Top 10 grootste banken ter wereld 2022

Industrial & Commercial Bank Of China - Top 10 grootste banken ter wereld 2022
Industrial & Commercial Bank Of China - Top 10 grootste banken ter wereld 2022

Grootste banken ter wereld 2022

Ze betekenen de opkomst en ondergang van de mensheid: banken. Zie hier de allergrootste ter wereld. Let op: het gaat hier om biljoenen. Een biljoen is tien tot de 12e macht, 1012, dus 1.000.000.000.000. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over economie op deze website.


Top 10 grootste banken ter wereld 2022

De onderstaande lijst met banken en cijfers is samengesteld uit verschillende bronnen van internet, zoals Wikipedia, Investopedia en Dough Roller. De cijfers betreffen de activa van de bank.


10. Credit Agricole Group – $ 2,13 biljoen

Deze bank is ’s werelds grootste coöperatieve financiële instelling. Het hoofdkantoor is te vinden in Montrouge, Frankrijk en bedient een verscheidenheid aan klanten over de hele wereld.

De bank beheert een aanzienlijk deel van het Franse banksysteem en staat bekend om zijn historische banden met de landbouwsector.


Zie hier de top 12 grootste banken van Nederland naar balanstotaal.


9. Bank of America (BAC) – $ 2,35 biljoen

De Bank of America is de op één na grootste bankinstelling in Amerika. Het bedient ongeveer 10% van alle Amerikaanse bankdeposito’s en houdt zich voornamelijk bezig met commercieel bankieren, vermogensbeheer en investeringsbankieren.

Bank of America, opgericht in 1784 en met het hoofdkantoor in Charlotte City, North Carolina, heeft nu klanten over de hele wereld en vanuit haar 5.000 financiële vestigingen op de wereld.

Bank of America is ook één van de grootste bedrijven in de Verenigde Staten en biedt werk aan meer dan 208.000 mensen. In 2008 nam het Merrill Lynch over, waardoor het de grootste vermogensbeheerder ter wereld is.


8. BNP Parabis – $ 2,33 biljoen

Deze bank is in 2000 ontstaan ​​door een fusie tussen Banque Nationale de Paris (BNP) en Paribas. De oorsprong gaat terug tot 1848. BNP Parabis, met hoofdzetel in Parijs, Frankrijk, heeft meer dan 190.000 mensen in dienst en haalt het grootste deel van zijn jaaromzet uit dagelijkse klantenrekeningen.


Zie hier de top 25 beste films over bankovervallen aller tijden met trailers.


7.HSBC Holdings PLC – $ 2,55 biljoen

HSCB Holdings PLC is een Britse multinationale investeringsbank en financiële holdingmaatschappij. De bank heeft meer dan duizend vestigingen en tachtig kantoren in het Verenigd Koninkrijk en vierhonderdzestig in de Verenigde Staten.

Met meer dan vier miljoen klanten wereldwijd biedt HSBC haar klanten private banking, corporate finance en retail en commercial banking aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen, Engeland en er werken momenteel meer dan 235.000 mensen.

HSBC is te vinden in ongeveer vijfenzestig landen over de hele wereld en is genoteerd aan zowel de London Stock Exchange als de Hong Kong Stock Exchange.


6. JPMorgan Chase & Co – $ 2,62 biljoen

JPMorgan Chase & Co, houdstermaatschappij van financiële diensten en multinationale investeringsbank. Ze leveren producten aan haar klanten in meer dan 100 landen en houden zich bezig met vermogensbeheer, beleggingsdiensten, vermogensbeheer en effecten.

JPMorgan Chase & Co is het resultaat van de fusie van verschillende grote banken in 2000 en is nu een van de duurste bedrijven ter wereld.


Zie hier de top 50 grootste banken van Europa in 2020.


5. Mitsubishi UFJ Financial Group – $ 2,81 biljoen

Dit is één van de belangrijkste bedrijven van de Mitsubishi Corporation en biedt haar klanten een verscheidenheid aan diensten, waaronder commercial banking, vermogensbeheer, trustbankieren en internationale financiering.

De bank is in 2005 opgericht na een fusie tussen twee van de grootste banken van Japan, de Mitsubishi Tokyo Financial Group en UFJ-holdings.

Het hoofdkantoor is momenteel gevestigd in de stad Osaka en er werken meer dan 106.000 mensen.


4. Bank of China – $ 3 biljoen

Dit is één van de vier grootste commerciële staatsbanken in China en is in 1912 opgericht door de republikeinse regering. Het hoofdkantoor is gevestigd in Peking, China, er werken ongeveer 310.000 mensen en er zijn kantoren in meer dan twintig landen.

De bank biedt investeringsbankieren, verzekeringen en beleggingsdiensten, persoonlijke leningen, creditcards, hypotheken en beheer van activa en passiva.

Ongeveer 70% van het bedrijf is in handen van de Chinese overheid.


Zie hier de top zeven grootste bankrovers ter wereld.


3. Agricultural Bank of China – $ 3,2 biljoen

De volgende van de ‘Big Four’-banken van China, AgBank opgericht in 1951, heeft vestigingen in Seoul, Tokio, Singapore, Sydney, New York, Londen en nog veel meer in de grootste steden ter wereld.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Peking, er werken meer dan 444.000 mensen en het is volledig eigendom van de staat. Het heeft 320 miljoen particuliere klanten en 2,7 miljoen zakelijke klanten over de hele wereld met ruim 24.000 vestigingen.

In 2010 ging AgBank naar de beurs en was op dat moment ’s werelds grootste IPO ooit, die sindsdien alleen is verslagen door Alibaba.


2. China Construction Bank Corporation – $ 3,3 biljoen

De derde van de ‘Big Four’ op de lijst, CCB, heeft ongeveer 13.500 binnenlandse vestigingen en heeft buitenlandse vestigingen in Frankfurt, Barcelona, ​​​​Luxemburg, Hong Kong, New York, Seoul en verschillende andere grote steden.

Het hoofdkantoor is gevestigd in het Xicheng-district, Peking. CCB heeft meer dan 333.000 mensen in dienst en biedt zowel corporate banking als personal banking aan.

Voorbeelden van wat ze aanbieden zijn creditcards, persoonlijke leningen, deposito’s en vermogensbeheer.


Zie hier de Top 100 meest klantgerichte bedrijven ter wereld 2022.


1. Industrial & Commercial Bank Of China – $ 4,2 biljoen

De grootste bank ter wereld is de Industrial & Commerical Bank of China, die ook de grootste bank in China is en de grootste van China’s ‘Big Four’.

Door het totale aantal activa, klanten, werknemers, leningen en deposito’s domineert ICBC volledig de rest van de grootste banken ter wereld.

De staatsbank is in 1984 opgericht als een naamloze vennootschap en is door haar enorme aantal activa uitgegroeid tot het grootste openbare bedrijf ter wereld.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Peking, China en er werken maar liefst 460.000 mensen in vestigingen in Azië, Europa, Amerika en Oceanië.

Het 70% overheidsbedrijf stond op de eerste plaats in de ‘The Bankers Top 1000 World Banks-ranglijst’ en als eerste op de Forbes Global 2000 van ’s werelds grootste openbare bedrijven.


Top 10 grootste banken ter wereld 2022

  1. Industrial & Commercial Bank Of China – $ 4,2 biljoen
  2. China Construction Bank Corporation – $ 3,3 biljoen
  3. Agricultural Bank of China – $ 3,2 biljoen
  4. Bank of China – $ 3 biljoen
  5. Mitsubishi UFJ Financial Group – $ 2,81 biljoen
  6. JPMorgan Chase & Co – $ 2,62 biljoen
  7. HSBC Holdings PLC – $ 2,55 biljoen
  8. BNP Parabis – $2.33 biljoen
  9. Bank of America – $ 2,35 biljoen
  10. Credit Agricole Group – $ 2,13 biljoen

Zie hier de 10 grootste overvallen en bankroven van de wereld (met filmpje).