Top 10 grootste kastelen ter wereld in m2

0
Top 10 grootste kastelen ter wereld
Top 10 grootste kastelen ter wereld

Top 10 grootste kastelen ter wereld

Hier vind je de kastelen van 35.000 m2 en meer. De allergrootste, Slot Mariënburg in Polen, is zelfs meer dan 140.000 m2 groot. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over architectuur op deze website…


Top 10 grootste kastelen ter wereld


10. Edinburgh Castle (35.737 m2)

Edinburgh Castle
Edinburgh Castle

Het Schotse Edinburgh Castle is een kasteel, te vinden op Castle Rock, een oude vulkanische plug, in de hoofdstad Edinburgh. De meeste gebouwen van het huidige kasteel zijn 17e-eeuws.

Ook de Schotse kroonjuwelen en de Stone of Scone of Stone of Destiny, waarop de koningen van Schotland werden gekroond, zijn hier te bezichtigen.

Website: www.edinburghcastle.scot


9. Citadel van Aleppo (39.804 m2)

Citadel van Aleppo
Citadel van Aleppo

De Citadel van Aleppo is een burcht op een heuvel midden in de Syrische stad Aleppo. Het enorme gebouw steekt 50 meter boven de stad uit en is omgeven door een 20 meter diepe en 30 meter brede greppel.

Eén van de typische kenmerken van de burcht is de grote toegangspoort die je via een brug bereikt. Deze werd in de 16e eeuw gebouwd door de mammelukken. In de poort zijn drie stalen deuren verwerkt.

We weten niet hoeveel er nog overeind staat, lees hier ->>> meer…


8. Kasteel Himeji (41.468 m2)

Kasteel Himeji
Kasteel Himeji

Het Japanse Kasteel Himeji ligt in de stad Himeji in de prefectuur Hyōgo en is één van de oudste overblijvende originele gebouwen uit de Sengoku-periode.

Als kasteel heeft de status van Nationaal erfgoed van Japan en heeft sinds december 1993 erkenning van UNESCO als Werelderfgoed.

Het kasteel van Himeji vormt samen met Kasteel Matsumoto en Kasteel Kumamoto de drie bekendste kastelen van Japan. Soms wordt het kasteel ook Hakurojō of Shirasagijō, Witte reiger-kasteel, genoemd omwille van zijn witte buitenmuren.

Website: www.himejicastle.jp/en


7. Burcht van Boeda (44.674 m2)

Burcht van Boeda
Burcht van Boeda

De burcht van Boeda, het oude koningspaleis, is een historisch kasteelcomplex in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het complex is gelegen op de Burchtheuvel (Várhegy), het oude stadshart van het stadsdeel Boeda, op 70 meter boven de Donau.

Website: www.budacastlebudapest.com


6. Spišský hrad (49.485 m2)

Spišský hrad
Spišský hrad

De Spišský hrad is een kasteelruïne in het oosten van Slowakije en behoort tot de grootste kasteellocaties van Centraal-Europa. De ruïne ligt in de Spiš-regio bij het dorpje Žehra en nabij Spišské Podhradie.

Spišský hrad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, waaraan het in 1993 samen met de aangrenzende plaatsen Spišská Kapitula, Spišské Podhradie en Žehra werd toegevoegd. Het kasteel trekt jaarlijks ongeveer 170.000 bezoekers (2006).

Website: www.spisskyhrad.sk


Top 5 grootste kastelen ter wereld


5. Festung Hohensalzburg (54.523 m2)

Festung Hohensalzburg
Festung Hohensalzburg

De eerbiedwaardige Festung Hohensalzburg is een volledig ommuurde stenen burcht die hoog boven de Oostenrijkse stad Salzburg uittorent, op de top van de Festungsberg.

Het is met een lengte van 250 meter en een breedte van 150 meter een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa.

Website: www.salzburg.info


4. Windsor Castle (54.835 m2)

Windsor Castle
Windsor Castle

Het prachtige Windsor Castle is een van de residenties van het Britse Hof. De Britse koninklijke familie verblijft hier regelmatig. Het kasteel staat in het stadje Windsor in het graafschap Berkshire.

Dit optrekje werd in 1070 gebouwd in opdracht van Willem de Veroveraar, als verdedigingsburcht. Daarna is het aanzienlijk veranderd en uitgebreid, naar de modernere noden van de tijd.

Website: www.rct.uk/visit/windsor-castle


Zie hier de top 10 mooiste kastelen van Frankrijk.


3. Praagse burcht (66.761 m2)

Grootste kastelen ter wereld: Praagse burcht
Praagse burcht

De Praagse burcht of Kasteel van Praag genoemd, is een burcht in de Tsjechische stad Praag op de heuvel en burchtwijk Hradčany. Dit kasteel werd in de 9e eeuw gebouwd.

Website: www.hrad.cz/en/prague-castle-for-visitors


2. Mehrangarh Fort (81.227 m2)

De Mehrangarh of Mehran Fort, is te vinden in Jodhpur, Rajasthan. Het is een van de grootste forten in India. Dit fort werd gebouwd rond 1459 door Rao Jodha en ligt ruim 200 meter boven de stad en is ingesloten door imposante dikke muren.

Website: www.mehrangarh.org


1. Slot Mariënburg (Malbork) (143.591 m2)

Grootste kastelen ter wereld: Slot Mariënburg
Slot Mariënburg

Het Slot Mariënburg is het grootste kasteel ter wereld en er is natuurlijk ook een museum. Dit kasteel is te vinden in de Poolse stad Malbork aan de rivier Nogat en is opgericht in 1274.

Stad en burcht heetten oorspronkelijk Mariënburg naar de heilige Maria, de beschermvrouwe van de Orde, en herbergden het hoofdkwartier van de kruisridderstaat van de Duitse Orde.

Het slot van de Orde is een toeristische trekpleister en staat op de werelderfgoedlijst.

Website: www.zamek.malbork.pl/en