Top 10 grootste Chinese merken wereldwijd 2023

0
ByteDance - Top 10 grootste Chinese merken wereldwijd 2023
ByteDance - Top 10 grootste Chinese merken wereldwijd 2023

Grootste Chinese merken wereldwijd 2023

Zie hier de trots van China en deze bedrijven groeien en bloeien. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over China op deze website.


Top 10 grootste Chinese merken wereldwijd 2023

Bron: www.global.chinadaily.com.cn


10. Vivo

Vivo Communication Technology Co. Ltd. is een Chinees multinationaal technologiebedrijf met hoofdkantoor in Dongguan, Guangdong, dat smartphones, smartphone-accessoires, software en online services ontwerpt en ontwikkelt.


Zie hier de Top 10 meest invloedrijke merken Azië 2021.


9. Hisense

Hisense Group is een Chinese multinationale grote fabrikant van apparaten en elektronica met hoofdkantoor in Qingdao, provincie Shandong, China. Televisies zijn de belangrijkste producten van Hisense en het is de grootste tv-fabrikant in China qua marktaandeel sinds 2004.

Hisense is ook een OEM, dus sommige van zijn producten worden verkocht aan andere bedrijven en dragen merknamen die geen verband houden met Hisense.


8. Haier

De Haier Group Corporation is een Chinese multinationale onderneming voor huishoudelijke apparaten en consumentenelektronica met hoofdkantoor in Qingdao, Shandong.

Het ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt producten, waaronder koelkasten, airconditioners, wasmachines, drogers, magnetrons, mobiele telefoons, computers en televisies.


7. Oppo

OPPO is een Chinese fabrikant van consumentenelektronica met het hoofdkantoor in Dongguan, Guangdong. De belangrijkste productlijnen omvatten smartphones, slimme apparaten, audioapparaten, powerbanks en andere elektronische producten.

Het wordt naar verluidt in verband gebracht met BBK Electronics, terwijl het bedrijf dit officieel ontkent.


Zie hier de Top 10 grootverbruikers van chips 2021 (semiconductoren).


6 Huawei

De Huawei Technologies Co., Ltd. is een Chinees multinationaal technologiebedrijf met hoofdkantoor in Shenzhen, in de provincie Guangdong.

Het ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt telecommunicatieapparatuur, consumentenelektronica, slimme apparaten en diverse zonne- energieproducten op daken.


5. AliExpress

AliExpress is een online retailservice gevestigd in China en eigendom van de Alibaba Group. Gelanceerd in 2010, bestaat uit kleine bedrijven in China en andere locaties, zoals Singapore, die producten aanbieden aan internationale online kopers. Het is de meest bezochte e-commerce website in Rusland.


4. Shein

Shein is een Chinese online fast fashion retailer met hoofdkantoor in Singapore. Opgericht in Nanjing, China in oktober 2008 als ZZKKO door ondernemer Chris Xu, groeide Shein uit tot ’s werelds grootste moderetailer vanaf 2022.

Shein levert aan meer dan 150 landen en werd na een financieringsronde in april gewaardeerd op $ 100 miljard. 2022.


Zie hier de 10 Best verkopende Laptop merken 2020.


3. Lenovo

De Lenovo Group Limited is gespecialiseerd is in ontwerp, productie en marketing consumentenelektronica, pc’s, software, zakelijke oplossingen en aanverwante diensten.

Producten die door het bedrijf zijn vervaardigd, zijn onder meer desktopcomputers, laptops, tabletcomputers, smartphones, werkstations, servers, supercomputers, apparaten voor gegevensopslag, IT-beheersoftware en slimme televisies.


2. Xiaomi

De Xiaomi Corporation is een Chinese ontwerper en fabrikant van consumentenelektronica en aanverwante software, huishoudelijke apparaten en huishoudelijke artikelen.

Na Huawei is het de op een na grootste fabrikant van smartphones ter wereld, waarvan de meeste draaien op de MIUI- gebruikersinterface, die is gebaseerd op de Android besturingssysteem.


1. ByteDance

ByteDance Ltd. is een Chinees internettechnologiebedrijf met hoofdzetel in Peking en opgenomen in de Kaaimaneilanden. Het bedrijf is sinds 2015 wereldwijd actief en is vooral in West-Europa bekend via TikTok.

Een belangrijk product van ByteDance is Toutiao, een populair contentplatform in China, wat begon als nieuwswebsite en zich ontwikkelde tot een platform dat inhoud biedt in verschillende formaten, zoals tekst, afbeeldingen, vraag-en-antwoord, microblogs en video’s. Toutiao biedt gebruikers gepersonaliseerde inhoud op basis van algoritmen.


Top 10 grootste Chinese merken wereldwijd 2023

  1. ByteDance
  2. Xiaomi
  3. Lenovo
  4. Shein
  5. AliExpress
  6. Huawei
  7. Oppo
  8. Haier
  9. Hisense
  10. Vivo

Geef een reactie