Top 10 grootste autoproducenten 2023

0
Top 10 grootste autoproducenten 2023
Top 10 grootste autoproducenten 2023

Grootste autoproducenten 2023

Henry Ford is de grondlegger van massaproductie die met zijn Model-T verantwoordelijk was voor het hervormen van industriële processen wereldwijd.

Toen, 40 jaar later, besloot Yumi Otsuka, CEO van Toyota, de overtollige voorraad terug te dringen en onderdelen en reserveonderdelen alleen te bestellen wanneer dat nodig was.

Het leverde efficiëntiebesparingen op waardoor Toyota omhoog schoot in de ranglijst van autofabrikanten, voorbij Amerikaanse autofabrikanten die geworteld waren in de toen achterhaalde productiemethoden van Ford.

Otsuka had just-in-time ‘lean manufacturing’ uitgevonden. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Top 10 grootste autoproducenten 2023

Bron: www.upplychaindigital.com


10. Mercedes-Benz – 2,8 miljoen voertuigen

De Mercedes-Benz Group AG (voorheen Daimler AG) is een toonaangevende wereldwijde leverancier van premium en luxe auto’s en bestelwagens.

Het bedrijf werkt onlangs samen met Microsoft aan het verbeteren van zijn productiesystemen, door een dataplatform te creëren om transparantie te bieden in elke fabriek en om voorraadbeheer en efficiëntie van de toeleveringsketen te optimaliseren.

Het systeem stelt Mercedes ook in staat om logistieke knelpunten op te lossen met behulp van “dynamische prioritering”, waardoor hoogwaardige en elektrische voertuigen op de eerste plaats komen voor middelen.


9. BMW – 2,9 miljoen voertuigen

Luxe autofabrikant BMW Group maakt de merken BMW, Mini en Rolls-Royce. Het hanteert een platformstrategie, waarbij meerdere voertuigmodellen gemeenschappelijke componenten en technologieën delen.

Dit verbetert de efficiëntie, verlaagt de kosten en stroomlijnt de toeleveringsketen, omdat onderdelen uitwisselbaar zijn, evenals productieprocessen.

Het voert ook gezamenlijke ontwikkelingsprojecten uit met leveranciers, zoals het delen van technologie, om continue verbetering te stimuleren, innovatie te stimuleren en productontwikkeling te verbeteren.


Zie hier de mooiste BMW aller tijden is de BMW E30 M3 (de top 10 mooiste…)


8. Stellantis – 3,2 miljoen voertuigen

Stellantis is opgericht in 2021, na een fusie tussen het Italiaans-Amerikaanse conglomeraat Fiat Chrysler Automobiles en de Franse PSA Group. De 16 merken omvatten Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, Fiat, Maserati, Opel, Peugeot en Vauxhall.

Elke dag worden miljoenen onderdelen geleverd aan Stellantis-vestigingen over de hele wereld, en dit wordt bereikt dankzij een nauwe samenwerking met rederijen en expediteurs.

Het bedrijf optimaliseert ook transportplannen, ladingen en volumes en ontwikkelt intermodaliteit om de CO2-uitstoot te verminderen.


Zie hier de Top 10 meest populaire occasions 2023.


7. Hyundai – 4,4 miljoen voertuigen

De Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai – met dochteronderneming Kia – beheert een wereldwijde toeleveringsketen om zijn steeds indrukwekkendere productie te ondersteunen.

Het onderhoudt strategische relaties met zijn leveranciers, met een sterke nadruk op kwaliteit, kostenefficiëntie en innovatie.

De digitale platforms van het bedrijf bieden ondertussen real-time data-analyse rond voorraadbeheer, communicatie met leveranciers en besluitvorming.


Zie hier de Top 10 meest toekomstbestendige autofabrikanten 2023.


6. Ford – 4,7 miljoen voertuigen

In de 120 jaar van zijn geschiedenis is Ford de autofabrikant voor de massa gebleven, met betrouwbare en betaalbare auto’s, vrachtwagens en bestelwagens.

Ford voert al lang kwaliteitscontrole in de hele toeleveringsketen en werkt nauw samen met leveranciers om ervoor te zorgen dat aan de kwaliteitseisen wordt voldaan.

Het werkt samen met leveranciers om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen en verstoringen van de productie en levering tot een minimum te beperken.

Logistiek gezien gebruikt het technologie om transportroutes en voorraadniveaus te optimaliseren en operaties te stroomlijnen.


5. Honda – 5,1 miljoen voertuigen

Het in Japan gevestigde Honda produceert zowel auto’s als motorfietsen en is ook een wereldleider in de productie van elektrische apparatuur.

Net als Toyota werkt Honda met lean manufacturing-principes om de supply chain-activiteiten te optimaliseren. Dit omvat afvalvermindering en het stroomlijnen van processen om de efficiëntie en productiviteit te verhogen.

Het balanceert ook wereldwijde inkoop met regionale productie om de veerkracht van de toeleveringsketen te waarborgen en risico’s te beperken.


Zie hier de Top 10 best verkochte auto’s ter wereld 2022.


4. General Motors – 7,3 miljoen voertuigen

Het wereldwijde supply chain-netwerk van GM ondersteunt iconische merken zoals Chevrolet, Cadillac, GMC en Buick.

GM voert een rigoureus leveranciersselectieproces uit, waarbij potentiële leveranciers worden geëvalueerd op basis van factoren zoals kosten. leveringscapaciteit en technologische expertise.

Het maakt nu gebruik van digitale platforms voor real-time communicatie en het delen van leveranciersinformatie, wat het heeft geholpen om te reageren op de gewelddadige schommelingen in de vraag van de afgelopen jaren.


3. NRM Alliance – 8,1 miljoen voertuigen

NRM (Nissan-Renault-Mitsubishi Alliance) vindt zijn oorsprong in de samenwerking tussen Renault en Nissan in 1990, waarbij Mitsubishi in 2017 toetrad.

Om de bedrijfsvoering te optimaliseren, gebruikt NRM een gemeenschappelijk inkoopsysteem waarmee Alliance3-leden kunnen profiteren van schaalvoordelen, zowel op het gebied van productiekosten als op het gebied van duurzaamheidsinitiatieven. Het zegt dat zijn omgang met leveranciers gebaseerd is op “vertrouwen, respect en transparantie”.


2. Toyota – 8,2 miljoen voertuigen

In overeenstemming met zijn reputatie als innovator door de eeuwen heen, heeft Toyota Group een sterk geïntegreerde toeleveringsketen, die tal van dochterondernemingen, leveranciers en partners omvat.

Zijn lean manufacturing-model – bekend als het Toyota-productiesysteem – wordt algemeen overgenomen door andere autofabrikanten omdat het bekend staat om zijn efficiëntie en kosteneffectiviteit.

Het bedrijf heeft langdurige relaties met zijn leveranciers en, zo zegt het, “we leggen de nadruk op samenwerking, vertrouwen en continue verbetering”


1. Volkswagen – 9,6 miljoen voertuigen

De uitgebreide wereldwijde toeleveringsketen van de Volkswagen Groep omvat meerdere merken, waaronder Volkswagen, Audi en Porsche.

Volkswagen werkt wereldwijd samen met een breed scala aan leveranciers, waaronder zowel directe leveranciers als die in tier twee. Het werkt nauw samen met zijn leveranciers om de capaciteiten, de kwaliteit van de output en de duurzaamheidsnormen te verbeteren.

Volkswagen maakt ook gebruik van digitale technologieën en gegevensintegratie om de zichtbaarheid en efficiëntie van de toeleveringsketen te verbeteren.


Top 10 grootste autoproducenten 2023

  1. Volkswagen – 9,6 miljoen voertuigen
  2. Toyota – 8,2 miljoen voertuigen
  3. NRM Alliance – 8,1 miljoen voertuigen
  4. General Motors – 7,3 miljoen voertuigen
  5. Honda – 5,1 miljoen voertuigen
  6. Ford – 4,7 miljoen voertuigen
  7. Hyundai – 4,4 miljoen voertuigen
  8. Stellantis – 3,2 miljoen voertuigen
  9. BMW – 2,9 miljoen voertuigen
  10. Mercedes-Benz – 2,8 miljoen voertuigen

Geef een reactie