Top 10 grootste tempels ter wereld

0
Angkor Wat - Top 10 grootste tempels ter wereld
Angkor Wat - Top 10 grootste tempels ter wereld

Grootste tempels ter wereld

Zie hier de enorme bouwwerken ter eer en meerdere glorie van de hogere machten en krachten. Lees meer…


Top 10 grootste tempels ter wereld

Lees hier ->>> meer over architectuur en hier ->>> meer over religie op deze website


10. Baalbek

De tempel van Bacchus
De tempel van Bacchus

De Baalbek was de grootste tempel in het Romeinse rijk, door de Romeinen Heliopolis genoemd. De Romeinen bouwden drie tempels rond dit gebied, met Jupiter, Bacchus en Venus als voornaamste goden.

De tempel van Jupiter heeft 54 ​​zware granieten pilaren bekleed en slechts zes van deze gigantische pilaren staan ​​nog overeind. Ze bouwden de tempel van Bacchus in 150 na Christus, en de site is nog steeds goed bewaard gebleven.

De muren zijn versierd met 42 pilaren uit Korinthe en staan ​​rechtop. De Romeinse goden Hadad, Atargatis en een jonge mannelijke vruchtbaarheidsgod werden hier aanbeden.


Antwoord op de vraag: wat maakt iemand tot engerd?


9. Meenakshi Amman tempel

Meenakshi Amman
Meenakshi Amman

In de heilige stad Madurai in India is er een historische hindoetempel genaamd Meenakshi Sundaresvarar, Moeder Meenakshi in het oude Tamil. De tempel is opgedragen aan Shiva en zijn vrouw, Parvati, plaatselijk bekend als Meenakshi.

De tempel is te vinden in het centrum van Madurai, Tamil Nadu, India. Madurai is een oude stad die minstens 2500 jaar oud is. De tempelarchitectuur bevat 14 prachtige Gopurams of torens. Dit versierd met twee vergulde Gopurams voor de primaire goden, die de oude Indiase architecturale en sculpturale magie laten zien.


8. Brihadeeswarar

Brihadeeswarar
Brihadeeswarar

Deze tempel is een hindoe-heiligdom gewijd aan Shiva op de zuidelijke oever van de Kaveri-rivier in Tamil Nadu, India. Het is één van de grootste tempels in Zuid-India, uitgehouwen uit een enkele rots, uitgevoerd in Dravidische architectuur.

De tempel is ongeveer 66 meter hoog en een Nandi-beeldhouwwerk (stier) is ongeveer 16 voet lang en 13 voet lang, dat ook uit een enkele rots is uitgehouwen.

Raja Raja Chola Ik bouwde deze tempel rond 1010 na Christus. Deze tempel staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege het gedetailleerde architecturale ontwerp.


Antwoord op de vraag: wat is de lekkerste mayonaise?


7. Tikal (Tempel IV)

Tikal (Tempel IV)
Tikal (Tempel IV)

Dit is één van de grootste Maya-bouwwerken in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied in Guatemala. Tikal was een stad in de oude Maya-beschaving, waar veel van dergelijke piramidevormige tempels te vinden waren.

Maar de grootste, de vierde, is gebouwd in 741 na Christus met een hoogte van 64,6 meter. Tikal verwierf zijn rijkdom door zijn natuurlijke hulpbronnen en ligging te exploiteren om de eerste Maya-supermacht te worden.

Tempel IV is de zevende grootste tempel ter wereld en staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.


6. Jetavanaramaya

Jetavanaramaya

De Jetavanaramaya is te vinden in de stad Anuradhapura in Sri Lanka. Koning Mahasena bouwde het in de 3e eeuw na Christus, de constructie duurde 15 jaar en er werden ongeveer 93,3 miljoen gebakken stenen gebruikt.

Tijdens de bouw stierf King, maar het is voltooid door zijn zoon, Maghavan I.


Antwoord op de vraag: wat is de beste advertentie?


5. Sri Ranganathaswamy

Sri Ranganathaswamy
Sri Ranganathaswamy

De Sri Ranganathaswamy-tempel is een belangrijk heiligdom gewijd aan Ranganatha. Het is ook een van de beroemdste tempels in India, jaarlijks bezocht door miljoenen toeristen.

De tempel heeft een oppervlakte van 6.31.000 vierkante meter en is 73 meter hoog. Ze dateert uit de 17e eeuw, maar is pas in 1987 voltooid.


4. Akshardham tempel

Akshardham tempel
Akshardham tempel

3.000 vrijwilligers en 7.000 ambachtslieden bouwden deze tempel tussen 2000 en 2005. Pramukh Swami Maharaj heeft dit project ontwikkeld en het vertegenwoordigt duizend jaar Indiase en hindoeïstische cultuur en architectuur.
.
Het Centraal Monument heeft een hoogte van 43 meter, een breedte van 96 meter en een lengte van 110 meter. Het is bedekt met snijwerkdetails van flora, fauna, dansers, muzikanten en goden.

Het is volledig gemaakt van roze Rajasthani-zandsteen en Italiaans Carrara-marmer en heeft geen stalen of betonnen fundering.


Zie hier de top 10 grootste supermarktketens van Nederland.


Top 3 grootste tempels ter wereld


3. Borobudur

Borobudur

De Shailendra-dynastie bouwde deze tempel rond de 9e eeuw in Magelang, Midden-Java. De belangrijkste godheid van het heiligdom is Boeddha. Dit is een oud meditatiecentrum dat samen door monniken is gebouwd.

De tempel bevat zes vierkante platforms, drie-ronde platforms die ze overtreffen, prachtig versierd met 2.672 reliëfborden en 504 Boeddha-sculpturen.

Bovendien omringen 72 Boeddha-sculpturen in een zittende positie met uitzicht op de centrale toren van het bovenste platform de tempel.
De totale oppervlakte van de hele regio is ongeveer 2.500 vierkante meter.


2. Karnak (Grote Hypostyle Zaal)

Karnak
Karnak

Dit is ’s werelds grootste en oudste tempelstructuur. In feite bestaat Karnak uit verschillende verschillende tempels. De Grote Hypostyle Zaal met een oppervlakte van 5.000 vierkante meter is de grootste en meest populaire.

De constructie van de structuur begon tijdens het Middenrijk door Sesostris I en ging door gedurende het Ptolemaeus-tijdperk. Het district van Amun-Ra, het district van Mut, het district van Montu en de tempel van Amenhotep IV zijn de belangrijkste onderdelen.


Zie hier de Top 9 spullen die we kwijtraken op vakantie.


1. Angkor Wat

Angkor Wat
Angkor Wat

Het Angkor Wat Tempel complex is de grootste tempel ter wereld. De tempel is te vinden in Cambodja en het is het nationale icoon van het land. De tempel staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het heeft een oppervlakte van meer dan 500 hectare. Khmer-koning Suryavarman II bouwde het tempelcomplex. De site van de tempel beslaat 162,6 hectare of 1.626.000 vierkante meter. De hoofdtoren is 65 meter hoog en wordt omringd door vier andere torens.

Gebouwd rond het begin van de 12e eeuw is de tempel opgedragen aan Heer Vishnu. Later werd het een boeddhistisch centrum.

Website: www.virtualangkor.com


Top 10 grootste tempels ter wereld

  1. Angkor Wat
  2. Karnak
  3. Borobudur
  4. Akshardham tempel
  5. Sri Ranganathaswamy
  6. Jetavanaramaya
  7. Tikal (Tempel IV)
  8. Brihadeeswarar
  9. Meenakshi Amman tempel
  10. Baalbek

Wist je dat ongeplande gebeurtenissen leuker zijn dan geplande


Geef een reactie