Top 10 grootste slangen ter wereld

Groene anaconda: Top 10 grootste slangen ter wereld
Groene anaconda

Grootste slangen ter wereld

Ruim over de 200 kilo en bijna negen meter lang kunnen ze worden. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over de natuur op deze website en zie hier ->>> meer over de bedreigde slangen.


Top 10 grootste slangen ter wereld

De langste slang ooit in gevangenschap is Medusa, een python (python reticulatus). De slang is eigendom van Full Moon Productions Inc. in Kansas City, Missouri, VS. Bij metingen op 12 oktober 2011 bleek ze 7,67 meter lang te zijn.

10. Cubaanse boa

Chilabothrus angulifer

Cubaanse boa
Cubaanse boa

Gewicht: 27 kg
Lengte: 4,8 mr


9. Donker gevlekte anaconda

Eunectes deschauenseei

Gewicht: 30 kg
Lengte: 3 mr


8. Boa constrictor

Boa constrictor

"<yoastmark

Gewicht: meer dan 45 kg
Lengte: tot 4,3 mr

De boa constrictor eet voornamelijk knaagdieren, vogels en kleinere reptielen zoals hagedissen. De slang wurgt zijn prooi en slikt deze vervolgens in één keer door. De boa wordt twee tot drie meter lang en heeft een lichtbruine kleur met donkere ronde vlekken op de rugzijde die enige variatie kennen. De slang is niet giftig en is niet gevaarlijk voor mensen.


7. Gele anaconda

Eunectes notaeus

Gele anaconda
Gele anaconda

Gewicht: 25 tot 35 kg
Lengte: 3 tot 4 mr

Het voedsel bestaat uit zoogdieren en vogels die aan de oever komen drinken, vissen, hagedissen, en voor een niet onbelangrijk deel uit kleine krokodilachtigen. De prooi wordt bliksemsnel gepakt met de scherpe tanden en meteen omstrengeld en gewurgd. Het is geen giftige slang maar met de scherpe tanden kunnen vervelende wonden worden toegebracht. Zie hier ->>> de dodelijkste slangen op deze website.


6. Amethystine python

Simalia amethistina

Amethystine python
Amethystine python

Gewicht: 91 kg
Lengte: 6 mr en gemiddeld 3,5 mr

De amethystine python is een grote python afkomstig uit Australië. Het dieet van de amethistine python bestaat over het algemeen uit vogels, vleermuizen, ratten, opossums en andere kleine zoogdieren. Grotere Australische vangen en eten wallaby’s en buidelratten, wachtend bij kreek- en rivieroevers op prooien die op zoek zijn naar drinkwater.


5. Indiase tijgerpython

Python molurus Pythonidae

Indiase tijgerpython
Indiase tijgerpython

Gewicht: 91 kg
Lengte: 6,4 m

Het voedsel van de Indiase tijgerpython bestaat uit warmbloedige, gewervelde dieren zoals zoogdieren en vogels. Die worden opgespoord met de warmtegevoelige organen aan de bek. Prooien worden door verwurging gedood en in een keer doorgeslikt.

Bij bedreiging zal de slang sissen, uitvallen maken en kan hierbij ook bijten. In de zomer wordt een zomerslaap gehouden in drogere delen van de habitat.


4. Afrikaanse rotspython

Python sebae

Afrikaanse rotspython
Afrikaanse rotspython

Gewicht: tot 113 kg
Lengte: tot 7,5 mr

Het voedsel van de Afrikaanse rotspython bestaat voornamelijk uit zoogdieren zoals ratten. Vanwege de behoorlijke lengte worden ook wat grotere prooidieren gegrepen, zo kan een volwassen antilope verschalkt worden. De slang kan wekenlang teren op een dergelijke prooi.


Top 3 grootste slangen ter wereld


3. Netpython

Malayopython reticulatus

Netpython
Netpython

Gewicht: 158 kg
Lengte: 7,9 mr

De netpython is aan water gebonden en wordt zelden ver van een bron aangetroffen.  Deze slang spendeert veel tijd in het water, loerend op prooien die komen drinken. De netpython is een goede klimmer, jonge exemplaren brengen veel tijd door in bomen maar oudere exemplaren worden te zwaar en houden zich vaak op in de strooisellaag waaraan de kleur goed is aangepast.

De slang is lethargisch; het dier is zeer inactief en spendeert vrijwel het gehele leven roerloos liggend in een hinderlaag voor prooien.


2. Burmese python

Python bivittatus

Burmese python
Burmese python

Gewicht: 182,8 kg
Minimum lengte volwassen Burmese pyton: 2,35 m


1. Groene anaconda

Eunectes murinus

Groene anaconda: Top 10 langste slangen wereld
Groene anaconda

Gewicht: meer dan 227 kg
Lengte: meer dan 8,8 mr
Minimum lengte volwassen groene anaconda: 3,2 mr

Het voedsel van deze Anaconda bestaat uit allerlei dieren zoals zoogdieren, vogels en andere reptielen. Ze kan grote prooidieren aan zoals herten en krokodilachtigen. Volwassen exemplaren hebben geen natuurlijke vijanden meer. De soort wordt bedreigd door de mens: de huid en het vlees van de slang zijn veel geld waard.