Top 10 Groenste steden ter wereld 2021 cf BusinessWaste.co.uk

0
Vancouver: Top 10 Groenste steden ter wereld 2021 cf BusinessWaste.co.uk
Vancouver: Top 10 Groenste steden ter wereld 2021 cf BusinessWaste.co.uk

Groenste steden ter wereld 2021

De noodzaak van recycling is inmiddels gemeengoed in de hoofden van het grote publiek. Burgers over de hele wereld zijn zich bewust van wat wel en niet nieuw leven ingeblazen kan worden door het recycling.

De experts op het gebied van afvalinzameling van BusinessWast.co.uk hebben een lijst samengesteld van de beste steden ter wereld op het gebied van recycling. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over duurzaamheid op deze website.


Top 10: Groenste steden ter wereld 2021
Bron: www.businesswaste.co.uk


10. Stockholm

Stockholm is een uitzonderlijk voorbeeld van revolutionaire recycling in Europa. Volgens Sweden.se is in 2019 50% van het afval omgezet in energie en is 84% van de blikjes en flessen gerecycled.

Kledingrecycling is ook een groot deel van de economie van Stockholm, met de modegigant H&M die gerecyclede kleding aanbiedt in de winkels van de stad.


Zie hier de top 100 beste werkgevers Verenigde Staten 2022 cf. Fortune.


9. Wenen

Innovatief Wenen is bijzonder omdat het haar afvalbeheer volledig binnen de stadsgrenzen houdt, in plaats van het naar elders te vervoeren.

Sinds de introductie van recyclingfabrieken in de jaren tachtig zijn er recyclingcontainers voor metalen, kunststoffen en glas overal te vinden. En Wenen is ook nog eens de leukste stad van de wereld.


8. Leeds

Leeds in het VK is indrukwekkend waar het gaat om recycling, ongeveer 40% van het afval wordt hergebruikt.

De benadering van recycling omvat het ‘Leeds by example’-programma dat meer dan 180 recyclingpunten op straat in de stad heeft geplaatst. Hierdoor is het recyclingpercentage in het stadscentrum bijna is verdrievoudigd tot 49%.


Zie hier: immigranten veel innovatiever dan autochtonen.


7. Los Angeles

LA recyclet bijna 80% van zijn afval volgens Columbia Climate School, meer dan de meeste steden in Europa.

Onder leiding van een stadsbrede educatiecampagne en belastingvoordelen voor recycling van bedrijven, blijft de stad zich inzetten voor het zero waste-initiatief.


6. Delhi

Ondanks beperkte middelen heeft de stad Delhi enorm veel bereikt als het gaat om het verminderen van afval.

Het heeft in meer dan duizend scholen ‘ecoclubs’ opgericht. Kinderen leren zo het belang van milieubescherming. Deze stad staat ook bij de steden in de wereld met de meeste files 2019.


5. Curitiba

Curitiba in Brazilië is compleet en al gericht op het milieu. Een stuk in Smart Cities Connect heeft onderzocht hoe het voorrang geeft aan voetgangers boven auto’s. Ook hoe het groene ruimten met elkaar verbindt en een ‘groene uitwisseling’ heeft.

Het armere deel van bevolking van de stad kan ingezameld afval inwisselen voor vers voedsel. Dit ingezamelde afval wordt ook weer gerycled.


Zie hier de Top 10 grootste Britse bedrijven 2022.


4. Helsinki

Ondanks de problemen met afvalinzameling tijdens de ijskoude wintermaanden, recyclet Helsinki een respectabele 58% van zijn afval.

De stad heeft de afgelopen jaren haar ecologische kwalificaties verbeterd, waaronder groene taxi’s. Dit doen zij ook door regelingen te introduceren om bouwafval te recyclen en een recyclingprogramma voor kunststoffen.


3. Kopenhagen

Kopenhagen streeft naar een indrukwekkend recyclingpercentage van 70%. Ze profiteert van de enthousiaste steun van de Denen voor afvalvermindering (Circulair Kopenhagen).

Huis-aan-huis inzamelingen maken het de burgers zo gemakkelijk mogelijk en Kopenhagen werkt eraan om in 2050 een afvalvrije gemeente te worden. Kopenhagen is ook de fietsvriendelijkste stad in de wereld.


2. Singapore City

Singapore zorgt voor een indrukwekkend kleine hoeveelheid stortafval per inwoner – slechts 307 kg, vergeleken met het gemiddelde van 380 kg in de rest van Azië.

Deze stad heeft als doel om tegen 2030 70% van zijn afval te recyclen en heeft de deelname van bedrijven vergroot door wetten in te voeren die bedrijven verantwoordelijk maken voor het afval dat ze produceren.


Zie hier de de top 10 groenste steden van Frankrijk.


1. Vancouver

Dit is Canada’s paradijs als het gaat om recycling. De stad Vancouver heeft haar percentage in iets meer dan een decennium verhoogd van 40% naar meer dan 60%, met een doel van 80%.

De stad doet dit door recycling onderdeel te maken van de circulaire economie en innovatieve regelingen die bedrijven belonen die materialen upcyclen of hergebruiken.


Zie hier de top 100 Duurzame toeristische bestemmingen 2021.


Top 10: Groenste steden ter wereld 2021

  1. Vancouver – Canada
  2. Singapore City – Singapore
  3. Kopenhagen – Denemarken
  4. Helsinki – Finland
  5. Curitiba – Brazilië
  6. Delhi – India
  7. Los Angeles – Verenigde Staten
  8. Leeds – Verenigd Koninkrijk
  9. Wenen – Oostenrijk
  10. Stockholm – Zweden

Geef een reactie