Top 10 landen met de beste levenskwaliteit 2023

Top 10 landen met de beste levenskwaliteit 2023
Top 10 landen met de beste levenskwaliteit 2023

Landen met de beste levenskwaliteit 2023

Voor het zevende jaar op rij bracht het US News & World Report een ranglijst uit van de beste landen ter wereld om in te wonen. In 2022 rangschikte US News 85 landen op basis van wereldwijde percepties.

Het onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met de BAV Group en de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania, ondervroeg 17.000 mensen over de hele wereld en evalueerde landen met 76 verschillende indicatoren. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over de diverse landen op deze website.


Top 10 landen met de beste levenskwaliteit 2023

Bron: www.usnews.com


10. Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeelanders staan ​​bekend om hun harde werkethiek, maar ze hechten ook veel waarde aan een gezonde balans tussen werk en privéleven. Zelfs in de grootste steden is een strand, fietsroute of nationaal park nooit ver weg.


Zie hier: het meest vrije land ter wereld is Nieuw-Zeeland, Nederland zesde!


9. Australië

De inwoners van Australië houden ervan om aan sport te doen en de levensverwachting is lang, zowel voor mannen als voor vrouwen.

Steden in Australië scoren meestal hoog in beoordelingen van leefbaarheid. Eind 2017 keurden de kiezers een overweldigende meerderheid goed voor de legalisering van het homohuwelijk.


8. Nederland

Politieke stabiliteit en goed ontwikkelde volksgezondheids- en onderwijssystemen onderscheiden het land op de ranglijst.

Het was het eerste land dat het homohuwelijk legaliseerde en staat bekend om zijn tolerante samenleving. Het heeft ’s werelds hoogste concentratie musea en 32.000 kilometer aan fietspaden, wat mensen aanmoedigt om actiever te zijn.


Zie hier de Top 10 mooiste meren van Nederland – 4 lijstjes


7. Duitsland

Het land heeft een sterke economie en goed ontwikkelde openbare onderwijs- en gezondheidsstelsels.

Andere voordelen zijn onder meer een goed opgeleid en divers personeelsbestand, evenals een bloeiende telecommunicatie-, gezondheids- en toeristensector.


6. Finland

Het land is een wereldleider op het gebied van onderwijs. Finland scoort ook hoog op het gebied van burgerrechten, levenskwaliteit en persvrijheid. Finland was ook een van de eerste landen ter wereld die vrouwen stemrecht gaf.


Zie hier: Finland is land met de meeste overheidsbemoeienis (NL 25ste).


5. Noorwegen

De veiligheid, het stabiele beleid en het goed ontwikkelde openbare onderwijssysteem van Noorwegen vallen op in de ranglijsten.

Het land is welvarend, met een van ’s werelds grootste olie-exporteurs, gratis hoger onderwijs en een lange literaire traditie.


4. Zwitserland

Het land heeft een lage werkloosheid en een goed opgeleide beroepsbevolking.

De economie wordt gevoed door lage vennootschapsbelastingtarieven, een sterk ontwikkelde dienstensector met excellentie in financiële sectoren en een sterke hightech maakindustrie.


3. Canada

Canada is een hightech industriële samenleving. Hoewel de dienstensector de belangrijkste economische motor is in Canada, exporteert het land ook veel energie, voedsel en mineralen. Canada is de op twee na grootste olieproducent ter wereld.

Het heeft ook de op twee na grootste bewezen oliereserves. Vanwege de kracht van de Canadese economie hebben Canadezen een zeer hoge levenskwaliteit.


Zie hier: Canada het beste land volgens de Millennials.


2. Denemarken

Factoren zoals inkomensgelijkheid, stabiele politiek, veiligheid en goed openbaar onderwijs en gezondheidsstelsels zijn van invloed op de ranglijst van Denemarken.


1. Zweden

Zweden valt op in de ranglijst van levenskwaliteit voor gezondheidsstelsels en goed ontwikkeld openbaar onderwijs, veiligheid, economische stabiliteit en politiek.


Top 10 landen met de beste levenskwaliteit 2023

  1. Zweden
  2. Denemarken
  3. Canada
  4. Zwitserland
  5. Noorwegen
  6. Finland
  7. Duitsland
  8. Nederland
  9. Australië
  10. Nieuw-Zeeland