Top 10 gezondste landen in Europa 2022

0
Top 10 gezondste landen in Europa 2022
Top 10 gezondste landen in Europa 2022

Gezondste landen in Europa 2022 volgens Snuff Store

Elk van de top tien Europese landen op het gebied van gezondheid heeft een rode draad: minder alcohol, minder tabak, meer beweging en toegang tot goede gezondheidszorg. Meer is het niet…


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Top 10 gezondste landen in Europa 2022

Bron: www.snuffstore.de


10. Verenigd Koninkrijk

Het percentage rokers in het VK is 15%, wat lager is dan in een groot deel van Europa, maar het VK heeft een hoger Zwaarlijvigheidspercentage van 27%. Dit kan te wijten zijn aan het hogere percentage van de bevolking dat onvoldoende actief is. Desondanks is de levensverwachting 82 jaar, wat een van de hoogste is.


Zie hier de Top 10 beste regio’s om te wonen in het Verenigd Koninkrijk 2022.


9. België

België heeft weinig rokers, een hoge levensverwachting en lager dan gemiddelde depressie. De Belgen hebben ook een prima gezondheidszorgsysteem, met zes dokters per 1.000 mensen.


8. Frankrijk

Frankrijk heeft een obesitaspercentage van 21%. Slechts 17% van de bevolking rookt, wat hoog in de top 10 staat, maar lager dan gemiddeld in vergelijking met de rest van Europa. Frankrijk heeft de meeste artsen per 1.000 inwoners van Europa.


Zie hier de Top 20 mooiste meren in Frankrijk.


7. Zwitserland

Zwitserland heeft het op twee na laagste percentage zwaarlijvigheid in Europa en de hoogste levensverwachting, namelijk 84 jaar.


6. IJsland

IJsland heeft een hoge levensverwachting van 82 jaar en heeft ook gezondere gewoonten met een lager alcoholgebruik. Het heeft ook het op één na laagste percentage rokers in Europa, met slechts 7,5% van de bevolking.


5. Noorwegen

Ondanks dat het de hoogste rookcijfers heeft van de Scandinavische landen, is Noorwegen met 10% nog steeds een van de laagste in Europa. Noren drinken ook minder dan de meeste andere landen en hebben een lager dan gemiddeld zwaarlijvigheidspercentage van 23%.


Zie hier de Top 10 landen met de beste levenskwaliteit 2023.


4. Wit-Rusland

Wit-Rusland heeft één van de laagste niveaus van lichamelijke inactiviteit in Europa. De Wit-Russen roken en drinken meer dan andere landen, maar het heeft nog steeds een onder gemiddeld zwaarlijvigheidspercentage en mensen hebben weinig last van depressies.


3. Moldavië

Moldavië heeft het op één na laagste obesitaspercentages in Europa. Ze mogen wel actiever worden.


Zie hier de Top 10 mooiste watervallen van Finland.


2. Finland

Finland heeft ook weinig zwaarlijvigheid en een hoge levensverwachting (82). De Finnen behoren ook tot de meest fysiek actieve mensen, volgens de WHO is slechts 16% van de bevolking onvoldoende actief.


Zie hier de Top 29 beste landen in Europa om op afstand te werken 2023.


1. Zweden

Zweden heeft de op één na hoogste levensverwachting ter wereld van 83 jaar en één van de laagste obesitaspercentages. Dit land heeft ook het laagste aantal rokers in Europa.


Wij stellen een bijdrage voor ons werk zeer op prijs als blijk van waardering van uw kant en voor ons om er nog harder aan te werken!

Bedrag


Top 10 gezondste landen in Europa 2022

  1. Zweden
  2. Finland
  3. Moldavië
  4. Wit-Rusland
  5. Noorwegen
  6. IJsland
  7. Zwitserland
  8. Frankrijk
  9. België
  10. Verenigd Koninkrijk

Geef een reactie