, , ,

Top 10 internationale CEO’s in de banksector 2024

Jane Fraser – Citigroup - Top 10 internationale CEO's in de banksector 2024

Internationale CEO’s in de banksector 2024

Banken transformeren hun infrastructuur en introduceren ze nieuwe fintech-mogelijkheden om aan de behoeften van technologie-gedreven consumenten te voldoen. Zie hier de CEO’s die hier grote invloed op uitoefenen.


Lees hier → meer over economie op deze website.


Top 10 internationale CEO’s in de banksector 2024

Bron: www.fintechmagazine.com


10. James Gorman – Morgan Stanley

Gorman, een Australisch-Amerikaanse financier, bekleedt sinds 2010 de positie van CEO bij Morgan Stanley. Zijn carrière begon als advocaat in Melbourne, waarna hij diverse leidinggevende functies bekleedde bij McKinsey & Co. en Merrill Lynch.

Gorman heeft uitgebreide ervaring in het bankwezen, inclusief zijn rol als directeur van de Federal Reserve Bank of New York. Naast zijn functie bij Morgan Stanley is hij momenteel directeur van de Council on Foreign Relations en lid van het Financial Services Forum.


9. Bruce Van Saun – Citizens Financial Group

Van Saun is voorzitter en CEO van Citizens Financial Group (CFG), waar hij in 2013 aantrad. Voorafgaand hieraan diende hij van 2009 tot 2013 als Group Finance Director en uitvoerend directeur in de raad van bestuur van RBS.

Bruce Van Saun heeft een rijke ervaring als financieel leider, met eerdere posities bij Deutsche Bank, Wasserstein Perella Group, Bank of New York Mellon en de Bank of New York. Hij leidde CFG naar volledige onafhankelijkheid van RBS in 2015 en is momenteel ook directeur van Moody’s en lid van de Federal Advisory Council.


Zie hier de Top 10 machtigste landen ter wereld in 2024.


8. Ronald O’Hanley – State Street Bank en Trust Company

O’Hanley, met een MBA-diploma van de Harvard Business School, is de voorzitter en CEO van State Street, de op een na oudste continu opererende bank in de VS. Hij trad in 2015 in dienst bij State Street en bekleedde eerder de rol van president en CEO van State Street Global Advisors.

Als CEO is hij sterk betrokken bij inspanningen op het gebied van klimaat, diversiteit en inclusiviteit, en corporate governance, waarbij hij de Sustainable Markets Initiative Task Force for Asset Managers and Asset Owners leidt.


Zie hier de Top 10 belangrijkste bedrijfsrisico’s voor 2024.


7. Robin Vince – Bank of New York Mellon

Vince is president, CEO en bestuurslid van de Bank of New York Mellon. Hij nam deze rol op zich na eerder vicevoorzitter en CEO van Global Market Infrastructure bij de instelling te zijn geweest. Hij heeft uitgebreide ervaring, voorheen bij Goldman Sachs, waar hij sinds 1994 werkte.

Tegenwoordig is Vince lid van de Hubbard Council van de National Geographic Society en de Raad van Advies van het Hospital for Special Surgery.


Zie hier de Top 100 meest waardevolle merken 2022 cf Interbrand.


6. Bharat Masrani – TD Bank Group

Masrani, sinds 2014 Group President en CEO van TD Bank Group, heeft meer dan 35 jaar ervaring in executive banking, allemaal binnen dezelfde organisatie. Bharat Masrani, die in 1987 als stagiair bij TD begon, bekleedde diverse leidinggevende functies, waaronder COO, Chief Risk Officer, CEO van TD Waterhouse in Europa en Head of Corporate Banking in Canada.

Hij ontving ook een eredoctoraat in de rechten van Mount Allison University en de Schulich School of Business.


5. Richard Fairbank – Capital One

Fairbank, de oprichter, voorzitter en CEO van het Fortune 100-bedrijf Capital One, behoort tegenwoordig tot de slechts vijf oprichters-CEO’s in de top 100 van Amerikaanse bedrijven.

Sinds de beursintroductie van Capital One in 1994 vervult Fairbank de rol van CEO en nam hij in 1995 de positie van voorzitter in. Na een eerdere carrière als strategieconsultant na het behalen van een MBA aan Stanford University, ontwikkelde Fairbank in 1987 het concept om Capital One op te bouwen.

Hij verliet zijn consultancy-carrière om een van de grootste financiële bedrijven in de VS te creëren. Capital One bedient momenteel meer dan 100 miljoen klanten en staat bekend als een van de beste werkplekken.

Sinds de oprichting heeft de financiële organisatie pionierswerk verricht op het gebied van het gebruik van data en technologie in de financiële dienstverlening.


4. David Solomon – Goldman Sachs

Solomon trad in 1999 toe tot Goldman Sachs als partner. Hij bekleedde de positie van Global Head van de Financing Group, waar hij leiding gaf aan de kapitaalmarkten en derivatenproducten voor zakelijke klanten.

Solomon was van 2006 tot 2016 co-hoofd van de Investment Banking Division van Goldman Sachs voordat hij de rol van president en COO op zich nam. Momenteel is hij niet alleen CEO van Goldman Sachs, maar ook voorzitter en lid van de Raad van Bestuur.

Hij is betrokken bij verschillende filantropische initiatieven als voorzitter van de Board of Trustees van Hamilton College en bestuurslid van de Robin Hood Foundation. Hij is tevens lid van de Board of Trustees van het New York-Presbyterian Hospital.


Zie hier de Top 10 beste private equity-bedrijven ter wereld 2022.


3. William Rogers – Truist Financial Corporation

“Bill” Rogers, CEO van de financiële dienstverlener Truist Financial Corporation, voegt zich bij de top 3. Truist werd opgericht na de fusie van BB&T en SunTrust Banks, met Rogers als CEO sinds 2021 en daarvoor president en COO tussen 2019 en 2021.

Voor de fusie leidde Rogers als voorzitter en CEO SunTrust vanaf 2012. Met uitgebreide ervaring in zakelijk en commercieel bankieren, retailbankieren en particulier vermogensbeheer, belichaamt Rogers de gemeenschapsgerichte missie van Truist.

Hij pleit voor filantropie en vrijwilligerswerk, en is lid van het bestuur van verschillende nationale organisaties, waaronder de Boys & Girls Clubs of America.


2. William Demchak – PNC Bank

Demchak, CEO van PNC Bank, staat aan het roer van een van de grootste gediversifieerde financiële dienstverleners in de VS. Hij trad in 2002 bij PNC in dienst als Chief Financial Officer en klom snel op tot de verantwoordelijkheid voor de middenmarkt en grote bedrijven, waarna hij in 2005 het hoofd werd van Corporate & Institutional Banking.

In 2009 werd hij SVP en een jaar later benoemd tot hoofd van PNC Businesses. Demchak, verkozen tot president in 2012, werd in april 2012 CEO en vervolgens in april 2014 voorzitter.

Naast zijn betrokkenheid bij culturele en sociale kwesties, is Demchak lid van de raad van bestuur van de Extra Mile Education Foundation en de Pittsburgh Cultural Trust. Hij zetelt ook in de Raad van Bestuur van het Bank Policy Institute en de Business Council.


Zie hier de Top 100 grootste banken ter wereld 2023.


1. Jane Fraser – Citigroup

Fraser, CEO van Citigroup, voert de lijst aan als de eerste vrouwelijke CEO in de geschiedenis van Citi. Citi, ’s werelds meest mondiale bank, bedient miljoenen consumenten, instellingen en bedrijven in 160 verschillende landen.

Sinds haar aantreden in 2021 heeft Fraser een meerjarig initiatief gelanceerd om de winstgevendheid van de groep te vergroten en de bank beter te positioneren voor de snelheid en technologische complexiteit van het huidige digitale tijdperk.

Ze vernieuwde het engagement van Citi om de meest vooraanstaande bankpartner te zijn voor bedrijven met grensoverschrijdende behoeften, de wereldleider op het gebied van vermogensbeheer en de meest gewaardeerde persoonlijke bank in de VS.

Fraser is lid van de Raad van Bestuur van de Business Roundtable en de Council on Foreign Relations, en vicevoorzitter van het Partnership for New York City en het Financial Services Forum.


Top 10 internationale CEO’s in de banksector 2024

  1. Jane Fraser – Citigroup
  2. William Demchak – PNC Bank
  3. William Rogers – Truist Financial Corporation
  4. David Solomon – Goldman Sachs
  5. Richard Fairbank – Capital One
  6. Bharat Masrani – TD Bank Group
  7. Robin Vince – Bank of New York Mellon
  8. Ronald O’Hanley – State Street Bank en Trust Company
  9. Bruce Van Saun – Citizens Financial Group
  10. James Gorman – Morgan Stanley