Top 10 landen met de sterkste marine 2022

0
De Verenigde Staten - Top 10 landen met de sterkste marine 2022
De Verenigde Staten - Top 10 landen met de sterkste marine 2022

Landen met de sterkste marine 2022

Met al die wereldwijde spanningen waren wij benieuwd wie de wateren beheersen. Lees meer…


Lees hier->>> meer over oorlog op deze website.


Top 10 landen met de sterkste marine 2022


10. Taiwan

De Taiwanese marine heeft de afgelopen twee decennia de marine aanzienlijk verbeterd, voornamelijk door schepen uit de Verenigde Staten te kopen. Taiwan heeft een sterke zeemacht nodig om zich te verdedigen tegen mogelijke Chinese blokkade of agressie.

De Taiwanese marine heeft meer dan 38.000 actief personeel en meer dan 100 schepen in actieve dienst. De vloot bestaat uit vier torpedobootjagers, twintig fregatten, 31 raketboten, twee onderzeeërs en twaalf patrouilleschepen.


Zie hier galgenhumor, uitspraken van ter dood veroordeelden.


9. Italië

In 1946 is de Italiaanse marine opgericht. Totdat de Italiaanse Republiek het Koninkrijk Italië verdrong na de Tweede Wereldoorlog, stond de Italiaanse zeemacht bekend als de Koninklijke Marine.

De Italiaanse marine, die ongeveer 31.000 actieve personeelsleden telt, heeft een verscheidenheid aan geavanceerde schepen die op elk moment kunnen worden ingezet om het land te beschermen tegen maritieme bedreigingen. Twee vliegdekschepen, acht aanvalsonderzeeërs, drie amfibische aanvalsschepen, vier torpedobootjagers en dertien fregatten vormen de vloot. Twee korvetten, tien offshore patrouilleschepen, tien mijnenjagers en vier kustpatrouilleboten maken deel uit van de vloot.

Hulp- en ondersteuningsschepen, zoals duikondersteuningsschepen, hydrografische onderzoeksschepen, kustolietankerschepen, kusttransportschepen en kustsleepboten, zijn allemaal beschikbaar voor de Italiaanse marine.


8. Zuid-Korea

Sinds de jaren negentig zijn de zeestrijdkrachten van Zuid-Korea, net als die van Taiwan, snel opgewaardeerd. In tegenstelling tot de marine van de Republiek China zijn echter vrijwel alle schepen die door de marine van de Republiek Korea worden ingezet, op Koreaanse bodem gebouwd, waarbij de meeste schepen zijn gebouwd door bekende bedrijven zoals Hyundai en Daewoo.

De marine van de Republiek Korea heeft meer dan 70.000 actief personeel. De vloot bestaat uit 16 onderzeeërs, een amfibisch aanvalsschip, zes landingsschepen, acht landingsvaartuigen, twaalf torpedobootjagers, dertien fregatten, zestien korvetten, elf mijnenbestrijdingsschepen en zeven patrouilleschepen. Daarnaast beschikt de marine van de Republiek Korea over ongeveer 70 vliegtuigen. Nu de dreiging van Noord-Korea voortdurend opdoemt, heeft Zuid-Korea dringend een sterke marine nodig om zich te verdedigen tegen aanvallen op zee van zijn buurland.


Zie hier de top 10 dodelijkste virussen in de wereld.


7. India

De Indiase marine, voorheen bekend als de Royal Indian Navy, heeft meer dan 67.000 actief personeel en meer dan 200 schepen, waaronder hulp- en ondersteuningsschepen. De Indiase marine bestaat uit schepen die in India zijn gebouwd, evenals schepen uit andere landen zoals Rusland, Duitsland, Israël en Sri Lanka.

Een vliegdekschip, een nucleair aangedreven aanvalsonderzeeër, een nucleair aangedreven ballistische raketonderzeeër, 14 conventioneel aangedreven onderzeeërs, 11 torpedobootjagers en 14 fregatten vormen de Indiase marine. Een amfibisch oorlogsschip, acht landingsschepen, acht landingsvaartuigen, 24 korvetten, vier mijnenvegers, een torpedo-herstelschip, tien offshore patrouilleschepen, 19 patrouilleschepen, 110 patrouilleboten en talrijke hulp- en ondersteuningsschepen.


6. Frankrijk

De Franse marine, genaamd ‘La Royale’, diende in beide wereldoorlogen en was essentieel bij het opbouwen van het Franse koloniale rijk.

De Franse marine heeft ongeveer 200 vliegtuigen en meer dan 36.000 actief personeel. Een vliegdekschip, vier onderzeeërs met ballistische raketten, zes aanvalsonderzeeërs, drie amfibische oorlogsschepen, vier luchtverdedigingsvernietigers, acht anti-onderzeeërvernietigers en vijf fregatten voor algemeen gebruik vormen de vloot.

Er zijn zes observatiefregatten, eenentwintig patrouilleschepen en achttien mijnopruimingsschepen. Hulp- en ondersteuningsschepen, zoals opleidingsschepen, sleepboten en bevoorradingsschepen, staan ​​ook op het roster.


Zie hier alle hulpacties op een rij met de hoogste opbrengsten.


5. Het Verenigd Koninkrijk

Her Majesty’s Naval Service omvatten ook de de Royal Marines, Royal Naval Reserve, Royal Marines Reserve en Naval Careers Service. De Royal Navy, opgericht in 1546, was vroeger ’s werelds beste marine.

Behalve de HMS Protector heeft de Royal Navy een vloot van geavanceerde schepen, die allemaal in het Verenigd Koninkrijk zijn gebouwd. Hun vloot bestaat uit een enkel vliegdekschip, vier nucleair aangedreven onderzeeërs voor ballistische raketten en verschillende andere schepen. Drie amfibische gevechtsschepen, zes torpedobootjagers, dertien fregatten, drie offshore patrouilleschepen, dertien mijnenjagers, achttien snelle patrouilleboten, vier onderzoeksschepen en één ijsbreker (de eerder genoemde HMS Protector).

De Royal Navy heeft ook een type 82 torpedojager, de HMS Bristol, en een lijnschip, de HMS Victory. De laatste staat bekend als het oudste nog in dienst zijnde marineschip en fungeert als het vlaggenschip van de First Sea Lord.


4. Japan

De Japanse Maritieme Zelfverdedigingsmacht is opgericht in 1954, enkele jaren nadat de Japanse Keizerlijke Marine tijdens de Tweede Wereldoorlog was ontmanteld. Het heeft ongeveer 51.000 actief personeel en een vloot van meer dan 150 schepen en 300 vliegtuigen.

17 aanvalsonderzeeërs, 26 torpedobootjagers, 10 fregatten, 4 helikoptervernietigers, 6 korvetten, 3 landingsschepen, 2 landingsvaartuigen, 25 mijnenbestrijdingsschepen, 6 patrouilleschepen en 8 opleidingsschepen vormen de Japan Maritime Self-Defense Force. Vijf bevoorradingsschepen, vijf ondersteuningsschepen voor training en een verscheidenheid aan extra schepen, waaronder een ijsbreker en een experimentschip, vormen de hulpvloot.

Japan heeft, net als Zuid-Korea, onlangs zijn marine-uitrusting geüpgraded om voorbereid te zijn op de dreiging van Noord-Korea.


Hier de de top 25 slechtste mensen aller tijden met Himmler op één.


3. Rusland

De Russische marine, opgericht in 1992 na de val van de Sovjet-Unie, is één van ’s werelds grootste zeestrijdkrachten. Het heeft 148.000 actief personeel. Ze hebben meer dan 300 actieve schepen tot hun beschikking.

De belangrijkste vloot van de Russische marine bestaat uit één vliegdekschip, één slagkruiser, drie kruisers, dertien torpedobootjagers, acht fregatten, 78 korvetten en zeventien SSN-aanvalsonderzeeërs. De 22 SSK-aanvalsonderzeeërs, 13 ballistische raketonderzeeërs, 7 kruisraketonderzeeërs, 32 landingsvaartuigen, 14 speciale schepen, 41 patrouilleboten en 47 mijnenbestrijdingsschepen.

Website: www.rusnavy.com


2. China

De marine van het Volksbevrijdingsleger is snel uitgegroeid tot één van ’s werelds machtigste zeestrijdkrachten. Het beschikt over meer dan 250.000 actief personeel.

De marine van het Volksbevrijdingsleger bestaat onder ander uit 8 SSN-aanvalsonderzeeërs, 55 SSK-aanvalsonderzeeërs, 5 ballistische raketonderzeeërs, 1 vliegdekschip, 5 amfibische transportdokken, 52 landingsschiptanks, 34 torpedobootjagers, 51 fregatten, 72 korvetten, 109 raketboten, 94 onderzeebootjagers, 62 kanonneerboten, 29 mijnenbestrijdingsschepen, 12 bevoorradingsschepen en bijna 200 hulpschepen. De People’s Liberation Army Navy is heeft ook de beschikking over ongeveer 700 vliegtuigen.

Website: www.eng.chinamil.com.cn


1. De Verenigde Staten

De Amerikaanse marine is zonder twijfel de beste en machtigste marine ter wereld. Het overtreft ruim alle andere marines in de wereld. Het heeft ongeveer 300.000 actief personeel en 100.000 reservepersoneel. Zo kan de Amerikaanse marine kan bijna 3.700 vliegtuigen inzetten.

De Amerikaanse marine heeft 43 vliegdekschepen, 16 amfibische aanvalsschepen en 19 amfibische commandoschepen. De vloot bestaat uit 52 aanvalsonderzeeërs, 14 onderzeeërs met ballistische raketten, vier onderzeeërs met geleide raketten, 44 kruisers, 129 torpedobootjagers, 12 doklandingsschepen, 10 kustgevechtsschepen, 11 mijnenbestrijdingsschepen, 13 patrouilleboten en twee onderzeeër-tenders.

Website: www.navy.mil


Top 10 landen met de sterkste marine 2022

  1. De Verenigde Staten
  2. China
  3. Rusland
  4. Japan
  5. Het Verenigd Koninkrijk
  6. Frankrijk
  7. India
  8. Zuid-Korea
  9. Italië
  10. Taiwan

Zie hier de top 10 beste tanks in de wereld.


Geef een reactie