Top 10 grootste telecommunicatiebedrijven 2023

0
AT&T - Top 10 grootste telecommunicatiebedrijven 2023
AT&T - Top 10 grootste telecommunicatiebedrijven 2023

Grootste telecommunicatiebedrijven 2023

Zij plakken menen en daarmee de gehele wereld aan elkaar. Lees meer over deze giganten.


Lees hier ->>> meer over media op deze website.


Top 10 grootste telecommunicatiebedrijven 2023

Bron: www.investopedia.com


10. KDDI Corp. – $ 45,04 miljard

KDDI is gevestigd in Tokio en is opgericht in 1984. Het levert persoonlijke en zakelijke telecommunicatiediensten internationaal en binnen Japan.

Naast mobiele diensten (smartphone, mobiele telefoon) en vaste lijndiensten levert het bedrijf netwerk-, datacenter-, cloud/SaaS-, beveiligings- en IoT-diensten.

Het biedt ook financiële en betalingsdiensten. Verder biedt het een verscheidenheid aan technologische oplossingen voor telecommunicatiebedrijven en cloudproviders.


Zie hier de Top 500 sterkste merken in Europa 2022.


9. Orange – 47,45 miljard

Orange SA is opgericht in 1990 en heeft zijn hoofdkantoor in Issy-les-Moulineaux, Frankrijk. Het is een multinationaal telecommunicatiebedrijf die actief is in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Als een van Europa’s grootste operators bedient Orange residentiële, professionele en grootzakelijke klanten.

Het bedrijf levert onder meer vaste telefonie, huurlijnen, datatransmissie, mobiele telecommunicatie, kabeltelevisie, internetdiensten en omroepdiensten. Het biedt ook mobiele financiële diensten.

Daarnaast levert Orange nationale en internationale roamingdiensten en online advertentiediensten. Voorheen bekend als France Telecom, werd het in 2013 Orange SA.


8. Vodafone – $ 49,01 miljard

De Vodafone Group is opgericht in 1983 en heeft zijn hoofdkantoor in Newbury, het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf levert wereldwijd een scala aan telecommunicatiediensten, waaronder spraak- en datacommunicatie.

Het biedt mobiele diensten, zoals bellen, sms’en en datatoegang, evenals vaste-lijndiensten, waaronder breedband, televisie en spraak.

Het bedrijf biedt ook Internet of Things (IoT), publieke en private clouddiensten, cloudgebaseerde applicaties en producten voor het beveiligen van netwerken en apparaten.

Vodafone heeft meer dan 300 miljoen mobiele klanten, meer dan 25 miljoen vaste breedbandklanten en meer dan 20 miljoen tv-klanten.


Zie hier de Top 10 grootste Britse bedrijven 2022.


7. Charter Communications – $ 53,56 miljard

Charter Communications is opgericht in 1993. Het hoofdkantoor bevindt zich in Stamford, Conneticut.

Het is een een breedband- en kabelexploitant en biedt consumenten en bedrijven internet-, mobiele en spraakdiensten, wifi, bescherming tegen virussen en spyware en hoogwaardige draadloze routers.

Het bedrijf biedt ook voice over internet protocol (VOIP) communicatie en advertentiemogelijkheden voor netwerken en lokale adverteerders.

Charter Communications is eigenaar en exploitant van regionale sport- en nieuwsnetwerken. Het heeft meer dan 30 miljoen klanten in meer dan 40 staten in de VS.


6. T-Mobile US Inc. – $ 80,08 miljard

T-Mobile US is opgericht in 1994. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bellevue. Het is een grote Amerikaanse mobiele provider die actief is in de VS, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Ze leveren telecommunicatiediensten voor consumenten en bedrijven. T-Mobile biedt ook prepaid draadloze producten en diensten aan.

Het verkoopt zijn apparaten en diensten, evenals die voor Metro by T-Mobile, via eigen en geëxploiteerde winkels, websites en zijn mobiele app.


Zie hier de 100 Bedrijven met de hoogste marktwaarde 2020.


5. Nippon Telegraph & Telephone Corp. – $ 101,51 miljard

Nippon Telegraph & Telephone is opgericht in 1952. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, Japan. Nippon is een houdstermaatschappij die telecommunicatiediensten levert.

Het biedt binnenlandse i communicatiediensten, zoals vaste spraakgerelateerde, internetprotocol (IP) en pakketcommunicatiediensten.

Nippon verkoopt telecommunicatieapparatuur en levert ook systeemintegratie en netwerksysteemdiensten. Daarnaast exploiteert Nippon bedrijven in onroerend goed, financiën en meer.


4. Comcast Corp. – $ 121,21 miljard

Comcast Corporation is opgericht in 1963 en het hoofdkantoor is gevestigd in Philadelphia. Het heeft bedrijf vijf primaire bedrijfssegmenten: kabelcommunicatie, media, studio’s, pretparken en Sky.

Comcast levert breedband-, video-, spraak-, draadloze en andere diensten onder het merk Xfinity aan particuliere en zakelijke klanten.

Het biedt de streamingdienst Peacock aan. Comcast biedt ook direct-to-consumer-opties, waaronder video-, breedband-, spraak- en draadloze telefoondiensten.

Het beheert de uitzending van Sky News en Sky Sports. Comcast Corp. is eigenaar van het professionele ijshockeyteam Philadelphia Flyers en van andere sportteams.


3. Deutsche Telekom – $ 124,19 miljard

Deutsche Telekom is opgericht in 1995 en heeft zijn hoofdkantoor in Bonn, Duitsland. Het bedrijf is een leverancier van geïntegreerde telecommunicatie- en informatietechnologiediensten.

Het biedt vaste telefoondiensten, mobiele communicatiediensten, internettoegang en gecombineerde informatietechnologie- en telecommunicatiediensten aan klanten in Duitsland, Oost-Europa en de VS.


Zie hier de Top 100 Grootste techbedrijven ter wereld 2021 volgens Forbes.


2. Verizon Communications Inc. – $ 135,65 miljard

Verizon Communications, voorheen bekend als Bell Atlantic Corporation, is opgericht in 1983 en heeft zijn hoofdkantoor in New York.

Ze bieden onder andere draadloze spraak- en datadiensten en de verkoop van apparatuur, evenals data- en videocommunicatieproducten en -diensten.


1. AT&T Inc. – $ 163,71 miljard

AT&T Inc. is opgericht in 1983 en heeft zijn hoofdkantoor in Dallas, TX.

Haar diensten en producten omvatten onder andere draadloze communicatie, data-/breedband- en internetdiensten en lokale en interlokale telefoondiensten.

Het bedrijf bezit en exploiteert ook regionale tv-sportnetwerken.


Top 10 grootste telecommunicatiebedrijven 2023

  1. AT&T Inc. – $ 163,71 miljard
  2. Verizon Communications Inc. – $ 135,65 miljard
  3. Deutsche Telekom – $ 124,19 miljard
  4. Comcast Corp. – $ 121,21 miljard
  5. Nippon Telegraph & Telephone Corp. – $ 101,51 miljard
  6. T-Mobile US Inc. – $ 80,08 miljard
  7. Charter Communications – $ 53,56 miljard
  8. Vodafone – $ 49,01 miljard
  9. Orange – 47,45 miljard
  10. KDDI Corp. – $ 45,04 miljard

Geef een reactie