, , , , , , , ,

Top 10 landen die het meeste CO2 uitstoten 2022

Top 10 landen die het meeste CO2 uitstoten 2022

Landen die het meeste CO2 uitstoten 2022

Volgens nieuw onderzoek van McKinsey is de top 10 van landen goed voor 62% van de wereldwijde CO2-emissies en 49% van de methaanemissies.

Mckinsey voorspelt dat de energietransitie zou kunnen leiden tot een nettowinst van 15 miljoen banen, waardoor tegen 2050 ongeveer 200 miljoen banen worden gecreëerd. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over duurzaamheid op deze website.


Top 10 landen die het meeste CO2 uitstoten 2022

Bron: www.mckinsey.com


10. Iran

Iran heeft wetgeving ingevoerd om het aandeel van hernieuwbare energiebronnen en schone energiecentrales te verhogen tot ten minste 5% van de capaciteit van het land tot eind 2021. De CO2-uitstoot is sinds 1990 met maar liefst 240% gestegen.

Percentage van de wereldwijde CO2-uitstoot: 2%


Antwoord op de vraag: Wie vindt zijn werk nutteloos?


9. Zuid-Korea

Zuid-Korea is een grote energie-importeur en is de op één na grootste importeur van LNG wereldwijd. Het heeft zich ten doel gesteld om tegen 2050 CO2-neutraliteit te bereiken door het aandeel van hernieuwbare energiebronnen aanzienlijk te vergroten

Dit door steenkool geleidelijk af te schaffen, de energie-efficiëntie aanzienlijk te verbeteren en de ontluikende waterstofindustrie van het land te stimuleren.

Percentage wereldwijde uitstoot: 2%


8. Duitsland

Duitsland startte in 2010 met de ‘Energiewende’, een grootschalig plan om zijn energiesysteem efficiënter te maken, voornamelijk door hernieuwbare energiebronnen.

Percentage wereldwijde uitstoot: 2%


Zie hier Belangrijkste maffia organisaties – 14 criminele families met documentaire


7. Brazilië

Hernieuwbare energiebronnen voorzien in bijna 45% van de energievraag, waardoor de Braziliaanse energiesector één van de minst CO2-intensieve ter wereld is.

Percentage van de wereldwijde CO2-uitstoot: 3%


6. Japan

De afgelopen tien jaar heeft Japan aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van duurzame energie. Innovatie speelt een cruciale rol spelen om de ambities om tegen 2050 CO2neutraliteit te bereiken, waar te maken.

Percentage wereldwijde uitstoot: 3%


Wat is het best verkopende A merk van Nederland?


5. Indonesië

De invoer van olie in Indonesië is de afgelopen jaren snel toegenomen en het is de op drie na grootste steenkoolproducent ter wereld. Ook is het de grootste gasleverancier van Zuidoost-Azië. Dit land is ook de grootste producent van biobrandstoffen ter wereld.

Percentage van de wereldwijde CO2-uitstoot: 3%


4. Rusland

Dit land is één van de drie grootste producenten van ruwe olie ter wereld en strijdt om de eerste plaats met Saoedi-Arabië en de Verenigde Staten. Rusland is sterk afhankelijk van inkomsten uit olie en aardgas, die in 2021 45% van de Russische federale begroting uitmaakten.

Percentage van de wereldwijde CO2-uitstoot: 4%


Wist je dat hoe groter de overheid, hoe minder religieus het volk is.


3. India

Het energieverbruik is sinds 2000 meer dan verdubbeld, voortgestuwd door een groeiende bevolking, die binnenkort de grootste ter wereld zal zijn. In 2019 hebben bijna alle huishoudens toegang tot elektriciteit, wat betekent dat meer dan 900 miljoen burgers in minder dan twee decennia een elektrische aansluiting hebben gekregen. De voortdurende industrialisatie en verstedelijking stellen enorme eisen aan de energiesector en beleidsmakers.

Percentage van de wereldwijde CO2-uitstoot: 6%


2. Verenigde Staten

Volgens het IEA bevindt het land zich in veel opzichten in een sterke positie om een ​​betrouwbaar, betaalbaar en ecologisch duurzaam energiesysteem te leveren, maar het terugdringen van de uitstoot, tweemaal die van India, blijft een uitdaging.

Percentage van de wereldwijde CO2-uitstoot: 12%


1. China

De vraag naar steenkool en de productiecapaciteit blijven hoog in China. Eén op de vier ton steenkool die wereldwijd we wereldwo=ijd gebruiken, wordt verbrand om elektriciteit te produceren in China.

Positief is dat China tussen 2019 en 2024 goed is voor 40% van de wereldwijde capaciteitsuitbreiding op het gebied van hernieuwbare energie.

China heeft onlangs een nationaal ‘dual carbon’-doel geformuleerd: het bereiken CO2-neutraliteit tegen 2060.

Percentage van de wereldwijde CO2-uitstoot: 26%


Top 10 landen die het meeste CO2 uitstoten 2022: in percentage van de wereldwijde CO2-uitstoot

  1. China – 26 procent
  2. Verenigde Staten – 12 procent
  3. India – 6 procent
  4. Rusland – 4 procent
  5. Indonesië – 3 procent
  6. Japan – 3 procent
  7. Brazilië – 3 procent
  8. Duitsland – 3 procent
  9. Zuid-Korea – 2 procent
  10. Iran – 2 procent

Antwoord op de vraag: hoe merk je dat je ouder wordt? 50 signalen


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie