Top 10 gezondste hondenrassen

0
Beagle - Top 10 gezondste hondenrassen
Beagle - Top 10 gezondste hondenrassen

Gezondste hondenrassen

Deze honen worden over het algemeen wat ouder en gedurende de levende jaren zijn ze ook gezonder. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over honden op deze website.


Top 10 gezondste hondenrassen

Bron: www.thesprucepets.com


10. Gemengd ras

Chiweenie
Chiweenie

Honden van gemengde rassen zijn het resultaat van het samen fokken van verschillende raszuivere honden of verschillende honden van gemengde rassen. Ze hebben meestal geen stamboom of zijn niet geregistreerd, maar ze kunnen de eigenschappen – zowel goede als slechte – van alle rassen in hun bloedlijn erven.

Toch, omdat honden van gemengde rassen een extreem brede genenpool hebben (in tegenstelling tot rashonden), is het minder gebruikelijk dat ze vatbaar zijn voor specifieke genetische aandoeningen.

Maar zoals elke hond zijn ook honden van gemengde rassen het product van hun omgeving en kunnen aandoeningen ontwikkelen, zoals obesitas bij honden, als ze geen gezonde levensstijl leiden.


Zie hier de Top 10 leukste honden voor een gezin.


9. Bordercollie

Bordercollie
Bordercollie

De bordercollies zijn zeer intelligente, atletische en gedreven honden. Ze gedijen goed als ze iet te doen hebben en zijn in staat om de taken te leren, vooral taken die veel mentale en fysieke energie vergen.

Deze honden zijn over het algemeen winterhard en gezond met een gemiddelde levensduur van 12 tot 15 jaar, hoewel sommige vatbaar kunnen zijn voor doofheid en epilepsie.


Zie hier de Top 10 meest gehoorzame hondenrassen.


8. Basenji

Basenji
Basenji

De basenji’s zijn behoorlijk intelligente, atletische jachthonden die bijna een katachtig karakter hebben.

Sterker nog, in plaats van te blaffen, maken ze meer een jodelend geluid en hebben ze de neiging zich te verzorgen als katten. Deze honden hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 13 tot 14 jaar en ontwikkelen doorgaans niet veel ernstige gezondheidsproblemen.

Dit ras is wel vatbaar voor hypothyreoïdie en heupproblemen. Een DNA-test voor honden kan helpen o een schat aan informatie te geven over het ras en de genetische samenstelling van de hond.


7. Siberische husky

Siberische Husky
Siberische husky

De Siberische husky, vooral bekend om zijn trekkracht en uithoudingsvermogen, is een krachtige, atletische hond met grenzeloze energie. Het is ideaal voor diegenen die graag lange dagelijkse wandelingen, hardloopsessies of trektochten maken.

Deze honden hebben een levensduur van 12 tot 16 jaar en zijn meestal erg gezond. Sommige zijn vatbaar voor oog- en heupproblemen, maar fokkers hebben eraan gewerkt om een ​​deel van die genetische aanleg te verwijderen.


6. Havanezer

Havanezer
Havanezer

Afkomstig uit Havana is de Havanezer een kleine, slimme hond die gemakkelijk te trainen en buitengewoon sociaal is. De typische Havanezer heeft een levensduur van 14 tot 16 jaar. Deze honden zijn over het algemeen gezond, maar sommige kunnen vatbaar zijn voor erfelijke doofheid.


5. Poedel

Toy poedel
Toy poedel

De poedels zijn niet alleen zeer intelligent, maar ze zijn ook extreem atletisch. In feite werden poedels oorspronkelijk gefokt als jachthonden. Met een gemiddelde levensduur van 10 tot 18 jaar leven poedels langer en gezonder dan veel andere rassen. Ze kunnen echter vatbaar zijn voor gewrichts- en oogproblemen.


Zie hier: de populairste honden is de Labrador retriever – een top 189


4. Windhond

Hazewindhond
Hazewindhond

De windhond is één van de snelste hondenrassen ter wereld. En gemiddeld worden deze honden tussen de 10 en 13 jaar oud. Ze zijn over het algemeen heel gezond gedurende hun hele leven.

Net als andere honden met een diepe borst zijn ze echter vatbaar voor een opgeblazen gevoel en maagtorsie (maagverdraaiing), vooral als ze te snel eten. Dit kan levensbedreigend zijn, dus het is belangrijk om hun eten in de gaten te houden.


3. Chihuahua

Chihuahua
Chihuahua

De Chihuahuas zijn intelligentie en het is ook niet ongebruikelijk dat deze kleine honden bijna 20 jaar oud worden. Over het algemeen blijven ze het grootste deel van hun leven gezond. Maar sommige gezondheidsproblemen die verband houden met het ras zijn hart- en oogproblemen, samen met patellaluxatie (losse knieschijven).


Zie hier: wat kost de aanschaf van een hond? De top 50 ook met de duurste 10


2. Australische herder

Australische herder
Australische herder

Een atletisch en intelligent ras, deze hond kan een geweldige hardloop- of wandelmaatje zijn voor actieve mensen. Deze honden hebben een gemiddelde levensduur van 12 tot 16 jaar met weinig gezondheidsproblemen die verband houden met het ras.

Hun actieve aard kan echter soms leiden tot gewrichts- of ligamentproblemen als gevolg van slijtage. Maar deze problemen kunnen vaak worden gecorrigeerd met rust, medicatie of een operatie.


1. Beagle

Beagle
Beagle

Bekend om zijn scherpe reukvermogen en slimme jachtvaardigheden, is de beagle een matig actieve, middelgrote hond met een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar. Beagles leiden over het algemeen een gezond leven. De gezondheidsproblemen die verband houden met het ras, waaronder oog- en heupproblemen, komen meestal voor bij oudere honden.


Top 10 gezondste hondenrassen

  1. Beagle
  2. Australische herder
  3. Chihuahua
  4. Windhond
  5. Poedel
  6. Havanezer
  7. Siberische husky
  8. Basenji
  9. Bordercollie
  10. Gemengd ras

Geef een reactie