Top 10 historische plaatsen om te bezoeken in Frankrijk

0
Domaine National du Palais Royal
Domaine National du Palais Royal

Historische plaatsen om te bezoeken in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn goed bewaarde en onderhouden historische locaties. Of het nu gaat om oude monumenten, charmante geplaveide straatjes of wijnmakerijen, Frankrijk heeft het allemaal. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over Frankrijk op deze website.


Top 10 historische plaatsen om te bezoeken in Frankrijk


10. Château Comtal de Carcassonne

Carcassonne
Château Comtal de Carcassonne

Het Chateau Comtal is één van de kastelen uit de middeleeuwen te vinden in de stad Carcassonne. Het kasteel heeft een geschiedenis van 2.500 jaar en is bewoond door Romeinen, Visigoten en kruisvaarders.

De restauratie begon in 1853, werd geleid door architect Eugène Viollet-le-Duc en is voortgezet door Paul Boeswillwald en architect Nodet.


Zie hier de top 100 mooiste middeleeuwse kastelen.


9. Kasteel van Chenonceau

Château de Chenonceau
Château de Chenonceau

In het kleine en prachtige dorpje Chenonceaux bevindt zich een kasteel genaamd Chateau de Chenonceau. Het ligt aan de rivier de Cher, die zich in de pittoreske Loire-vallei in Frankrijk bevindt.

Dit 16e-eeuwse kasteel is ontworpen door Philibert de l’Orme, een architect uit de Renaissance. Dit is ook één van de meest populaire toeristische attracties van het land, omdat de architectuur de overgang van laatgotische naar renaissancestijlen laat zien.


Zie hier de Top 10 goedkoopste mediterrane steden voor vakantie 2023.


8. Les Invalides

Les Invalides
Les Invalides

Vroeger stond Les Invalides bekend als Hôtel National des Invalides of Hôtel des Invalides, wat “Huis van de gehandicapten” betekent. Dit zijn gebouwen in Parijs, Frankrijk in het 17e arrondissement met monumenten en musea die zich richten op de geschiedenis van het leger in Frankrijk.

Het gebouw is ooit bedoeld als ziekenhuis en bejaardentehuis voor oorlogsveteranen. Nu vindt je er het militaire museum van het leger van Frankrijk. Verder omvat Les Invalides de nationale kathedraal van het Franse leger en de Dôme des Invalides, het hoogste kerkgebouw in Parijs met een hoogte van 107 meter.

In de Dôme vind je naast de tombe van Napoleon Bonaparte ook graven van beroemde militairen als Turenne, Vauban, Foch, Lyautey, de maarschalken Bertrand en Duroc. De verwanten van de keizer, zijn zoon Napoleon II (de Koning van Rome) en zijn broers Jérôme en Joseph liggen er ook.

Website: www.musee-armee.fr


Zie hier alle presidenten van Frankrijk sinds1848.


7. Begraafplaats Père Lachaise

Père Lachaise, Chemin Errazu
Père Lachaise, Chemin Errazu

Aan de noordoostkant van Parijs, Frankrijk, is de begraafplaats Père Lachaise, wat ‘Begraafplaats van het Oosten’ betekent. Het is zowel een begraafplaats als een park. Dit is de grootste begraafplaats en het grootste park van Frankrijk en er zijn ongeveer 300.000 tot 1.000.000 mensen begraven .

Père-Lachaise is de meest bezochte begraafplaats ter wereld. Beroemde mensen, zoals de Amerikaanse zanger en songwriter Jim Morrison, de Franse zangeres en actrice Edith Piaf en de Ierse auteur Oscar Wilde, zijn begraven op deze begraafplaats.

De begraafplaats van Père Lachaise is geopend in 1804 en ontleent zijn naam aan de biechtvader van Lodewijk XIV, Père François de la Chaise (1624-1709). Hij woonde in het jezuïetenhuis dat in 1682 op de plaats van de kapel is herbouwd.


Zie hier de top 100 grootste artiesten aller tijden volgens Rolling Stone Magazine.


6. Abdij van Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel: Top 25 Mooiste bezienswaardigheden in Normandië
Mont Saint-Michel

In 1979 verklaarde UNESCO de abdij van Mont Saint-Michel het ‘Wonder van de westerse wereld’. De abdij van Mont Saint, gelegen in Normandië, Frankrijk, is een getijdeneiland en een gemeente op het vasteland.

In het begin van de 8e eeuw bouwde Michael Saint-Aubert, een bisschop in Avranches, de abdij van Mont Saint. Hij verklaarde dat hij door de aartsengel Michael onder druk was gezet om een ​​kerk op de top van het eiland te bouwen. De abdij van Mont-Saint-Michel is een vroeg 13e-eeuwse gotische architectuur waarin Frankrijk een grote intellectuele, artistieke en economische bloei doormaakte.


Zie hier de top 25 mooiste bezienswaardigheden in Normandië.


5. Catacomben van Parijs

Catacomben van Parijs
Catacomben van Parijs

De Catacomben van Parijs bevinden zich in Parijs, Frankrijk. Deze ondergrondse begraafplaats in een tunnelnetwerk dat de oude steengroeven van Parijs verbindt.

Het isgebouwd om de overstroming van de begraafplaatsen van de stad te verminderen. Beroemde mensen tijdens de Franse Revolutie, zoals Jean-Paul Marat en Maximilien de Robespierre, zijn in deze catacomben geplaatst.

In 1860 waren de ossuaria gevuld met de overblijfselen van meer dan zes miljoen mensen.


Zie hier de Top 10 meest duurzame steden van Nederland 2023.


4. Amfitheater van Nîmes

Arènes de Nîmes
Arènes de Nîmes

Het amfitheater van Nîme, ook bekend als het Romeinse amfitheater, is een stadion met 34 terrassen die plaats bieden aan maximaal 24.000 mensen. Het is de best bewaarde arena ter wereld.

Het amfitheater van Nîmes gebouwd in de eerste eeuw onder keizer Augustus en is één van de grootste Romeinse amfitheaters in Gallië. Ook is het amfitheater van Nîme tegen gebruikt voor evenementen zoals de jacht op dieren en gladiatorengevechten.


Zie hier de Top 9 spullen die we kwijtraken op vakantie.


3. Cathédrale Notre-Dame de Paris

Brand in de Notre-Dame in 2019
Brand in de Notre-Dame in 2019

Notre-Dame de Paris bevindt zich in Île de la Cité, Parijs, Frankrijk. Het staat bekend om zijn middeleeuwse architectuur, gotische ontwerpen, grootte en oudheid.

Deze kathedraal is gebouwd door bisschop Maurice de Sully in 1163 en is opgedragen aan de Moeder van Jezus, Maria.


Wat Te Doen In Parijs? 100 Parijse bezienswaardigheden


2. Lascaux

Lascaux
Lascaux

De Grotten van Lascaux zijn te vinden in de regio van Frankrijk boven de vallei van de rivier de Vézère, in de buurt van Montignac in de Dordogne.

Deze grotten bevatten veel historische verklaringen. en aan paleolithische grottekeningen en schilderijen bestaande uit verschillende grote dieren die ooit inheems waren in de regio, cultuur en geschiedenis

De grotschilderingen zijn geschat op 20.000 jaar oud en in 1979 verklaarde UNESCO Lascaux tot werelderfgoed. Lascaux bleef na de oorlog vele jaren open voor het publiek, totdat het in 1963 is gesloten.

Bovendien begon het constante bezoek van toeristen te verslechteren en de prehistorische schilderingen in de grot uit te wissen. Zo zijn de oorspronkelijke grotten van Lascaux nu gesloten.

Website: www.lascaux.fr


Zie hier de top 100 beroemdste plekken op aarde.


1. Domaine National du Palais Royal

Domaine National du Palais Royal
Domaine National du Palais Royal

Het Palais Royal was vroeger een koninklijk paleis in Parijs. Het paleis huisvestte veel koninklijke families, zoals de hertog en hertogin van Orléans. Het is gebouwd door architect Jacques Lemercier in 1633 voor kardinaal Richelieu.

De sculpturen in de tuinen zijn gemaakt door Buren en Bury. De 260 zwart-wit gestreepte achthoekige zuilen zijn een must-see en één van de belangrijkste symbolen van Parijs.


Top 10 historische plaatsen om te bezoeken in Frankrijk

  1. Domaine National du Palais Royal
  2. Lascaux
  3. Cathédrale Notre-Dame de Paris
  4. Amfitheater van Nîmes
  5. Catacomben van Parijs
  6. Abdij van Mont Saint-Michel
  7. Begraafplaats Père Lachaise
  8. Les Invalides
  9. Kasteel van Chenonceau
  10. Château Comtal de Carcassonne

Geef een reactie