers en black and tan-terriërs.


7. Chow Chow

De Chow Chow is een hondenras, behorend tot de Aziatische- en keeshonden van het oertype. De eerst bekende vorm kwam misschien al voor in het oude China, lang voor onze jaartelling.

Nu is hij vooral in gebruik als huis- en waakhond, maar ooit werd hij gebruikt als jachthond, en later zelfs als voedsel voor de mens.


8. Dogo canario

De Dogo canario is een hondenras, behorend tot de Molossers. Dit ras is afkomstig van de Canarische Eilanden, waar deze hond met name op Tenerife en op Gran Canaria voorkwam. Oorspronkelijk werd de Dogo canario gebruikt als drijfhond en als waakhond van voornamelijk vee en bezittingen.

Pas de laatste jaren is het ras tot een sociaal enigszins aangepaste hond gefokt. Hij geniet een toenemende belangstelling op het Europese vasteland.


9. Boxer

De boxer is een hond en behoort tot de dogachtigen. De boxer is verwant met de vele rassen die zich ontwikkelden uit de Molossian Hound, een oud-griekse waak-, vecht- en herdershond. Van Griekenland naar Rome en zo verder in Europa.

In Duitsland werd deze Molossian Hond, de Bullenbeisser, een zeer moedige dog die ingezet werd voor de jacht op everzwijn en beren. En tevens tijdens stierengevechten.


10. Dalmatiër

De dalmatiër, Dalmatische hond, is in oorsprong waarschijnlijk afkomstig uit de Kroatische kuststreek Dalmatië. De naam is echter afgeleid van Dalmatica, de Romeinse koningsmantel gemaakt van hermelijn.

Sinds het begin van de 18e eeuw heeft het ras zich vooral in Engeland, waar in 1882 de rasstandaard werd opgezet, bij de adel ontwikkeld. Zijn taak was het begeleiden van de door paarden getrokken equipages, koetsen en rijtuigen.


Bron teksten: Wikipedia


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie