Top 10 gevaarlijkste steden voor toeristen 2023

0
Kabul - Top 10 gevaarlijkste steden voor toeristen 2023
Kabul - Top 10 gevaarlijkste steden voor toeristen 2023

Gevaarlijkste steden voor toeristen 2023

Op vakantie gaan is leuk, maar veilig weer thuis komen natuurlijk ook. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over vakantie op deze website.


Top 10 gevaarlijkste steden voor toeristen 2023

Bron: www.listverse.com


10. Kingston, Jamaica

Van musea en tropische regenwouden tot mooie natuurlijke havens, er is genoeg te doen. De stad heeft ook beroemde reggae-artiesten zoals Buju Banton, Beenie Man en de legendarische Bob Marley.

Statistieken tonen aan dat het land ongeveer 49,4 moorden per 100.000 inwoners meemaakt, met Kingston als middelpunt. Veiligheidsproblemen in deze regio variëren van kleine diefstallen tot bendegeweld en drugshandel.


Zie hier de hoogste hoofdsteden ter wereld – De top 10


9. Nairobi, Kenia

De stad ziet er perfect uit voor toeristen, met musea, natuurlijke bossen om te wandelen en buitenruimtes om te kamperen allemaal in de buurt.

Je geadviseerd voorzichtig te zijn met sommige lolkalo’s, ze kunnen buitenlanders ‘ruiken’ en hen in de val lokken om te overvallen. Ook aijn er regelmatig terroristische aanslagen gericht op spraakmakende instellingen en overheidsfaciliteiten.


Zie hier de Top 50 grootste steden van Brazilië.


8. Rio de Janeiro, Brazilië

Rio de Janeiro herbergt prachtige stranden, ultramoderne architectuur en een zorgeloze levensstijl. De stad heeft ook één van de hoogste misdaadcijfers in de regio heeft. Het heeft hoge overvalrisico’s, een gemiddeld risico op natuurrampen en zakkenrollers zijn altijd alert om te stelen van nietsvermoedende bezoekers. Slechts 43% van Rio wordt als veilig beschouwd.


7. Tijuana, Mexico

Hier kun je foto’s maken bij de monumentale boog van de stad, leren over de inheemse cultuur in Centro Cultural Tijuana, de Catedral de Nuestra Senora de Guadalupe bezoeken of Lucha Libre bekijken.

Alleen al in 2022 werden hier meer dan 138 moorden per 100.000 mensen gemeld. De stad is gevuld met oplichters, met wijken die bendes en kartels huisvesten. Autoriteiten hebben de regio ook geïdentificeerd als een knooppunt voor het smokkelen van drugs naar de Verenigde Staten.


Zie hier de belangrijkste maffia organisaties – 14 criminele families met documentaire


6. Bagdad, Irak

Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Bagdad Museum, het Al-Shaheed Monument, het Ottomaanse kasteel of de Al-Rashid Street Market om te winkelen. Helaas is de stad vatbaar voor ontvoeringen, gewapende conflicten, terrorisme en burgerlijke onrust.


5. Cali, Colombia

Eindeloos nachtleven brengt veel uitdagingen met zich mee, waarvan de belangrijkste een gebrek aan veiligheid is. Cali is de thuisbasis van drugskartels, bendes en dieven.


4. Pripyat, Oekraïne

Op een gegeven moment waren de kerncentrale van Tsjernobyl en Pripyat de meest bezochte toeristische bestemmingen van Oekraïne. Pripyat is nu gevuld met radioactieve golven die dodelijk kunnen zijn.


Zie hier de beroemdste revolutionairen aller tijden – 12 stuks


3. Caracas, Venezuela

Het Nationale Pantheon, Avila Nationaal Park en Parque Los Caobos zijn mooie plekken die je kunt bezoeken in Caracas, Venezuela. Het staat ook bekend om zijn eten en amusement, restaurants met lokale keukens, musea, theaters, winkelcentra.

De stad heeft een van de hoogste misdaadcijfers ter wereld. We kunnen dit toeschrijven aan de de zeer slechte staat van de economie van het land.


2. Islamabad, Pakistan

Islamabad, Pakistan, is de thuisbasis van wereldberoemde toeristische trekpleisters en gebedshuizen, zoals de Shah Faisal Masjid, Daman-e-Koh en het Lok Virsa Heritage Museum. De stad herbergt ook verschillende parken en bossen, en de nationale parken Shakarparian en Margalla Hills zijn het populairst.

Maar dan is er één groot probleem: veiligheid. Het blijkt dat de aanslagen in Islamabad toenemen, met hotels en recreatiegebieden als belangrijkste doelwitten. De autoriteiten in de regio hebben de veiligheidscontroles verscherpt met onder andere talloze controleposten.


1. Kabul, Afghanistan

Kabul - Top 10 gevaarlijkste steden voor toeristen 2023
Kabul – Top 10 gevaarlijkste steden voor toeristen 2023

Door de jaren heen zijn plaatsen als het Darul Aman-paleis, de Babur-tuin en het Nationaal Museum van Afghanistan belangrijke toeristische attracties geweest. Kabul wordt echter voortdurend bedreigd door terroristische aanslagen. Reizen in Kabul wordt niet als veilig beschouwd, vooral omdat aanvallen meestal abrupt en dodelijk zijn.


Top 10 gevaarlijkste steden voor toeristen 2023

  1. Kabul, Afghanistan
  2. Islamabad, Pakistan
  3. Caracas, Venezuela
  4. Pripyat, Oekraïne
  5. Cali, Colombia
  6. Bagdad, Irak
  7. Tijuana, Mexico
  8. Rio de Janeiro, Brazilië
  9. Nairobi, Kenia
  10. Kingston, Jamaica

Geef een reactie